Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o wyjasnienie

Jak to jest możliwe, żeby wpaść przy tabletkach??

Polecane posty

Przecież po 7-dmiu dniach przerwy zaczynamy kolejne opakowanie, nawet jeśli jesteśmy w ciąży to biorąc nadal tabletki doprowadzamy do poronienia, więc jak można brać tabsy i zajść w ciążę, wiedzieć o tym i nadal brać tabletki?? Trochę tego nie rozumiem, bo w końcu embrion jest wrażliwy na wszelką ingerencję farmakologiczną. Jak to jest??

Gość śmieszne
no to jesteś czy nie ....

Nie jestem, ale od 4 lat biorę tabletki i zastanawiam się jak to jest, wyjaśnijcie bo jestem żądna wiedzy:D

Gość to chyba trzeba
zapytać ginekologa

Gość śmieszne
niestety nie wiem...🌻

niestety nie potrafie Ci wyjasnic jak to jest mozliwe,ale JEEST mozliwe--znam nawet dwa przypadki niestety bardzo skrajne: 1-kuzynka brala od 4 lat i wpadla- niestety po2 miesiacach poronila 2-kolezanka brała od 3 lat i również wpadla, urodziła sliczna i ZDROWA córeczke pozdrawiam 🌼

Gość ladne kwiatki
tabletki nie powoduja poronienia

Gość proszę o wyjaśnienie
Ale długotrwałe stosowanie może spowodować poronienie??

Gość ladne kwiatki
na pewno nie jest wskazane przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych w ciazy, nie spowoduja one jednak poronienia, a wady rozwojowe plodu

Gość jaaasde
nie napisalam ze przyjmowala tabletki w czasie ciaży tylko ze przyjmowala je wczesniej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i nie wiem skad masz takie info!! chyba ze jestes lekarzem!! bo jej akurat lekarz powiedzial,że przyczyna poronienia moglo byc to ze wczesniej przez długi czas przyjmowala tabletki!!!!!!!! ale oczywiscie zapewne to zaraz zanegujesz-EKSPERCIE!!! Uhhhhh................ale sie zdenerwowalam BABKI PAMIETAJCIE,ZE KAZDA KOBIETA JEST INNA I MA INNY ORGANIZM!!!!!!!!! CZYLI-- INACZEJ REAGUJE NA LEKI!!!!!!!!!!!!!!!jednej cos moze zaszkodzic,a drugiej nie koniecznie!!! NAPISAŁAM TU DWA SKRAJNE ZNANE MI PRZYPADKI!!!!!!!!!!!!! I NIE PISALAM NIGDZIE ZE TO JEST STANDARD I ZE ZAWSZE TAK JEST!!!!!!!!!! NIE MA STANDARDOWYCH KANONÓW: co będzie gdy..........

Gość ladne kwiatki
jaaacostam-> o co Ci chodzi, bo nie rozumiem? Autorka pytala o branie tabletek po zaplodnieniu sugerujac, ze powoduje to poronienie. Nie powoduje. Czy poronienie moglo byc spowodowane przyjmowaniem tabletek przed ciaza, moglo (w sensie zaburzen rownowagi hormonalnej, co uniemozliwilo utrzymanie ciazy) ale nie musialo. Szczerze mowiac mozemy mowic tylko o domyslach. Tak, jestem ekspertem, no i?

Gość bdeh
ŻADNE TABLETKI ANTY NIE POWODUJĄ ANI PORONIENIA ANI PROBLEMÓW Z ZAJŚCIEM W CIĄŻĘ !!!! Jezeli wpadła to zapytaj jej sie czy jest absolutnie pewna tego, że brałą zawsze regularnie, a nie że raz zapomniała, potem tez, kiedyś zwymiotowała, a następnie jeszcze biegunkę miała .... Tak to bywa, panna raz zapomni, pomyli się a potem :ale przecież ja tabletki biorę !! Oo :O Jeśli zajdzie się w ciążę tabletki anty nie działają proste - poniewaz tabletki anty działają na zasadzie ZAGĘSZCZANIA ŚLUZU TAK BY PLEMNIK NIE PRZEDOSTAŁ SIE DO JAJECZKA !!!!!! a nie ze cokolwiek zabijajaą czy mają jakiś inny wpływ !!!!!!!!!

Gość ladne kwiatki
bdeh-> no glowny mechanizm dzialania polega na zatrzymaniu owulacji-> nie ma jajeczka

Gość HGJKFD
urzekla mnie twoja historia wszechwiedzaca-kretynko EKSPERCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! skoro tak wszystko wiesz-- to co bylo pierwsze: JAJKO CZY KURA ???? HAHAHAHAHAHAHHAHAHA PUKNIJ SIE W GLOWE!!!!!!!!! POWTARZAM CI I PRZECZYTAJ TO POWOLI I KILKA RAZY, TAK ZEBY TWOJ MALUTENKI MOZDZEK ZROZUMIAL: KAZDA KOBIETA JEST INNA I MA PRAWO ZAREAGOWAC INACZEJ NA PRZYJMOWANE LEKI!!!! I JESZCZE RAZ: KAZDA KOBIETA JEST INNA I MA PRAWO ZAREAGOWAC INACZEJ NA PRZYJMOWANE LEKI!!!! KAZDA KOBIETA JEST INNA I MA PRAWO ZAREAGOWAC INACZEJ NA PRZYJMOWANE LEKI!!!! KAZDA KOBIETA JEST INNA I MA PRAWO ZAREAGOWAC INACZEJ NA PRZYJMOWANE LEKI!!!! KAZDA KOBIETA JEST INNA I MA PRAWO ZAREAGOWAC INACZEJ NA PRZYJMOWANE LEKI!!!! KAZDA KOBIETA JEST INNA I MA PRAWO ZAREAGOWAC INACZEJ NA PRZYJMOWANE LEKI!!!! KAZDA KOBIETA JEST INNA I MA PRAWO ZAREAGOWAC INACZEJ NA PRZYJMOWANE LEKI!!!! KAZDA KOBIETA JEST INNA I MA PRAWO ZAREAGOWAC INACZEJ NA PRZYJMOWANE LEKI!!!! KAZDA KOBIETA JEST INNA I MA PRAWO ZAREAGOWAC INACZEJ NA PRZYJMOWANE LEKI!!!! KAZDA KOBIETA JEST INNA I MA PRAWO ZAREAGOWAC INACZEJ NA PRZYJMOWANE LEKI!!!! KAZDA KOBIETA JEST INNA I MA PRAWO ZAREAGOWAC INACZEJ NA PRZYJMOWANE LEKI!!!! ZROZUMIALAS???? NIE??? TO POCZYTAJ JESZCZE RAZ: KAZDA KOBIETA JEST INNA I MA PRAWO ZAREAGOWAC INACZEJ NA PRZYJMOWANE LEKI!!!! KAZDA KOBIETA JEST INNA I MA PRAWO ZAREAGOWAC INACZEJ NA PRZYJMOWANE LEKI!!!! KAZDA KOBIETA JEST INNA I MA PRAWO ZAREAGOWAC INACZEJ NA PRZYJMOWANE LEKI!!!!

Gość co za ludzie_e_e_eeeee
o rany ale moja poprzedniczka jest stuknieta... o co Ci chodzi? co sie tak rzucasz?? do autorki - tabletki brane nawet przez dluzszy okres wcale nie musz apowodowac poronienia kiedy juz do ciazy dojdzie, oczywiscie nie mowie o braniu tabletek podczas ciazy...choc to glupie- bo po co brac tabsy bedac w ciazy??wtedy na pewno szkodzimy dziecku i mozliwe wtedy jest poronienie. Jesli tabsy bierze sie regularnie nie ma mozliwosci wpadki...

Gość proszę o wyjeśnienie
Przestańcie się kłócić, już dawno zostało ustalone, że na forum lekarze nie siedzą, a nawet jeśli to szybko stąd uciekają:P Poza tym lekarz zawsze powie, że przy tabletkach anty ciąża nie jest możliwa, a mimo to kobiety wpadają. A co jeśli tabletki anty są źle dobrane?? Nie mam na myśli wymiotów, ale skutki uboczne typu tycie, zawroty głowy, spadek libido wtedy możemy mówić o mniejszej skuteczności tabletek??

a ja biorac tabletki od 1,5 roku wlasnie sie dowiedzialam ze jestem w ciazy :P

Gość Dziewczyna21
Wiecie co, ja nie raz zapomniałam tabletki, wzięłam ją dopiero nastepnego dnia, raz zdarzyło mi się wziac 2 tabletki jednego dnia (zapomniałam, że wzięłam i w nocy mi sie ubzdurało, że znowu muszę wziąc :P), nigdy nie biorę punktualnie o tej samej godzinie, mam często godzinę lub dwie poslizgu i nie zaszłam w ciążę. Zresztą może to trochę nieodpowiedzialne z mojej strony, ale jestem po prostu strasznie roztargniona ;) Zresztą dla mnie ciąża to nie tragedia, więc nie mam jakichś schiz. Chodzi mi o to w każdym razie, że nie do końca wydaje mi się to możliwe, żeby jedno zapomnienie tabletki mogło powodowac od razu owulację i ciążę :) A jeśli chodzi o dyskusję na temat tego, czy tabsy grożą ciąży, to tak sobie myslę, że skoro jednym z działań tabletek jest to, że macica nie jest przygotowana do zagnieżdżenia się zarodka, to jeśli on już jakimś cudem się zagnieździ, to przy dalszym przyjmowaniu tabletek macica może go odrzucic własnie przez to, że nie jest na niego przygotowana. Ale to sobie właśnie wymyśliłam więc nie wiem, czy to możliwe.

Gość aliseeee
Co wy gadacie?!! 99% kobiet biorących tabletki nie zachodzi w ciążę!!! Co to za bzury!! jak zapomni wziac teb. albo wezmie a po niej ma biegunke lub wymioty to wpaka moze byc. Ale jak bierze codziennie o stałej porze nie wpadnie!!!!

Gość antyfanka janasa
a wcale ze nie bo zdarzaja sie przypadki, ze dziewczyna nie miala wymitow, biegunek, brala regularnie i zaszla :P na mojej ulotce pisze ze na ryzyko zajscia w ciąże mogą byc narazone kobiety o wyjaytkowo rzadkiej przemianie materii tylko nie wiem wlasnie jaka to jest ta wyjatkowo rzadka przemiana :P