Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Veeraa ten material o który pytasz to BIOPLAST. jest bardzo dobry i przede wszystkim bezpieczny, takze polecam :) oj do przemywania nie powinno sie uzywac spirytusu czy wody utlenionej. Spirytus wsusza skóre, a woda utleniona mozna przemyc raz lub dwa na poczatku po przebiciu zeby zdezynfekowac, ale nie do przemywania codziennego bo rozmacza rane i slabo sie goi. Dlatego tylko sól fizjologiczna, rumianek lub mydla antybakteryjne tak jak pisala Gosiaaa16.

Gość AdŹź
Ja mam kolczyka od wczoraj jak na razie mam problemy tylko z pochylaniem się. Kolczyk jest bardzo ładny, robiłam go u kosmetyczki. Było to b.higieniczne, bo robiła w rękawiczkach jednorazowych i dezynfekowała mi to chyba z minutę ;) Jak narazie smaruję maścia Tribiotic i poza schylaniem się niee boli w ogóle. Przekłuwaniee niee bolało wcale tak bardzo PS Mam 12 lat ;)

Gość AdŹź
Aha, kolczyka zrobiłam za 70 zł

Gość evell
ja kolczyk w pepku mam od roku... i dopiero 2 miesiace temu rana w pepku zagoila sie... sam zabieg w ogole prawie nie bolal... mialam znieczulenie... wszystko w sterylnych warunkach u kosmetyczki ZACHĘCAM do tego!!! pepek slicznie wyglada i bardzo sie podoba wszystkim... oczywiscie jesli brzuszek jest ladny i zgrabny

Gość niemampomyslunanick
tak , chirurdzy przekłuwają pępki nie wiem czy wszyscy bo ja byłam prywatnie

Gość Veeraa
ooo dzięęęęęki! właśnie o to mi chodziło.. ;)) aa co do przemywania ja stosuje taki płyn antybakteryjny TRIBACTIC [ok. 7zł] to w zasadzie ma alko ale mało, podróbka octeniseptu, który właśnie jest dość drogi booo taka duża butla to ok50 zł kosztuje aaa akurat w aptekach nigdzie maniejszych nie posiadają;] ii tybiotyk i narawde ładnie sie goi wszysściutko;) ;D

Gość Laryss
hmm ja jednak zostane przy tej wersji że bede używać wody utlenionej ..;] dobrze sie z tym czuje nie działa na mnie źle ... ;p oczywiście jak kto woli :) sól fizjologiczna jak najbarzdiej!!!! ekstra środek naprawde bardzo warto 5 ampułek za niecałe 1,5 zł czyli pikuś ;] pozdro

Gość kamikadzee
Veeraa ja też jestem z wawy :P tylko nie wiem gdzie przebić i mam z tym mały problem. Jak możesz to powiedz gdzie byłaś :)

Gość Gosiaaaa16
Laryss... jest jakas nazwa tej soli fizjologicznej co kupujesz? Potrzebna mi nie na pępek ale na kostke bo ta rana po tym wypadku na skuterze troche malo ladnie wygląda i chcialam sobie przemywac tą solą. To ma jakąs nazwe czy poprostu sól fizjologiczna?

Gosia po prostu w aptece mówisz ze chcesz sól fizjologiczna i tyle ;) to nie ma zadnej jaiejs specjalnej nazwy.

Gość Veeraa
aaa.. więc to jest na ul. Kruczej, czyli wysiadasz na przystanku DH Smyk [ jadąc od str rotundy] skręcasz w prawo i idziesz, idziesz aaaaż wkońcu dojdziesz do bloku nr 19, mieszkania chyba 61, aleee lepiej sie dopytaj tej dziewczyny;)) nr 601173774 zadzwoń i sie umów;] mówie Ci spoko ja sie zbierałam 2 lata Boooo zawsze COŚ, aa teraz jestem taaak z tego zadowolona (: aaaa i ten budynek to jakieś przedszkole więc charakterystyczne wydaje mi sie że znajdziesz:P

Gość Veeraa
oo! zapomniałam dodać iżżż.. płaciłam 50 zł, ona robi swoimi kolczykami tytanowymi [ faaaajne z brylantem;D ] więc chyba tanio, nieee..?

Gość kamikadzee
dzieki Veeraa ;) Jakoś znajde ale żaden autobus tam nie dociera ? :P Ja też się wybieram od dawna ale jedyne czego się boje to to, że kolczyk będzie się długo goił ale na to większego wpływu za bardzo się niestety nie ma. Za kolczyk to nie jest dużo :)

Gość Veeraa
tez sie tego obawiałam, zrobiłam tydzień temu w sobote;] aleee jest goood. Szczerze mówiąc, wiem że nie powinnam, aleeee ehh.. OPALAŁAM SIE;D ale jest dobrze, w zasadzie nic chyba sie nie dzieje niedobrego z nim;] nie wiem wiesz.. ja samochodem podjechałam, aleee w zasadzie to nie aż tak daleko od tego przystanku tram. ;)) dziewczyna jest baardzo profesjaonalna i NORMALNA .. (: powodzenia.. ;D powiedz jak było jak już bedziesz mieć;]

Gość Andzia pp
o kurcze dawno mnie nie bylo jakos czasu nie bylo wkoncu wakacje ... hehe sorka dziewczyny ale przeczytalam poltora stronki co pisalyscie ... mam duuuze zaleglosci :P:P:P:P z moim pepkiem ostatnie pare dni bylo bardzooo zle ... nie wiem co sie dzialo ale ropka caly czas wychodzila i krwi troche i wszystko zascjlo to taka rana sie zrobila ... ale teraz juz o wiele lepiej :):) przemywam na zmiane tym co mi babka dala i woda utleniona ... TYLKO CZEKAM AZ MI SIE TO ZAGOI ... :p:) PoZdRaWiAm WsZyStKiCh ... p.s sorka ze odbiegam od temetu ale straznie szybko minely mi wakacje :P:P PoZdRaWiAm JeSzCzE rAz .... :P:P

Gość Sandrina
hej laski to ja:(jestem załamana,bo mi się zaczął po 2miechach pępek paprac i mi krew poleciała,no i wyciągnęłam kolczyka no i po dwóch dniach nie mogłam go włożyć i już nie mam:(tak szybko zarosło??w ile czasu dziurka w pępku zarasta??juz nie będę mogła włożyć??:(a tak o niego dbałam,przemywałam rywanolem,ale widocznie za szybko zmieniłam kolczyka,w dodatku na wiszącego :(bo musiałam:(pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź:(:(

Gość Laryss
Gosiaaaa16 ja po prostu mówie aptekarce ze chce sól fizjologiczną i ona jest w takich plastikowych ampułkach zestaw zawiera 5 sztuk:) bez recepty ja płace 1,5 zł za te 5 super ona jest

Gość Laryss
Sandrina mogłas nie wyciągać kolczyka i nie zmieniać na czas gojenia się rany :( skoro leciała ci krew to mogłaś to zwyczajnie przemywać zeby nie wdało sie zakażenie ale nie od razu wyciągać :( współczuje ci .... teraz jeżeli znów chcesz mieć kolczyka to poczekaj aż rana sie zagoi całkowicie i znów idź przebić .... a rana w pępku bardzo szybko zarasta niektórym nawet po kilku godzinach ale to zależy od tego jak długo ma sie kolczyk w pępku... ja będę miała 3 miesiąc jednak nadal nie chce wymieniać mimo że zakupiłam sobie kilka fajnych ale niech sobie poleżą spokojnie ... nie warto sie śpieszyć bo jeżeli rana sie nie zagoiła to w twoim wypadku źle "odebrała" nowego kolczyka i zapewne przeciążyła dziurke bo pisałaś ze wymieniłaś na wiszący a takie są ciężkie i doszłam do wniosku że cięzkie kolczyki mozna sobie sprawić jak rana wygoi sie całkowicie .... pozdro

Hej.. Mam ponad 7 miesięcy kolczyk w pępku. Na początku było cłkiem wporzo.. Potem zaczęło ropieć i to do dziś, czsami leci trochę krwi.. Nie wiem co się dzieje. Wczoraj na noc wyciągnęłam kolczyk bo wieczorem mi leciała krew i dziś rano jak wkładałam ból był niesamowity. Nie wiem co się dzieje. Powinnam się martwić? Zazwyczaj ropieje mi jak się kąpię. Ale ropieniem się nie przejmuję TAK BARDZO... Przeraża mnie ta krew i ból. Pomóżcie !!!!!!!! P.S kolczyk był robiony w studiu

Gość hotky
hej! Mam problem rodzice nie chcą sie zgodzić na przebicie mojego pępka.Mama tak jakby przechodzi na moją stronę ale bardzo powoli a zaś tata mówi żebym nawet zapomniała.To jest moje wielkie marzenie czasami jak sobie pomyśle że nie mogę go mieć to aż płacze bo tak bardzo go pragnę.Bólu sie nie boje ani niczego chociaż wiem że to jest bardzo odpowiedzialne a najlepiej by było gdybym zrobiła go na urodzinki.Chociaż wolałam bym wcześniej. :( Prosze pomóżcie. Poradźcie jak mam przekonać. :(

Gość Andzia pp
ojjj ... mam rade jezeli z dziorki wychodzi krew lub ropka nie wyciagajcie kolczyka ... wezcie nie wiem wode utleniona albo co macie do przemywania i miejcie cierpliwosc !!!! Pepek jest miejscem gdie sie caly czas rusza potrzeba cierpliwosci zeby sie zagoil wszystko lepiej zeby wylecialo niz zeby siedzialo nam w srodku :):) mi tez przez dlugi czas ropialo , jeszcze mi to zasychalo za kazdym razem gdy chcialam kolczyka dotknac to bolalo ... :( teraz jest spokojniej bo przemywam caly czas i narazie nie mam w planach wyciaganie lub wymienianie ... teraz 20 sierpnia mija 2 miesiace ... radze byc cierpliwym :):):) PoZdRoWiEnIa (for all) :P:P

Gość nakusia2110
hej dziewczyny:* mam kolczyka juz ponad pol roku. wszystko bylo ok az do pewnego czasu. kupilam se koczyka i po kilku dniach zrobil mi sie baabelek obok dolnej dziurki. Jak go przycisnelam to leciala linfa czy cos akiego jak z uszu leci jak sie paskudzi> lecialo to z tej dolniej dziurki, kiedy sie wygoilo to kupilam nowego kolczyka i go zmienilam. Teraz znow i sie robia babelki tylko ze juz nie elci przez ta dziurke tylko ten babelek tak odstaje i mu sie robi dziurka i tak peka i cochwile leci z tego linfa. Jak mi sie wyleczy to znow, postanowilam dzis ze zmienie na zwyklego kolczyka i zobacze co bedzie. Przemywam tylko spirytusem teaz bo tribliotycu nie ma w hurtowni;/ Jesli bedzie mi tak cochwile sie robic to chba pojde do kosmetyczki. Ale moze wy tez cos takiego mialyscie? Z gory dzieki za odpowiedz:*

nakusia2110- ja też tak miałam tyle, że przy górnej dziurce.. ja natomiast tego nie wyciskałam.. Moja mama jest pielęgniarką i dała mi na to jakiś tam krem i mi zeszło.. Również kilka razy mi się to pojawiało. A ropieje mi cały czas :( Nie wiem co mam robić. Nie chce go wyciągać. Chyba udam się do studia w którym go robiłam, może tam mi coś doradzą.

Gość nakusia2110
dzieki za odpowiedz:* znaczy wiesz mozew nie to ze ja to naciskam ale jak sie myje i np glowe to woda leci do pepka to np dzis to bylo takie nowe i twarde jak umylam glowe to to samo sie prozebilo. Juz mnie to denerwuje;p ale kolczyka napewno nie wyciagne zaloze dzis albo jutro jakiegos wiekszego z prtem bo ten ma z 9mm ale i mniej;] Jak sie nei poelprzy to tez do nich chyba pojde . Dzieki bardzo:)

Gość sabina17
Hej! Mam kolczyk w pępku od 2 dni! Samo przebicie nic, a nic nie bolało. Najgorze było złapanie szczypcami! Jak na razie nie leci mi ropa i całe szczęście nic mnie nie boli! Nie wiem czy np. po jakimś czasie może się dopiero wdać w ranę zakażenie??? Kosmetyczka powiedziała, że najwcześniej kolczyk mogę zmienić za pół roku Kazała mi nosić opatrunek na kolczyku przez tydzień, ale nie wiem czy to ma sens jak z rany nic mi nie leci? pozdrawiam;)

Gość sabina17
Na przemywanie rany polecam szałwię lub gaziki LEKO, które w aptece kosztują okolo 30 gr

Gość Gosiaaa16
Dzieki dziewczyny za odpowiedz z tą solą fizjologiczną :)) faktycznie tanie to jest ;] A teraz... 1) kolczyka nie wyciąga się na noc czy na kilka dni bo np. leci limfa czy krew!!! nawet jezeli to jest 6 tygodni. Pępek goi sie od 2 miesiecy do roku wiec cierpliwosci.( No chyba ze leci ropa, bardzo mocno puchnie i boli wtedy kolczyka wyciągnąc trzeba i do lekarza) 2) bąbelków w miejscu przekłucia czy zaraz obok nie rozdrapywac i niajlepiej nic nie robic. Uzyc dobrej masci (np. tribiotic) przemywac rumiankiem, solą fizjologiczną lub mydłem antybateryjnym. 3) kolczyka nie wymieniasmy za wczesnie!!!! najlepiej dopiero po 2-3 miesiącach... ale to nie znaczy ze trzeba. To tyle... jak cos jeszcze to pytac ;P

Gość Gosiaaa16
eee... pomylilam sie xD "nawet jezeli jest to 7 miesięcy" tak powinno byc w punkcie 1 :):)

Gość Veeraa
słuchaaajcie moje drogie z kolczykiem;D 1) cooo jest lepsze kolczyk z BIOPLASTU [ któóry jest niemiłosiernie dłuuuuugi -czemuz?] czy tytanowy?? 2) aaa i zagojenie sie dziórki to zagojenie sie skóry przy kulkach czy jak na to patrzeć??