Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sloughi

Ranking inteligencji psow - jaki pies najinteligentniejszy?

Polecane posty

Człekopodobne...hmmmm, Kiedy sie urodziłam w domu był juz foxterrier. Miałam jakieś 1,5 może 2 miesiące kiedy sturlałam się z niskiej wersalki (wiadomo dziecko potrafi) na podłogę. Pies wział mnie w zęby za śpiochu i wtargał spowrotem na łózko. Nie pogryzł, nie potargał i nic mi nie uszkodził ;) Kiedy suczki na ulicy miały cieczkę to one siedziały przed jego oknem a nie on wystawał pod ich ;) Wiedział o której przyjeżdza babcia autobusem z pracy i jakies 5 minut wczesniej już czekal na parapecie. Kiedy przeliczyłó swoje możliwości i wpadł pod wojskową ciezarówkę znalazł w sobie jeszcse tyle siły aby doczołgac się pod dom i umrzeć na wycieraczce. W domu panowała żałoba, wszyscy płakali jakby zmarł najukochańszy czlonek rodziny. Ponoć foxy nigdy nie umierają śmiercią naturalną :D Chociaż Lakeland mojego partnera mimo wielu szwów i operacji po bójkach zmarł spokojnie w swoim ogrodzie będąc już głuchym i ślepym na jedno oko.

Gość wg.ksiazki
na pierwszym miejscu Collie, (te co pilnuja owiec, bialo-czarne) Pudle na drugim. owczarki niemieckie, na 5 miejscu labradory na 4 i na 8 dobermany.

Bardzo inteligentny i myslacy psiak byl z niego :) Uciekam juz dzis :) do uslyszenia

Wiem, wiem. No bo niby jak mielibyśmy sobie tłumaczyć te \"zjawiska\"? Jasne że po naszemu.

oczywiście najinteligentniejsze bez względu na rasę są nasze własne psy :D ja mam kundelka :) chociaż co do labków miałabym dylemat - znam takiego co gówna żre, bleeeeeeeeeeeeee :(

Gość border
border collie [pierwszy w rankingu inteligncji ras sama mam takiego

Gość owczarek kaukazki
ja jestem, potrafię nawet pisać na klawiaturze pazurami, pudel i collie to przy mnie mięczaki i niedorozwoje. :classic_cool:

Gość PEKINCZYK
:P

Gość a ja się przyznam......
Border Collie

Gość ale wy jesteście beznadziejni
wiadomo,że najmądrzejsze i najpiękniejsze są dobermany:-)ten pies znajdzie tysiące wykrętów,żeby nie posłuchać nakazu a zrobic po swojemu...

Gość gdyby był mądry uczyłby sie w
mig i słuchał a to swiadczy tylko o jego lenistwie i głupocie dobrze wykonana komenda=nagroda a jesli rezygnuje z nagrody znaczy ze jest głupi :p

ja pier...jak juz sie go szkoli,to uczy sie ekspresowo.ale mało kto wie jaki jest doberman,bo ludzie nie mają odwagi miec takiego psa.A kto juz go ma ,na pewno mi nie zaprzeczy...

Gość mam w domu
11 letnia suczke kundelke i nie znam madrzejszego psiaka od niej. Wszystkie psy w mojej rodzinie to byly znajduchy ,albo ze schronisk .Nie ma chyba madrzejszych i wierniejszych stworzen. No ja nie spotkalam. :)

dla kazdego własciciela jego pies jest najmądrzejszy i najpiekniejszy.:D \"pustawe labradory\" ? wiesz co jesteś żałosna :-0

no niestety,prawda w oczy kole...jeśli pies na ślepo wykonuje wszystkie komendy to chyba najmądrzejszy nie jest

Nie mam zamiaru z tobą dyskutowac ani o szkoleniu ani o rasie labrador retriver z jednego prostego powodu nie chce mi się.BAWIĄ mnie tacy ludzie ktorzy nie mają pojęcia o niczym i głoszą swoje mądrości.:-0

Gość doberman
Ja ma dobermana (suczke) i dla mnie ona jest najmądrzejsza i najpiękniejsza ,ale niesądze że labradory są "pustawe" są to bardzo inteligętne psy :)

Bullteriery sa bardzo inteligetne, ale tez trudno ta inteligencje wykorzystac do wlasnych celow, poniewaz nie lubia wykonywac polecen :)

Gość OliwCia1.
Och.. Temat bez sensu. Każdy pies jest inteligętny. Gdyby chciał zawsze znajdzie dziure w płocie. !! Niema ras inteligętnych i mniej inteligętnych. Takie tematy zakładają ludzie którzy nie mają pojęcia o psach a potem będzie : labek jest b.inteligetny ponieważ jest tak napisane w książce że szubko sie uczy itp. Och przerażają mnie takie teksty.. Ktoś ma coś do mojej wypowiedzi lub jakieś ppytania o psach zadawac na gg. 1021981

Gość dasasddsa
sznaucer olbrzym. bardzo zrównoważona i inteligentna rasa. Szybko się uczą, ale zdecydowanie nie są to psy dla ludzi bez doświadczenia....bo wykorzystują słabości właściciela ;)

Gość dojon
husky to najinteligentniejsze pieski

Gość Erikaa
Mysle ze Kiara ma racje kundle sa bardzo mondre ja akurat mam Foxterierka choc po jego wygladzie niektorzy uw2azaja ze to owczarek pikabryjski czy jakos tak troche moze go przypomina ale jak dla mnie strasznie mondry jest moj pies moja babcia ma kundelka i jest tak mondry maja go 8 lat rozumie wszystko co sie do niego mowi mowie ci bardzooo mondre psisko ;]

Gość no wiesz erika
zaloze sie ze wiele kundli jest "mondrzejszych" od ciebie :P

Gość leyla_24
Polecam golden retrievery.

Gość sheli
sheltie

Gość Madziulek_19
Bulterier :)

Golden retrievery są bezkonkurencyjne. Tyle tylko, że cała ich inteligencja ukierunkowana jest na zdobywanie pożywienia oraz wymuszanie na właścicielu zachowań głaszcząco-drapiąco-pieszczących ;)

Gość aaagnie
jużaki ;) probuja nie wykonywac bezsenswonych nakazów

Gość najmondrzejsze i posłuszne
to owczarki niemieckie były szkolone do ścigania ludzi w filmie też graja np Szarik