Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marachewka

Jaki różek dla maleństwa?

Polecane posty

Gość marachewka

Hej mamusie :-) :-D Mam pytanie jaki rożek najlepiej kupić dla dziecka. Czy usztywniany kokosem, czy bez usztywniania, czy na rzep np.? Poza tym widziałam różne wielkości rożka, małe, średnie, duże (70 cm). Nie wiem który wybrać :-(. Jakie macie doświadczenia z rożkami - BARDZO PROSZĘ o waszą pomoc

ja miałam rożek z wkladką kokosową zapinana na rzep i taki polecam bo wygodnie było w nim trzymać(usypiać) dziecko a długości 60 cm.

Co do rozmiarów to nie wiem, bo mam dwa w identycznym wymiarze i nawet nie wiedziałam, że są większe i mniejsze. Jeden mam zapinanay na rzep, a drugi na kokosowym spodzie. I szczerze mówiąc częsciej używałam ten bez usztywnionego spodu i z rzepem. Jakoś wydaławało mi się, że jak czuję dokładnie co trzymam , to mam większa pewność, że mi dzidzia nie wysunie się.

Ja miałam bardzo negatywne doświadczenia. Dla dziecka bardzo zywego rożek to koszmar. Juz w szpitalu były problemy, bo mój syn czuł sie bardzo skrępowany. Potem do rożka nie poniżył się już nigdy.

Gość marachewka
A czym używacie rożka do karmienia dziecka?? Bo chyba wtedy lepiej zastosować nie usztywniany prawda?

w szpitalu faktycznie moje dziecko było w rożku bez usztywnienia tzn.zwykła poszewka na poduszke w której był kocyk i takiego zawiniętego karmiłam piersią ale nie było to dla mnie zbyt wygodne bo mały nie mógł dobrze zlapać cyca,dlatego po powrocie do domu karmiłam na leżąco na łózku a rożek z usztywnieniem miałam do usypiania.

Gość mama Wiesi
Moje dziecko w różku wygląda jak w kaftanie bezpieczeństwa:P

Gość co to jest rożek
powiedzcie młodej starającej sie

rożek to tak jak mała kołderka zawijana na 3 razy,zapinana na rzep i słuzy głównie do przenoszenia dziecka np.przy wyjściu ze szpitala,rożek pełni też funkjce uspakajającą dla małego dziecka,owija się je tak żeby było lekko skrępowane i wtedy czuje sie jak w brzuchu mamy ,ale wiem że nie wszystkie dzieci tolerują rożek

Gość marachewka
mam jeszcze pytanie odnośnie materaca do łóżeczka. CZy painkowy czy też kokosowy?

Gość mamika
ja mam piankowo-kokosowy i bardzo dobry jest, ale ponoć najlepszy gryczany. A co do rożka to mam i usztywniany i nieusztywniany i karmi się lepiej w tym luznym, a nosi dziecko w tym z wkładką. Pozdrawiam

ja mam zwykłą gąbke obszytą materiałem ale bardzo sztywną tak żeby dziecko spało na twardej powierzchni i teraz jak mały się podciąga na szczebelkach to ta gąbka nie ugina się pod nim.

Gość patiko
nam rozek nie był wcale potrzebny, Kubus nie chciał w nim spać było mu gorąco i ograniczał jego swobodę. teraz rozek stosuję jako kołderke lub kładę sobie na mim małego do karmienia

Moim zdaniem, rozek to zbedny wydatek - nasz synus sie w nim przegrzewal, poza tym nie podobalo mu sie skrepowanie. Juz na drugi dzien dalismy sobie spokoj z uzywaniem tego badziewia...

Gość ajajaja
równiez sądze,ze nie warto kupowavc rozka,ja swojego uzyłam moze ze dwa razy,a teraz słuzy jako kołderka,gdy Niunia cwiczy na brzuszku.Jesli chodzi o te z kokosem podobno fatalnie wpływaja na kręgosłup i stawy brzdąca(opinia lekarzy ze szpitala na Solcu w Warszawie)

Ja doświadczenia jeszcze nie mam, ale położna nam mówiła, że własnie w rożku dziecko na początku powinno spać. Pościel nie potrzebna... ponoć :O

Musi być usztywniany, ale proponuję, aby wkładka z kokosa była wyjmowana. Tak będzie dużo prościej jeżeli chodzi o zachowanie rożka w czystości. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco.