Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolineczka11

Akcja paznokcie

Polecane posty

Gość Karolineczka11

Chcialabym do lata miec dlugie i sliczne paznokcie. Pomozcie mi bo nie wiem od czego zaczac. Moja paznokcie sa kruche i ciagle sie lamia a do tego mam mala plytke:( Ogolnie koszmar. Jakie odzywki i masci stosowac?? Podkreslam nie mam za duzo kasiorki.

Gość Karolineczka11
up up

Tez mialam problem z paznokciami, rosly do pewnej dlugosci ipotem po bokach zachynaly sie rozdwajac. Uzywalam odzywki ale efekt mizerny. Az w koncu sie zawzielam!!! polecam witaminy - najlepsza to vitaminum B compositum i cynk. Paznokcie mam teraz bardzo mocne:) no i nie obcinaj tylko spiluj pilniczkiem az do samego konca!!! tyle ile sie da. Wcieraj masc z wit. A, bardzo gruba warstwe i nakladaj na noc bawelniane rekawiczki. Mi bardzo pomoglo. I przez 2-3 tygodnie tak robilam codziennie!!! A jak juz paznokcie urosly kupilam odzywke Kellys - witaminowa bomba. Super odzywia paznokcie, utwardza. I dalej spie w rekawiczkach:) do tego skora dloni jest mieciutka i nawilzona - od razu inaczej to wyglada.

Gość Kiara
Cześć Wam!Ja zawsze miałam ładne i długie paznokcie,ale od czasu gdy stosowałam antybiotyki na trądzik i tabletki Diane 35 zaczęły mi się rozdwajać...:( Ostatnio nałożyłam u kosmetyczki żel utwardzający ale po tygodniu zaczął mi odchodzić...i moczyłam ręce w zmywaczu i wodzie i w sumie na siłę ten żel zerwałam...;( teraz paznokcie są w opłakanym stanie..Nie wiem czym je wzmocnić...?stosowałam już dużo odżywek z serii Sally Hansen,ale teraz już nawet to nie pomaga..;((( Pomóżcie!

Gość niebieskoookaa22
ja coś słyszałam o wcieraniu olejku rycynowego, ale nei wiem, miał byc chyba podgrzany... moze ktoś pamięta? :P:) p.s. mi tez się rozdwajają, łykam witaminy na cerę i paznokcie+ odżywka z inglota+ kremy do rąk i jakoś mizerne wyniki moze spróbuję vit.B i Zn i tą masc z vit.A+rękawiczki;)

Gość under 16
polecam bardzo odzywke z jedwabiem(taka biala w malym sloiczku), mozna zakupic w rossmanie .Bradzo tanie ok 4,50 zl a superowa jest,dzieki niej zapuscilam paznkocie i sa naprawde mocne ;)

Gość madzix_85
tez mialam ten problem a od listopada mam boskie dlugie mocne paznokcie :D Sally hansen Złota !!!

Gość zapraszam serdecznie
zapraszam na www.idealne.info cos dla kobiet i o kobietach (chcociaz moze nie tylko) naprawde warto sprawdzic!!!

Polecam odżywki Sally Hansen, ale nic nie zdziałasz z pięknymi paznokciami jak nie zadbasz o podstawy - dłonie mówią o człowieku najwięcej, więc smaruj kremem, wcieraj różne balsamy przy okazji w paznokcie, śpij w rękawiczkach i efekt murowany :) Piłuj je regularnie - stopniowo coraz więcej ich zostawiaj (nie rób sobie od razu tipsów, bo zaraz ci się złamią), stopniowo je wydłużaj.

Gość madzix_85
masz racje !! a gdzie mozna kupic takie rekawiczki ??

Gość gdzie mozna kupic
a jesli sie smarowac kremami to nie malowac paznokci?czy mozna smarowac na lakier?

Gość niebieskooookaa22
najlepiej nie smarowac kremami, maściami na paznokiec pomalowany, bo trzeba przeciez natłuścic płytke paznokcia, więc na "nagi" smaruj ;) , smaruj tez paznokcia u nasady...

podłączam się! także zapuszczam paznokcie i całkiem nieźle mi idzie, chociaż często zadzierają się bo bokach :/ maluje odżywkami, smaruje olejkiem rycynowym, jem Silice, pije herabtke z pokrzywy, kremuje kremamy- gł z yves rocher. efekty są naprawdę niezłe.

Gość MaliCK
Pomocy co mam zrobić paznokcie w paluchach wskazyjących bardzo się różnią prawego chce mieć jak lewego!! Juz nawwet sobie podcinałem (bardzo bolesne przez parę dni) skórę tam gdzie kończy się paznokieć żeby był wyżej "orzyklejony" do skóry jak w lewym!!Wygląda jakby był połowe miejszy niz być powinien. Lewy jest obcinany po skórze prawie i wygląda super a tego jak zostawie nie obcinanego to odrazu wygląda jakbym go zapuszczał :) co robic!! to zdjątko : http://img9.imageshack.us/img9/7255/0404092051.jpg

polecam magnez i wiatminy Humavit ze skrzypem i pokrzywa -do tego odżywka sally hansen "diamond strength" ja mam piekne , długie paznokcie .