Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama juz nei wiem

Jesli zajde w ciaze przed owulacja to czy objawy owulacji wystapią?

Polecane posty

Gość sama juz nei wiem

To znaczy mam na mysli, ze jesli stosunek byl przed owulacja i mialabym zajsc w ciaze, to czy wystapi plodny sluz i jajeczkowanie, (u mnie zawsze sie to wiaze z bolem)?? No bo chyba musi wystapic sluz i jajeczkowanie, zeby moglo zostac zaplodnione? Czy sie myle ?Pytam powiem szczerze z ciekawosci ale cfhcialabym wiedziec jak to jest

Pierwsza rzecz - w ciążę zajdziesz dopiero jak bedziesz miała gotową do tego komórkę jajową. Ponieważ przyjmuje się, że plemniki mogą około 3 doby sobie na nią w jajowodzie poczekać, stad tez stosunek w tym czasie przed owulacją może skończyć się zapłodnieniem. I objawy owulacji oczywiście masz, bo dlaczego niby nie?

Kobieto myśl! Jak można zajść w ciążę. gdy nie było jajeczkowania????? Jeżeli miałaś stosunek przed owulacją, to żebyś zaszła musiałoby to być do 3 dni przed bo tyle mogą przeżyć plemniki. Wtedy w czasie owulacji możesz zajść w ciążę.

Gość sama juz nei wiem
zle sie wyrazilam!!! oczywiscie wiem ze musi wystapic owulacja, ale czy wystapia OBJAWY? czyli bol i sluz plodny? czy nie? tylko o to mi chodzi :)

Gość sama juz nei wiem
aha i czy stres i wysilek fizyczny nagły (zaczelam cwiczyc) moze spowodowac ze cykl bedzie bezowulacyjny? okres mialam wiec w ciazy nei jestem, zreszta nie mam od czego...ale cykl bezowulacyjny nie oznacza tez poczatkow nieplodnosci o moze sie zdarzyc?

Podobno w każdym roku może być nawet do trzech cykli bez owulcji i to normalne. Gdyby się powtarzało to wybierz sie do gina na obserwację cyklu.

Jeden cykl bezowolucyjny na jakis czas nie oznacza bezplodnosci. Po prostu zdarza sie- z wiekiem coraz czesciej. Jesli zaszlas w ciaze, to pierwsze objawy sa dopiero gdzies po 2 tygodniach- czyli nawet jesli zajdziesz w ciaze, wszystkie objawy owolucji powinny byc. Z tym, ze z tym sluzem, to jest taka historia, ze jak sie zmieszana ze sperma, to ma sie wrazenie, jakby tego sluzu nie bylo.