Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zuzanna13

prośba o pomoc- może ktoś wie co zrobić

Polecane posty

Mam wrażenie, że mój mąż leczy się u psychiatry; wniosłam już pozew do Sądu o rozwód. Rozmawiałam też z księdzem z Sądu Duchownego, który po wysłuchaniu zaledwie kilku informacji na temat zachowania mojego męża po ślubie doszedł do wniosku, że prawdopodobnie mam rację - tylko muszę mieć świadecwto tzn. znaleźć lekarza, u którego mój mąż się leczy i poprosić go, żeby zeznawał przed Sądem - jest to chyba trochę skomplikowane z uwagi na etykę zawodową. Ksiądz doradził mi aby poznała bliżej otoczenie męża -może uda mnie się do kogoś dotrzeć - nie wiem co robić........

Gość lilia_wodna
jak caly dom byl na jego lowie dalas mu popalic o sie nie diwie ze sie leczy.. pomoz mu, a nie juz go cchesz sie pozbyc.. co za babsztyl psychiatra to lekarz, normalny, leczy dusze ale lekami. psycholog lsowem, ale nie zawsze kazdemu od razu pomaga.

Mam pytanie mój mąż wniósł sprawe o rozwód który ma sie odbyć za porozumieniem stron . Mamy córke prowo do opieki nad dzieckiem przejdą na mnie ale nie wiem czy na sprawie rozwodowej ustalane są alimenty, czy aby dostać alimenty musze założyc osobną sprawe??

Gość adshfkbgkadngaks
musisz w sprawie o rozwód złożyć wniosek o przyznanie alimentów, najlepiej złóż takie pismo. A poza tym też można osobno złożyć sprawę o alimenty, ale dopóki się rozwód nie skończy to i tak ta osobna sprawa nie będzie rozpoznana, dlatego lepiej od razu w sprawie o rozwód żądać alimentów.