Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kozuniaa

Capivit A + E - szkodliwy?

Polecane posty

Gość Kozuniaa

Kupiłam sobie witaminki, od miesiąca wcinam co dziennie1 tabletke A+E, kwas foliowy i witamine B complex...i nagle dowiaduje sie ze A+E jest szkodliwa i osiada sie na wątrobie. Nie powinno sie jej łykać dłuzej niż dwa tygodnie. Po takim czasie nalezy zrobic przerwe. Wiecie coś o tym? Ps: Dziewczyny!! Polecam kwas foliowy, wszystkie wypryski znikaja, buzia nie ta!!!

Gość a drogi ten kwas na twarz
?:)

Gość taniutki 30 tabletek
jakieś 9zł, ale to nie sa tabletki "na twarz" tylko uzupełniające niedobory kwasu foliowego

Gość tukan
Nadmiar wit. A (retinol, beta-karoten) faktycznie może czasem szkodzić. Możesz korzystać z samej wit. E - kapsułki Tokovit 1 dziennie.

Gość endi
hej a jaka jest nazwa tych tabletek uzupełnijacych niedobór kwasu foliowego ............?

Gość tukan
Folik

Gość nie musi być folik
wystarczy, że poprosisz w aptece o kwas foliowy w tabletkach:)

Gość Kozuniaaa
Ja kupiłam tabletki o nazwie kwas foliowy. Ok 15 zł, wcinam juz 4 miesiąc i twarz nie do poznania. Od czasu do czasu wyskoczy mi jakis wyprysk. Pytałam ginekologa czy bez problemu moge to zazywac a ona stwierdziła ze bez przeszkód poniewaz w naszym jedzeniu jest i tak mało kwasu foliowego wiec jak najbardziej. Polecam. Super działa

Gość dziewczyny a kwas foliowy
moze zazywac alergiczka z delikatna buzia? zeby mi podskornie nie podraznil tkanki i naczynek

Gość Ona_Korona_21
Na "twarz", to ty akurat dostałaś Caivit A+E, który faktycznie do bezpiecznych nie należy (przy dłuższym braniu). Ja wybrałam Alphol Omega Plus - pomaga poprawić wygląd twarzy i też zapomniałam o wypryskach i innych syflkach.... A kwas foliowy - to akurat dostałaś "na krew", trzymając się tej zabawnej terminologii.

Gość nie no nie straszcie
ja lykam capivit A+E sun od dwoch tygodni, tzn., ze juz dluzej nie powinnam? chodzi mi o poprawe stanu skory i wlosow [sporo mi ich wypada]; tabletki kupilam sama zachecona pozytywnym opiniami nt. tych witamin, nie radzilam sie lekarza; na opakowaniu pisze, ze skuteczna terapia powinna trwac ok 3 miesiace, a wy piszecie, ze nie dluzej niz 2 tyg., czy moglby sie ktos obeznany z tematem wypowiedziec?

Gość Agrafffka
Czy kwas foliowy wtrównuje koloryt cery?

Gość Karmelkowa
Ja polecam umiar w jedzeniu witaminek A i E. Też brałam i chyba miałam nadmiar, bardzo źle się czułam, kiedy odstawiłam wszystko wróciło do normy:)

Gość mysssszzz
Moja internistka odradziła Capivit (właśnie ze względu na witaminę A=E za to poleciła: http://www.tymofarm.pl/alphol.php jako skuteczniejszy a co ważne BEZPIECZNIEJSZY!