Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o rade

Jakie KOSMETYKI najlepsze dla noworodka !!!!!!!!!

Polecane posty

Gość prosze o rade

czesc chciałam spytac jakie kosmetyki sa najlepsze dla nowo narodzonego dziecka, chodzi mi o firme Nivea Bambino Jonson & Jonson Oilatum moze jakies inne znacie, lepsze które nie uczulaja no mamcie doradzcie mi prosze !!!!!!!!

Gość saffi
podobno bambino są bardzo dobre

napisze jak jest u mojej dzidzi: jesli chodzi o Nivea to moja dzidzia nie jest uczulona na chuteczki i krem na kazda pogode, uczula ja wszytsko inne włącznie z oliwka własnie tej firmy bambino- uzywalismy narazie oliwki i jest ok, mysle że reszta nie uczulała by jej najpierw sprwdzam na sobie bo sama jestem alergikiem Johnson & Johnson - wszytsko ja uczula Oilatum - myjemy ja w oilatum w emulsji, ma tez krem i szampon z tej serii jest ok tym bardziej że jest alergikiem, o dziwo własnie krem z tej serii uczula własnie mnie,po kapieli w emulsji nie trzeba juz oliwkowac poniewaz zostaje na skórce taka warstwa oliwna gdyz oliatum jest 63 % parafiny do mycia ciałka uzywamy mydełaka iwostin dobrze sie pieni na długo starcza w przeciwienstwie do oilatum który ma trudnosci z piana i szybko sie marnuje , zapewne w wyniku czestego mydlenia do pupci uzywamy sudocermu a czasami bepantenu , przy zaczerwienieniach on bardzo mi pomógł gdy miałam rany na brodawkach na poczatku karmienia pozdrawiam słyszalam że dobre sa kosmetyki seba med ale nie stosowałam

Witaj. Ja używałam dla synka oliwki, mydełka Bambino. Szampon Jonson&Jonson Na podraznioną skórę kremu Panten A chustecki Pampers na początku i potem już Bambino i inne firmy i niemiałam problemów. Do smarowania pupki b.dobry jest Sudocrem, gdy są zaczerwienienia, odpazenia, na codzien krem przepisywany na receptę przez pediatrę na bazie wazeliny i wit.A - koszt 5zł, bez recepty 20zł, polecam ..rewelacja... Słyszałam tez że niemowlaki są uczulone na kosmetyki serii Jonson&Jonson ponieważ są perfumowane. Mój miał tak samo, ale po Bambino nic nigdy się nie działo. Pozdrawiam

bambino testowane na drójce dzieci

Bambino uzywam glownie, Nivea sporadycznie do kapieli Balneum na zmiane z Oilatum (dziecko z tendencja do bardzo suchej skory, byc moze na podlozu alergicznym)