Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy...pomocy....

Ubezpieczenie...proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość pomocy...pomocy....

Muszę się jak najszybciej ubezpieczyc ... czy jak jutro ubezpieczę się w PZU to od kiedy to ubezpieczenie będzie obowiązywało ? od jutra czy od nowego miesiąca ? Bardzo proszę Was o pomoc ...

Gość a co to ma
byc za ubezpieczenie, w podrozy? Bo jesli zawrzesz umowe jutro i od razu wplacisz skladke to ubezpieczenie bedzie obowiazywac od jutra :)

Gość pomocy...pomocy....
Takie zwykłe ubezpieczenie :) Takie które każdy powinien miec a ja niestety nie mam ... czyli np. od wypadków ...

zazwyczaj ubezpieczenie obowiazuje od dnia nastepnego. jesli chodzi o zyciowke to najczesciej jest miesiac karencji, czyli jest ochrona ale w ograniczonym zakresie.

Gość takie zwykłe ubepieczenie
bardzo precyzyjna odpowiedź:o

Gość pomocy...pomocy....
Dokładnie to chodzi mi o to że potrzebuję jak najszybciej ksero ubezpieczenia ... tylko że ja takiego ubezpieczenia nie mam :( Niestety mój szef nie zadbał o ubezpieczenie pracowników a cały czas nam obiecywał że ubezpieczy nas :( I teraz zostałam na lodzie bo najpóźniej do 20 maja muszę dostarczyc takie ksero ubezpieczenia abym mogła odbyc praktyki do szkoły :( Co ja mam teraz zrobic ???? :(

Chyba chodzi o ubezpieczenie NNW (nastepstwa nieszczesliwych wypadkow). Musisz isc do jakiegos zakladu ubezpieczen i wykupic na miesiac czasu czy na ile potrzebujesz. W zaleznosci od sumy ubezpieczenia i firmy w jakiej sie ubezpieczysz placisz skladke i masz potrzebna polise !

chyba:o bo autorka tpopicu z ma niewiele wspólnego:o

Gość pomocy...pomocy....
Czyli jakbym jutro sobie coś takiego wykupiła to ta polisa będzie obowiązywac od jutra ?

zalezy jak agent napisze polise :) moze napisac od jutra ale najczesciej pisze sie od dnia nastepnego czyli mialabys od czwartku wazne ubezpieczenie.

Gość pomocy...pomocy....
Agnieszko bardzo dziękuję Ci za pomoc :) Bo już myślałam że nie załatwię tego ... Jestem Ci bardzo wdzięczna 🌼

niunia, to napisz chociaż czy o nnw czy chodziło :o

nie ma za co... pracuje w ubezpieczeniach wiec troche wiem na ten temat :) pozdrawiam i mam nadzieje ze o to chodzilo :)

a ja np jestem zielona w kwestii III filaru:o Agnieszko, doradzisz mi? Wraz zzaczeciem pracy nie zapisalam sie do zadnego funduszu, wiec teoretycnzie powinnam zostac wylosowana. Ale wiem, ze w prypadku takiego wylosowania urzad pracy i ubezpieczyciel informuje listownie o fakcie bycia wylosowanym. Ja tymczasem od pol roku takiego listu nie dostalam i nie wiem czy mnie wylosowali w koncu i jaki fundusz mnie wylosował:o

i sorry za bledy i chaotycznosc, ale jestem po paru piwach;-)

Gość pomocy...pomocy....
Qrcze ja się nie znam na tych ubezpieczeniach ... ale postaram się wyjaśnic :) Chodzi mi o taki jakby pakiet obezpieczeń w których jest wyszczególnione np. jaką kwotę dostanę jak będę miała wypadek, jaką jak urodzę dziecko, jaką jakby (odpukac) moja mama umarła, i też na leczenie lekarskie np. gdybym trafiła do szpitala... To takie ubezpieczenie za które co miesiąc płaci się jakąś kwotę... Nie wiem czy dobrze to opisałam :(

kurcze ciezko mi radzic cos w kwestii III filaru... hmmm mozesz sprobowac zapisac sie do wybranej firmy tam gdzie chcesz byc, bo moga cie wylosowac do jakiegos badziewia... z tego co wiem to wlasnie poprzez losowanie bardzo dlugo trwa caly ten proces. mialam taki przypadek ze znajomego tez wylosowali a on nie chcial tam byc wiec wybral sobie inna firme a do tych wylosowanych napisal pismo ze wybral inna firme. nie bylo zadnych problemow. proponuje kontakt z jakims agentem z zyciowki kto doradzi i powie cos konkretnego. masz sznase jeszcze sie zmienic na filar jaki cie interesuje :)

Gość pomocy...pomocy....
Agnieszko ... proszę powiedz mi jeszcze czy to co napisałaś mi na temat tego ubezpieczenia to chodziło o ubezpieczenie które postarałam się wyżej opisac ???? Przepraszam że Cię tak męczę ale jeżeli nie zaliczę praktyk to będę w bardzo złej sytuacji :(

pomocy pomocy - chodzi ci o ubezpieczenie grupowe w firmie ! to cos innego niz ci powiedzialam. musisz sie dowiedziec czy szef bedzie robil takie ubezpieczenie bo na wlasna reke mozesz zawrzec ubezpieczenie na zycie ale to troche trwa. do praktyk moze wystarczy nnw to o czym pisalam wczesniej ?? a czy u was w firmie jest wogle takie ubezpieczenie czy szef palnuje dopiero wszsytkich ubezpieczyc ??

Gość pomocy...pomocy....
No właśnie szef miał nas ubezpieczyc grupowo ale tylko obiecywał więc postanowiłam teraz już nie czekac tylko ubezpieczyc się idywidualnie :( Właśnie nie wiem czy ubezpieczenie tylko do wypadków wystarczy do praktyk bo kazali mi przynieśc ksero ubezpieczenia :( Czyli jakbym chciała takie ogolne ubezpieczenie to nie ma szans żebym do 20 maja je dostała ?

jesli jestes z duzego miasta to moze sie uda do tego 20 maja. to ubezpieczenie jest czasochlonne bo najprawdopodobniej bedziesz musiala przejsc odpowiednie badania do oceny ryzyka i tak dalej (krew, mocz, cisnienie). Jesli chodzi o praktyki to moze wystarczy to NNW ?? Bo chodzi pewnie o to ze jesli w czasie praktyk cos by Ci sie stanie (złamanie, zwichnięcie) to odpowiedzialnosc bedzie z polisy. Dopytaj sie dokladnie a ubezpieczenie na zycie mozesz zawrzec juz na spokojnie

Gość pomocy...pomocy....
Dziękuję bardzo 🌼 Jutro przejdę się do PZU i popytam :) Jeszcze raz dziękuję i przepraszam za kłopot :)

Mi się wydaje że maksymalnie do tygodnia zanim w każdym razie z umową wszystko przejdzie i będzie obowiązywać. PZU szybko działa więc nie masz co sie martwić.

Gość energiaaa
Polisa w solidnej wypłacalnej firmie to dużo mniej kłopotów przy ewentualnym odszkodowaniu.

Hymm jednak oszczędzanie na samym sobie to duży błąd trzeba pamiętać o oc + ac i może jakiś pakiecik inwestycyjny ?

Gość energiaa
Pakiecik inwestycyjny można połączyc z ubezpieczeniem chociażby takimi produktami jak plan na życie.