Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dooorka

Moja walka z cellulitem.

Polecane posty

Gość Dooorka

Prawie każda kobieta ma to paskudztwo i pewnie każdechce się go pozbyć. Może wspólnie zaczniemy działać, w grupie raźniej. Proszę napiszcie jakie macie pomysły i sposoby Moje zmagania trwają już drugi tydzień i zapewne potrwają jeszcze długo bo cellulit mam bardzo zaawansowany. PRZEPIS NA "PAPKĘ" - olejki aromatyczne do nabycia w sklepach zielarskich i aptekach, mogą być wszystkie na otyłość i cellulitis. Ja stosuję paczulę, grapefruit, mandarynkę, koper włoski i geranum. - 3-4 łyżeczki imbiru - 3-4 łyzeczki cynamonu - 3-4 łyżeczki kawy rozpyuszczalnej - balsam ok.200 ml Balsam może być najtańszy, kawa też. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Powstałą miksturę wmasować w problematyczne miejsca, nałożyć grupiej i poczekac chwilę aż się trochę wchlonie 2-3 min. następnie owinąc się folią spożywczą. ważne jes aby foli nie zawijac zbyt mocno aby się nie zwijała. Ubrać jakieś stare ubranie (którego nie szkoda pobrudzić), dres, lub piżama i okrywamy się kocem. Leżymy ok. godziny, więc aby nie było nudno dobrze położyć się przed telewizorem :))) UWAGA czasami piecze Po godzinie delikatny prysznic aby zmyć papkę, potem krem lub balsam. Mój obecny "rozkład jazdy" Codziennie wieczorem masaż pod prysznicem, potem papka, następnie blasam Avon,rano prysznic z użyciem żelu antycellulitowego, potem roll on Garniera i krem Garnier z tej samej serii, wieczorem papka itd.... ciekawe ile wytrzymam :))) pdobrze by było jeszcze poćwiczyć ..................

Gość grubaska123
bardzo ciekawy przepis :)) postaram się wypróbować niestety tez mam tą przykrą dolegliwość i nie mogę sobie z tym poradzić :((

Gość superTylko
Tylko na pewno musisz do tego dodawać wody... i ile jej nalezy dolać?

Gość smooczyca
Czytam ten przepis i strasznie dużo tych czynności. Ja też walczyłam i wydaje mi się że moja skóra jest teraz prawie idealna. Ale mój cellulit nie był zaawansowany. Używam taniego balsamu CZTERY PORY ROKU kosztuje chyba 7 zł z groszami. Dziewczyny pamiętajcie o masażu tylko w jednym kierunku tzn. od kolana w górę. To ważne!!! Polecam jazdę na rowerku np. stacjonarnym przez 20 minut na słabym obciążeniu. Udka się rogrzeją a o to tu właśnie chodzi aby zwiększyć przepływ krwi, dostarczyć tlen i spalić odkładający się tłuszcz.

Gość Madzialenkasliczna
Dziewczyny nie zamulajcie tu bo ja mam 17 lat a cellulitis mam od 15 roku życia.Mam 1.68 i waże 50kg.Ćwicze intensywnie od 8 lat taniec nowoczesny przynajmniej 3 razy w tygodniu.Oprócz tego praktycznie co tydzień jestem na dyskotece ruszam sie jeżdże na rowerze nie jem duzo słodyczy.Nie jem kolacji.Według mnie to po prostu uwarunkowanie genetyczne.Moja mam miała celulit i ja też mam,ale w porównaniu z tym co było około roku temu to teraz juz mam ładna pupcię.a robię tak-zawsze rano i wieczorem tre posladki i uda mydłem z peelingiem.potem oblewam poslady i uda lodowatą wodą z prysznica przez około 20 sekund.Potem wychodze i wcieram w nogi balsam.od dołu do góry i potem około 20 min robie masaż ud i pośladków!No i rzeczywiście pomaga!!!!żadne kremy,żadne operacje,żadne maści,żadna dieta(no tyle,że unikać tłuszczu i nadmiaru węglowodanów)tylko te masaże codziennie wytrwale!Tak więc widziecie,że cellulit nie jest spowodowany tylko i wyłącznie brakiem aktywności fizycznej i złym odżywianiem sie!

Gość warzywko
Podstawa to dieta dopasowana do metabolizmu, z tym że każda z nas ma inny... :/ no ja np. wolny Druga sprawa to ruch i tu jest w sumie dowolność. Dla leniwszych rowerek :) dla tych co wody się nie boją - basenik. A po trzecie zabiegi domowe - peeling ( kawowy a jakże, wariacje na jego temat dowolne), masaże ( hmm.... byle w odpowienią stronę ;) i kremiki, żele etc (cellusculpt - to ostatnio wybadałam i radzi sobie). A po czwarte dobre chęci! :P

A ja nie mam czasu ani cierpliwości na balsamy i kremy. Kupilam sobie fajne spodenki antycellulitowe z nitkami miedzi krzemu i cynku. Noszę codziennie do pracy. Jestem bardzo zadowolona. mają nawet badania kliniczne!

Gość mika111
a gzie kupaiłaś takie spodenki i ile one kosztuja, Dają jakieś efekty?

dołączam się do pytania, gdzie można kupić takie spodenki,ile kosztują i czy dają efekty?

Nie wiem czy mogę napisać adres strony, kupiłam w internecie. cellulit.pl Drogie ( 280,00) na ten model była promocja ale jak przeliczyłam na miesiące to wyszło mi tak samo jakbym kupiła jakieś mazidła, kremy czy balsamy. Na stronie każa nosić spodenki codziennie i nie smarować się niczym dodatkowo, chyba że na noc. Generalnie nie wolno ich łączyć z kremami. można nosic przez rok. To się opłaca.

Co do efektów to widzę, letnie spodnie są trochę lużniejsze ale to tez może być zmiana diety na letnią. Jem dużo truskawek i sałatek- jestem realistką. Na spektakularne efekty chyba jeszcze trzeba poczekać. Napisali, ze spodenki tez wygładzają i ujędrniają skórę. A to już widać. Na innym forum znalazła opinię o spodenkach Texenergy ale z 2005 roku. Była bardzo dobra! Mam nadzieję, ze to wciaz aktualne:-)

Gość do kolasek
a skad sie dowiedzialas ze ta witamina c jest dobra na celulitis??

Gość cherylla
Ja staram się walczyć na każdej możliwej płaszczyźnie o ładną i jędrną skórę. Wydaje mi się, że bez odpowiedniej diety, regularnych ćwiczeń (w moim przypadku dobrze sprawdzają się te w basenie) oraz jakiegoś zabiegu z zakresu medycyny estetycznej cellulit nie zniknie. Ostatnio w klinice La perla widziałam coś takiego jak smooth shapes. Wydaje się być najskuteczniejszym zabiegiem bo jest połączeniem lasera, światła biostymulacyjnego, masażu rolkami i próżni.

Gość conis
Ciekawe urządzenie. Ja próbowałam już różnych rzeczy i po jakimś czasie zawsze wracał. Szukając ciekawego rozwiązania trafiałam na dość sensowny program do walki z cellulitem . Tam dla podparcia całego procesu walki radzą zastosować terapii falą akustyczną - http://www.stop-cellulit.com/klientki/ Ponoć jest to znany sposób wśród sportowców.

No też słyszałam o stop - cellulit. Z tego co się orientuję to jednak samo działanie od zewnątrz niewiele daje i dobrze jest działać kompleksowo, a ten program to połaczenie odpowiedniej diety (działanie wewnątrz) i serii masaży falami akustycznymi (działanie zewnętrzne). Myślę, że to faktycznie może działać.

Gość arminka78
Ja musze przyznac ze nie działaja na mnie te wszystkie super kremy ,które maja miec swietny wpływ i maja skutecznie dzialac na cellulit.No u mnie to sie raczej nie sprawdza- i zaczełam szukac jakiegos skuteczniejszego wyjscia i metody na pozbycie sie tego problemu.Jutro ide do Afrodyty na konsultacje w sprawie tego zabiegu http://www.afrodytasalon.pl/zabiegi-kosmetyczne/zwalczanie-cellulitu-laserem-cellulaser

Na cellulit i ujędrnianie trzeba skoncentrować różne działania: - tabletki (biorę na cellulit, na zbijanie wody i na naczynka) - masaże (ręczne albo na maszynie) - kremy (najlepiej to co zimno wywołują) - i RUCH! Wtedy naprawdę są efekty ale jest walka bez końca Fajne informacje znalazłam tutaj: http://www.ogniwo.net/forum/topic/id/2483/str ipped_title/cellulit-moja-karma

Moim zdaniem wydawanie pieniędzy na kremy i balsamy antycellulitowe jest całkowicie pozbawione sensu. Słyszałyście o urządzeniu Smooth Shapes? Jest on jednym z najlepszych sposobów redukcji cellulitu. Stanowi połączenie lasera, energii świetlnej oraz ssania i mechanicznego masażu. Można z niego skorzystać w klinice La Perla, która zatrudnia specjalistów, którzy po konsultacji wybiorą dla nas najodpowiedniejszą metodę.

Gość francuskipsiak
oj a która z nas nie walczy z cellulitem? Niestety kobiet bez pomarańczowej skórki coraz mniej, ale walczyć z nim trzeba, co do tego nie mam żadnych wątpliwości. Tylko się zastanawiam, co może być najbardziej skuteczne? czy łączyć kilka sposobów? a jakie zabiegi w gabinetach wypróbowałyście?

Ja zaczęłam ostatnio ćwiczyć i smaruję się kremem z Eveline. Narazie efektów za bardzo nie widze, ale mam nadzieję, że to sie niedługo zmieni

Jestem po miesiacu zdrowego odżywiania i treningów z Chodakowska. Z zaawansowanego cellulitu zostały jedynie małe nierówności przy scisnieciu skory.

Ale czy zdrowym odżywianiem można usunąć cellulit? Mnie zawsze się wydawało, że dzięki ćwiczeniom i diecie do niego nie doprowadzimy, ale chyba sam nie zniknie.

Świetnym sposobem na cellulit jest zwykła kawa mielona. Wystarczy zaparzyć odrobinę kawy i te fusy zmieszać z żelem pod prysznic. Taką papką masujemy całe nogi. Dla zwiększenia efektu zawijamy je folią spożywcza i uciekamy pod ciepły koc:) Pod wpływem ciepła kofeina wniknie w głąb naszej skóry. Po jakiejś godzinie wszystko zmywamy. Polecam również codzienne masaże szorstką rękawicą i dużoooo ruchu. Powodzenia w walce:)

Ja nie wierzę, że można usunąć cellulit poprzez zmianę nawyków żywieniowych. Warto wybrać się do specjalisty, który prowadzi jaką metodę wybrać. Polecam Good Time Day Spa gdzie pracują najlepsi. Każdy klient jest traktowany indywidualnie, a to jest najważniejsze, bo w końcu każdy ma inne potrzeby.

hej;) ja miałam cellulit na wewnętrzej stronie ud, nie było go mega dużo ale był widoczny. 2 tyg ćwiczeń po 40 min plus codziennie 30 nim rowerka i po nim ani śladu;))))