Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Batmanka

kolczyki w pępku.........

Polecane posty

Gość xSweetShadingx
Ja mam kolczyk w pępku juz rok....Na początku po przekuci mi sie papral ale potem sie zagił,,i nieużywalam zadnych masci tylko jak juz to wode utlenioną i spirytus salicynowy ;DD Ogólnie to polecaam ;)) W razie czego mozecie pisac na moj adres e-mail ..z chcecia pomoge i odpowiem na wasze pytaniaaa..... ;)

Gość xSweetShadingx
Ja mam kolczyk w pępku juz rok....Na początku po przekuci mi sie papral ale potem sie zagił,,i nieużywalam zadnych masci tylko jak juz to wode utlenioną i spirytus salicynowy ;DD Ogólnie to polecaam ;)) W razie czego mozecie pisac na moj adres e-mail ..z chcecia pomoge i odpowiem na wasze pytaniaaa..... ;)

Gość SweetShading

Gość kaasioolka
ja mam juz s lata kolczyk i przekuwałąm w studiu tatuazu i kolczykowania ciała. ogolnie wogole mi sie nic nie paprało przemywałam na poczatku husteczkami "leco" a potem spirytusem i smarowałam mascia "tribiotyk" i wszystko bylo oke;)

Gość Ring
Mam juz 4 miesiace kolczyk i wyglada na zagojony, zaczerwienienia nie ma. Myslicie, ze moge go wymienic na inny? Czy jeszcze poczekac? POZDRWIAM :)

Gość Ring
Mam juz 4 miesiace kolczyk i wyglada na zagojony, zaczerwienienia nie ma. Myslicie, ze moge go wymienic na inny? Czy jeszcze poczekac? POZDRWIAM :)

Gość Kingusia18
Cześć.wchodziłam wcześniej na ta stroną bo chciałam sie dowiedzieć czegoś o przekłuwaniu pępka... po przeczytaniu nie których rzeczy,zaczęłam sie bać przekucia i bólu podczas robienia kolczyka...ale... wczoraj przekułam,chciałam juz to zrobić kilka lat temu ale się bałam. .. przekuła mi siostra która jest pielęgniarką,kupiłam najgrubszy wenflon jaki mieli w aptece,jak go zobaczyłam to myślałam ze zemdleje...nie bójcie się...to naprawdę wcale tak nie boli... ja wyobrażałam sobie,że nie będę mogła go znieść,ale nawet nie pisnęłam.teraz też nie boli,tylko czasem przy schylaniu.przekucie trwało dosłownie kilka sekud.

Gość kamikadzee
Witajcie, :)) pewnie większość z was zanim coś kupi woli to wypróbować. W maybellin podobno wysyłają próbki darmowych kosmetyków. Polega to na tym, że po zalogowaniu się na ich stronie trzeba zebrać 10 przyjaciólek(dopiero po ich zebraniu można liczyć na próbki) Podobno przysyłają co miesiąc jakieś kosmetyki. Zainteresowane dziewczyny (mogą być też chłopcy.! ;P) podajcie swoje maile albo jak coś piszcie na mój paulina265@wp.pl P.S. Jeszcze bez kolczyka ale do studia szykuje się od roku i jakoś mi chyba nie po drodze.. może też czasu nie mam za bardzo ;) Tyle nowych osób tu jest, że aż trudno w to uwieżyć:P

Gość kamikadzee
Witajcie, :)) pewnie większość z was zanim coś kupi woli to wypróbować. W maybellin podobno wysyłają próbki darmowych kosmetyków. Polega to na tym, że po zalogowaniu się na ich stronie trzeba zebrać 10 przyjaciólek(dopiero po ich zebraniu można liczyć na próbki) Podobno przysyłają co miesiąc jakieś kosmetyki. Zainteresowane dziewczyny (mogą być też chłopcy.! ;P) podajcie swoje maile albo jak coś piszcie na mój paulina265@wp.pl

Gość kamikadzee
Witajcie, :)) pewnie większość z was zanim coś kupi woli to wypróbować. W maybellin podobno wysyłają próbki darmowych kosmetyków. Polega to na tym, że po zalogowaniu się na ich stronie trzeba zebrać 10 przyjaciólek(dopiero po ich zebraniu można liczyć na próbki) Podobno przysyłają co miesiąc jakieś kosmetyki. Zainteresowane dziewczyny (mogą być też chłopcy.! ;P) podajcie swoje maile albo jak coś piszcie na mój paulina265@wp.pl

Gość Andzia pp
a ja mam juz kolczyka poand trzy miechy i sie zaczal babrac :/:/:/ ale poczekam jeszcze :P pozddrki

Gość KiNga...
Słuchajcie musze się was poradzic... mam kolczyk od 2 miesięcy... przekłuwałam go w studiu piercingu i tatuażu... normalnie już go wyjmuje i w ogóle... ale wczoraj miałam dziwny incydent... wyjęłam kolczyk i nie mogłam go z powrotem wsadzic... męczyłam się z nim cały dzień... bólu jakiego doświadczyłam nie można nawet opisac... bradzo mi zależy na tej dziurce dlatego w końcu przemogłam sie i wsadziłam kolczyk! tyle że czułam jak bym od nowa go przebijała... nie wiem jak to wyjaśnic... przedwczoraj wyciągałam kolczyk i było wszystko wporządku a wczoraj... hmmm.... jeśli wiecie cokolwiek na ten temat to prosze o pomoc...

Gość nakusia2110
Kinga. tez kiedyś miałam taki problem . wyciągnęłam i wsadzając nie mogłam przepchać do końca ale pomyślałam ze ze muszę go wsadzić i go przepchałam, jak go wkładałam to zamiast pręta wychodziła mi taka jakby błona. bolało a po tym przepchaniu . Tak myślę ze po prostu może podczas wkładania go wsadziłam pręt za głęboko i dlatego tak wyszło. Tera jak wsadzam kolczyka to obok skóry. Andzia pp. tez mi się tak babrało a teraz jest już okej, dlatego śmieszy mnie jak ktoś pisze że ma kolczyka miesiąc i rana mu sie wygoiła. A z moim kolczykiem jest już wszystko okej. Narazie sie nie paprze, też ostatnio się zastanawiałam czy nie mam za mało skóry wziętej ale wiadomo ze po przekłuciu jest wiecej niż po wygojeniu.Najgorzej że pret wystaje jak mam jakiegos kolczyka a tego od przebicia to już wogóle wystaje z pół prętu jak nie więcej;]~~~~Dziewczyny tylko nie radze przebijania sobie samemu kolczyk w pępku, jeszcz jak jest to takie miejsce ze trzeba sie znać ile skory wziąć żeby sie potem nie przerwała, a wiadomo że łatwo jest zachaczyć. Pozdrawiam:)

Gość nakusia2110
Kinga. tez kiedyś miałam taki problem . wyciągnęłam i wsadzając nie mogłam przepchać do końca ale pomyślałam ze ze muszę go wsadzić i go przepchałam, jak go wkładałam to zamiast pręta wychodziła mi taka jakby błona. bolało a po tym przepchaniu . Tak myślę ze po prostu może podczas wkładania go wsadziłam pręt za głęboko i dlatego tak wyszło. Tera jak wsadzam kolczyka to obok skóry. Andzia pp. tez mi się tak babrało a teraz jest już okej, dlatego śmieszy mnie jak ktoś pisze że ma kolczyka miesiąc i rana mu sie wygoiła. A z moim kolczykiem jest już wszystko okej. Narazie sie nie paprze, też ostatnio się zastanawiałam czy nie mam za mało skóry wziętej ale wiadomo ze po przekłuciu jest wiecej niż po wygojeniu.Najgorzej że pret wystaje jak mam jakiegos kolczyka a tego od przebicia to już wogóle wystaje z pół prętu jak nie więcej;]~~~~Dziewczyny tylko nie radze przebijania sobie samemu kolczyk w pępku, jeszcz jak jest to takie miejsce ze trzeba sie znać ile skory wziąć żeby sie potem nie przerwała, a wiadomo że łatwo jest zachaczyć. Pozdrawiam:)

Gość nakusia2110

Gość Andzia pp
nakusia: ale ja mam kolczyka ponad 3 miesiace a nie miesiac ;p;p bo nie dwano kolczyka wygladal na zogojonego i chcialam wymieniac a dzis mam malego babka z ropą u gornej dziorki .... no to to z kolczytkami jest ... :):):) pozderki ----. for all

Gość patisia
hejka ja tez mam kolczyk w pepku mnie nic nie bolało i po miesiacu mi sie zagoilo.nagorsze bylo to ze kuzynka stwierdzila ze igla jest za cienka na kolczyk i wbila mi taka od szycia bolalo mnie i mi wyciagneła i po 3 dniach prrzebiła mmi na nowo.teraz mam go i sie ciesz a was volalo naprawde pozdrawim

Gość patisia
mnie nic nie bolalo wszysko bylo ko balyscie sie zrobic

Gość ZuzaSkry
Dzieci! Albo i nie dzieci.. Nie wiem. Według mnie jedyną rozsądną osobą jest tutaj . Widać , że dziewczyna wie dość dużo. Ja sama pracuję w studiu piecingu i na co dzień spotykam się z przebijaniem różnych części ciała, nie tylko pępków. Jeśli chcecie trochę porad to piszcie : 471923. Postaram się pomóc każdemu. patisia : Dziecko, ty się zastanów co ty sobie robisz! Igłą do szycia się SZYJE jak sama nazwa wskazuje, a nie przebija pępek! Jeśli nie wdało Ci się zakażenie to masz spore szczęście. Ja mam 23 lata , kolczyk w pępku, języku, nosie i wardze. Zajmuję się PROFESJONALNYM przekłuwaniem różnych części ciała. Pozdro ;]

Gość OneLove
No ja mam miesiąc kolczyka. :P:P Mnie nie bolało jak przekuwała :) troszeczke moze po, ale nic strasznego :) mi sie ślicznie goi :) Buźka..

Gość anieetka
Cześć dziewczyny. wydaje mi się, że mam spory problem... tydzień temu przekułam sobie pępek, w studiu oczywiście... niestety dolna dziurka została zrobiona w złym miejscu i od razu doszło do poprawki... trochę mnie to zdziwiło, ale mniejsza o to... tak więc do rzeczy.... w pępku mam oczywiście banana, na początek są najlepsze, ale w miejscu gdzie kolczyk znajduje się pod skórą mam ją strasznie zaczerwienioną jak by spuchniętą.... co powinnam zrobić... proszę o pomoc, z góry dziękuję :)

Gość anieetka
Cześć dziewczyny. wydaje mi się, że mam spory problem... tydzień temu przekułam sobie pępek, w studiu oczywiście... niestety dolna dziurka została zrobiona w złym miejscu i od razu doszło do poprawki... trochę mnie to zdziwiło, ale mniejsza o to... tak więc do rzeczy.... w pępku mam oczywiście banana, na początek są najlepsze, ale w miejscu gdzie kolczyk znajduje się pod skórą mam ją strasznie zaczerwienioną jak by spuchniętą.... co powinnam zrobić... proszę o pomoc, z góry dziękuję :)

Gość anieetka

Gość anieetka

Gość anieetka
przepraszam za tyle postow, wyszukiwarka sie zawiesila... prosze o pomoc ....

Gość Reeeenia
Ja mam i goi sie bardzo dobrze:Dsam moment przeklocia nie bolal nic... pozniej trudno jest sie przyzwyczajac do schylania ale to szybko mija:D kosztowalo mnie to 50 zl ale naprawde bylo warto... jesli przebija ci ktos nie doswiadczony jakims tepym narzedzeim w domowych warunkach to normalne ze sie bedzie paprac!!!! jesli jest przebity prawidlowo u kosmetyczki albo u kogos kto zajmuje sie piercingiem to wszystko bedzie ok:P Ale podobna duzo zalezy tez od otganizmu....

Gość Agusiek2424
hej chcialabym kolczyk w pepku ale moja mama mi nie kaze mam 16 lat a tak bardzo bym chciała ten kolczyk.... wiem ze boli i wogole... ale powiedzcie mi czy to bardzo boli czy tak sobie??? boli przebicie??? i ile kosztuje bo slyszałam kosmiczne ceny.... prosze o odp....

Agusiek..... mnie osobiście nie bolało... jednak jest to indywidualne odczucie dla poszczególnych osób. moja mama nie wie, a jestem od Ciebie starsza tylko o rok.... jesli już się zdecydujesz to koszt przekłucia waha się od 50 do nawet 150 :) ale naprawdę WARTO :)

Gość Kaśś.....
Powiem tak.. ja nie wiem czy boli.. tzn mja koleżanka sobie robiłą.. i mówiła,że samo przebicie nie bli aż tak bardzo. Mówiła tez że bardziej bolało ją jak kosmetyczka zmieniała jej przenitke na normalnego kolczyka. płaciła 35 zł, ale to zależy od salonu.

Gość Kaśś.....
Powiem tak.. ja nie wiem czy boli.. tzn mja koleżanka sobie robiłą.. i mówiła,że samo przebicie nie bli aż tak bardzo. Mówiła tez że bardziej bolało ją jak kosmetyczka zmieniała jej przenitke na normalnego kolczyka. płaciła 35 zł, ale to zależy od salonu.