Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiss kiss

opóźnienie okresu

Polecane posty

Koleżanka powiedziała mi,że istnieją środki, pozwalające opóźnić miesiączkę, np. o tydzień. Interesuje mnie to ponieważ wyjeżdżam na wakacje i akurat na ten termin przypada mi okres. Czy ktoś z was orientuje się, czy to w ogóle jest prawda a jeśli tak to ile to kosztuje i czy muszę iść z tym do ginekologa?

Gość Klaudiusienieczka
nie slyszałam ale radzę sprawdz w google, mam ten sam problem wyjazd nad wodę z miesiączką:(:(:(

możesz pić Calcium- tak takie zwykle wapno. Opóźnia o pare dni (ale nie stosuj za często - taki raz na wakacje to dobra sprawa- wiem to bo jak trenowałam pływanie to nam tak radzili jesli wypadalo na zawody- zawsze lepszy komfort niz z tamponem) aha i pare dni przed uważaj z gorącymi kąpielami. Lepiej w troche chłodniejszej wodzie..

nela17 ---> a czy to sprawdza sie w kazdym przypadku? ile dni przed okresem musze pic to wapno? i o ile mi sie opozni okres?

Gość Malina 35
Mozesz opöznic stosujac tabletki antykoncepcyjne. Po prostu nie robisz przerwy po 21 dniach.Ale nie jest to zalecane przez lekarzy.

hmm ale ja nie biore tabletek antykoncepcyjnych. A moge zaczac je brac, zrobić, tak jak piszesz a pozniej je odstawic?

Gość Malina 35
Jasne,wytarczy jak wezmiesz jedno cale opakowanie przez 21 dni,potem zaczynasz nastepne i bierzesz tyle dni ile chcesz.Odstawiasz i w ciagu 7 dni dostajesz okres.Wylicz tylko o ile dni chcesz przesunac termin. Innego sposobu nie znam.

dziekuje Ci bardzo, a ile kosztuja te tabletki? Bo ja nie rozeznana jestem w tych sprawach?

Gość Malina 35
Przede wszystkim sa tylko na recepte. Musisz isc do lekarza,najtansze sa chyba Diane-35.Cos kolo 11 czy 12 zl. Prosze bardzo.

Gość nieuświadomiona
też muszę opoznic okres jakos... a nie wiem jak ;p zwiazane jest to z wyjazdem nad wode-jade na tydzien. codziennie od rana do wieczora woda... to są moje cwiczenia rehabilitacyjne, a poniewaz nie uwywam tamponow to musze okres przelozyc. jade za 3 tygodnie.. prosze o odp. z gory uszanowanie i wielkie dzieki :) p.s. podczas okresu mdleję i wymiotuję, dlatego MUSZE go przelozyc

Gość jak codziennie od rana
do wieczora woda to skóra ci się zmaceruje. Nie polecam ingerowania w układ hormonalny. Sama "przekładałam" sobie okres we wrześniu i efekt jest taki, że... do tej pory nie mam okresu :( W dodatku lekarze rozkładają ręce, nie wiedza co z tym zrobić.