Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szukająca szansy swej

C A R O T I N O

Polecane posty

Gość Dziewczyna Zygiego
Tobie by się przydało, Zygi :-P Zap... po ten olej! :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zygi
Ale co - mam to wypić czy sobie wcierać? :-P ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olej carotino

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kreska.......
olać? a może warto jednak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ilewejter

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ciotka A
Moja ciotka używa tego oleju i bardzo go zachwala: że smaczny, ma fajny kolor no i oczywiście bardzo zdrowy, a ciotka na punkcie zdrowego odżywiania ma bzika Moze tez go spróbuję?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zyta G
Ale podobno on mętnieje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jaras K.
mózg ci mętnieje chyba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zyta G.
Spokojnie chłopaczku bo ci serduszko pęknie :-P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Janu
Olej palmowy jest niezły, wybróbowany praktycznie do wszystkiego, mam taki olej do sprzedania - właśnie Carotino - zapraszam na zakupy - janusz.mizera@bmcwarszawa.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zuzka_wiecie_która
ten olej jest zayebisty!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czasem se czytam
o co sie rozchodzi???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lucien
Olej carotino używałem podczas rocznego pobytu we Francji, tam wyłącznie tylko tego typu oleje. A Ty moja droga nie chowaj oleju w lodówce, bo oleju w lodówce się nie trzyma, podobnie jak mąki, cukru itp. A propos carotino, znakomity na potencję i wszelkiego typu dolegliwości żołądkowo jelitowe, łyżeczka od herbaty na noc i jesteś zabezpieczona(y) przed niemal wszystkimi chorobami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zorica
Dorwałam dziś ten olej (w Leclercu za 15zł) i po przeczytaniu ulotki (dołączonej do butelki) kupiłam. Zdrowo, fajnie to biore. Ale - czuje sie nabita w butelke, bo ulotka po polsku i jak byk napisane, ze to połączenie oleju z palmy i kanoli. Kanola pierwszo słysze to wzięłam, a teraz patrze, ze olej kanola to olej pozyskiwany z nasoin rzepaku... To nie mogli normalnie tego napisać??? Mam zatem mieszane uczucia, ale wychodze z załozenia, ze najzdrowsza jest różnorodnośc i tyle :P Raz olej z winogron, raz z orzechów arachidowych, pestek dynii, a dziś z palmy. Najbardziej jednak ufam oliwie z oliwek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sa duze przeslanki ku temu by sadzic, ze spozywamy za duzo kwasow tluszczowych omega 6 (a za malo omega 3), warto wiec ograniczyc konsumpcje tluszczy bogatych w omega 6 (a te znajduja sie w olejach kokosowym, słonecznikowym, kukurydzianym, z nasion winogron, arachidowym, sezamowym oraz w produkowanych z nich margarynach), a zwiekszyc ilosc spozywanych pokarmow bogatych w omega 3 (tluste ryby, oleje:rzepakowy, lniany, sojowy*; oraz w zoltkach jaj).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nareszcie
zwięźle i samo sedno.Fit dobra robota.:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pacyna
Carotino to połączenie oleju owoców czerwonej palmy i oleju canola. Olej z czerwonej palmy jest używany od ponad pięciu tysięcy lat i jest nadal stosowany w ponad 130 krajach na całym świecie. Olej z czerwonej palmy używany w Carotino pochodzi z ekologicznych upraw w Malezji i warunki uprawy tych roślin są ściśle kontrolowane. Olej z czerwonej palmy jest wytwarzany z miąższu owoców palmy olejowej. Nie należy go mylić z olejem, który jest uzyskiwany z jądra lub nasion owoców palmy. Obydwa oleje są jadalne, ale posiadają bardzo różny skład chemiczny, właściwości fizyczne i zastosowania. Dzięki opatentowanej metodzie ekstrakcji oleju z czerwonej palmy nie ma konieczności uwodorniania, w przeciwieństwie do wielu olejów spożywczych. Dzięki temu jest wolny od „kwasów tłuszczowych trans” lub „tłuszczy trans”, które stanowią uboczny produkt uwodorniana. Większość olejów jadalnych jest uwodorniana, by przedłużyć ich przydatność do spożycia, wskutek czego tłuszcze trans podnoszą poziom „złego” cholesterolu (LDL). Natomiast Carotino zawiera dużo nienasyconych kwasów pojedynczych, które pomagają podnieść poziom „dobrego” cholesterolu (HDL) we krwi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Margotka1234
ja kupuję go w firmie Jaar z Poznania oni mają tam 100% palmowy, bez żadnych oszukaństw typu 70% palma i 30% rzepak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miinia
Jedno jest zastanawiajace, Producebt upiera sie z olej jest tworzony bezdodatku genetycznie modyfikowanych osli podczas gdy Canola wlasciewie nalezy od polowy lat 90 ych do genetycznie modyfikowanego rzepaku. Zreszta producebt caly czswychwala walory oleju palmowego a o canoli nic ni episze , sama nie wiedzialam co to Canola, dopier musialam poszperac i okazalo sie ze to nic innego jak odmiana rzepaku stworzona w Kanadzie dodatkowo modyfikowana, Zastanowcie sie przed kupnem tych pseudo ekologicznych specyfikow.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nnnnnnn
Do smażenia nadają się najbardziej oleje zawierające nasycone kwasy tłuszczowe, bo są odporne na wysoką temperaturę.Tłuszcze zawierające kwasy wielonienasycone nie nadają się do smażenia. Dlatego twierdzenie, że olej palmowy jest odporny na temperaturę, bo zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe to kompletna bzdura. Nawiasem mówiąc olej palmowy zawiera nasycone kwasy tłuszczowe, jest odporny na temperaturę i nadaje się do smażenia. Nie należy tylko używać utwardzanego oleju palmowego, bo ten jest niezdrowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cindi2
KUPILAM olej CAROTINO i na dnie było zmetnienie tak jak kasza manna myslałam ze zniknie ,bo np.oliwa z oliwek jak jest w niskiej temperaturze to tak ma ale po chwili jak stoi w ciepłym zmetnienie mija.Otórz carotino stoi sobie w szafce 2 dni a farfocle dalej sa .Czy on jest zepsuty czy co? Jest napisane ze data przydatnosci do 2012 ,wiec o co tu chodzi z tymi farfoclami, myslalam ze olej powinien byc klarowny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość NikolaT8787
Korzystaliscie z preparatu co sie nazywa Q 10 Multivit? No bo szukalam danych dotyczacych tego produktu i postanowilam Was zapytac. Moze mozecie cokolwiek powiedziec mi o tym leku? Jest sens go kupowac, testowaliscie jakies zamienniki? Na tej stronie przeczytalam troche recencji o Q 10 Multivit: http://www.listalekow.pl/q-10-multivit/ - myslicie, ze mozna sie tym sugerowac? Nie chcialabym sie naciac i wydac bezsensownie siano, dlatego czekam na Wasze cenne rady. Dzieki za wszelkie porady.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mozna go kupic w Auchanie,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zaolejony
Jeśli macie znajomych w UK to niech wam kupią np w TESCO po 2 funta stoją.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
2wjVkhcKLpXoVDHirS7gZWqy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×