Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak na serio

a kto ze 100licy?

Polecane posty

Gość tak na serio

hej:) jestem nowa w Wawce ,mloda i szczerze mowiac nie mam sie do kogos odezwac :) chcialabym tu stworzyc klub osob ktore by np co ktorys weekend sie spotykaly na jakims piwku i milej pogawedce :) zapraszam :)

Gość upupupupupupu

Gość a_może
skoro juz tu jestes to nauczysz sie poprawnie po polsku pisać ::P co to jest 100lica ? Małpie naśladowanie nieudoczonych Amerykanów jest nagminnne wśród Polaków ... brrrrrrrrrrrr ...

Gość balbina26
ja tyż ze stolycy- przyjezdny motłoch oczywiście

Ja tutejsza, ale czsem lubię to masto a czasem nienawidzę !!

Widać, tylko przyjezdny motłoch pisze \"stolyca\" ;)

Gość balbina26
taaa, a swiezy przyjezdny motłoch najpierw pisze "wawka" a potem dopiero przechodzi na "stolyca"

Gość Vanessssa
ja tez, witam

a tak na poważnie. Jest co robić tylko trzba się zgrać

A jak ktoś pisze Wwy to jaki jest ??

Gość balbina26
stic- nie wiem , ja tylko z autopsji posiadam wiedze na temat swiezego i nieswiezego motłochu :)

A jak rozponać motłoch? Czy ja się zaliczam ?

Czemu motłoch a może ochlokracja ;)

Gość balbina26
motłoch - bo kiedys pojawiało sie dośc często takie twierdzenie na forum odnośnie osób, które przyjechały do Warszawy "za pracą" lub w celach edukacyjnych - na wypadek, żeby nie czuły sie "prawdziwymi Warszawiakami" spodobało mi sie to okreslenie :) ochlokracja to nie to :) nie to brzmienie , zreszta powyzsze okreslenie motłochu nie ma oznaczac tłumu tylko "gatunek " tego tłumu :P

Dal mnie motłoch ma szersz znacznie można być z Wawy a do motłochu też spokojnie się zaliczć !

No to ja motłoch jak nic...niczym niemiec ze Szwabii rasowym nordykiem. Cechy charakterystyczne osobnika z gatunku \"motłoch\" ??

Balbino26 nie wiem czy zauważyłaś że sam użyłem wyrazu \"stolyca\" oraz ;) Cechy charakterystyczne ? - wydajnie pracuje, - nie jęczy i nie wychodzi zawsze punkt 15 (co odbierane jest z oburzeniem, nie wiedzieć czemu), - czasem lepiej zarabia od "niemotłochu", - przywozi słoiki z prowiantem z domu :D - czasem wystawia buty na klatkę schodową :D

Gość tak na serio
tak dla Waszej wiadomosci urodzilam sie w Wawie ale wiekszosc czasu jako dziecko mieszkama w poznaniu tak wiec...nie rozumiem czemu czepiacie sie malo istotnych rzeczy typu wawka wawa Wwa ,stolyca lub tez 100lica....grunt ze kazdy wie o jakie miasto chodzi

Hahahaha - wożenie prowinatu - true, true Ja mam takie spostrzerzenie, że motłoch lepiej orientuje się w planie miasta niż \"miejscowy\" :D

Czy motłoch wystawia smiecie w torbie na klatkę schotową ora podczas remontu cyklinuje elementy drewniane? Jeśli tak to moi sąsiedzi to też motłoch !

Gość przyjezdny motłoch
pisze>>warzawka>>ironizujac:o Szkoda ze juz tak mało rodowitych fajnych Warszawiaków na poziomie,a szydercy przyjezdni i tak uciekaja do wawki,mimo ze tak niepochlebnie potem wyrazaja sie o mieszkancach,niestety to przyjezdni tak niemiłe swiadectwo wystawiaja Warszawiakom,z czego potem bierze sie taka a nie inna opinia o warszawiakach:( przykre....

\"Miejscowy\" zwany autochtonem

A mi się przypomina pewna historyjka, każdy tak z pogardą patrzy tutaj na przyjezdnych, szczególnie jak są w czymś lepsi. Taki syndrom Warszawy, w innych miastach niespotykany. A więc po mieszkaniach chodził dziadek i ostrzył noże, dałem zarobić staruszkowi to opowiedział mi jak to te wielkie \"państwo\" wprowadzało się do bloków w latach 70/80 (pierwsze zasiedlenia). Wiekszość przyjechała furmankami :D ,kunie stały kilka dni w parku, teraz pozamieniali konie na 120 koni (pod maską) ,a noski powyginały im się w stronę sufitu. Podobno tyłki również poszły na wysokość głowy....

Gość a_może
to nie są mało istotne rzeczy. To, że wiadomo o co chodzi wcale nie oznacza, że mamy przejąć nowomodę skracania wyrazów i tworzenia dziwacznych skrótów. Ponadto , dla mnie warszawianki z dziada pradziada takie "stolyca" 'warszawka" jest czyms co mnie razi. Nie mówię na Poznań - pyrlandia a na Kraków - centusiów. I tyle :)

To prawda, że przybysze strzlają ulicami be zająknięcia, a ja porusam się na pamięć

Gość do Kubss
hehe dobre:P powiem jedno>>nie generalizuje ludzi wg miast i pochodzenia, sa ludzie i ludziska,ale czesto gesto przyjezdni najpierw przyjezdzaja,a potem wykpiwaja,wiec stad sie bierze potem wzajemne błedne koło... a to o czym mowisz miało miejsce niemalze w całej Polsce moj drogi;)😘

Gość tak na serio
widze ze debata rozmyla sie w innym kierunku ;) mimo wszystko "milo" bylo poznac rodowitych warszawiakow

Z tym się nie zgodzę że taka sytuacja miała miejsce w innych miastach. To oczywiste, że Warszawa po Powstaniu i wycofywaniu się Niemców oraz dzikim rajdzie Armii Czerwonej po prostu opustoszała - stąd napływ prowincji.