Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona dusza

Który z wymienionych kierunków studiów jest lepszy??

Polecane posty

Gość Zagubiona dusza

-resocjalizacja -pedagogika -psychologia -gerontologia Nie chodzi o perspektywy pracy na przyszłość, mam na myśli, który z tych kierunków jest ciekawszy??

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
z ta gerontologia chyba zartujesz :O?

wg mnie psychologia:) moja kolezanka to studiuje i dzieki temu mozna sie wiele dowiedziec o czlowieku:)

Gość Zagubiona dusza
Rozważam gerontologię. Lubię przebywać w towarzystwie osób starszych. Kiedyś przez krótki okres czasu byłam wolontariuszką w domu opieki społecznej.

dzisiaj się dowiedziałam, że gerontologia to zawód z przyszłością... hmm.. chodziło o organizowanie czasu ludziom po 50 roku życia, a raczej wprowadzanie ich w świat nowinek technologicznych i inne takie rzeczy... nie chce mi się teraz wymieniać... psychologia jest super, ale to dość trudny kierunek..

ja skonczylam pedagogike... polecam. rozwojowy, wymagajacy kierunek i wszystko mozna potem robic

Gość gerontologia...
...czyli jak nauczyć 50-latka obsługiwać malakser :classic_cool:

Gość Zagubiona dusza
W sumie psychologię najmniej brałam pod uwagę. To taki kierunek bez przyszłości, absolwentów psychologii jest wielu, a absolwentów na stanowisku raczej mało. Nie zależy mi na perspektywach, ale co trzecia koleżanka studiuje psychologię, z tego co opowiadają są zachwycone, ale jakoś nie podobają mi się ich notatki z wykładów, zawiewa nudą:(

Gość Zagubiona dusza
Po gerontologii mogłabym pracować w domu spokojnej starości?? pensjonatach??

Gość eeeee ttaaaaaammmmm
a my jesteśmy psychologiem na stanowisku. wystrczy byc dobrym psychologiem.:classic_cool:

Gość yyyyyyyyyhhhhhhhhhyyyyyyyyy
tak...praca w domu spokojnej starosc na pewno nie zawiewa nuda :o Uwazaj- bo wsrod starszych ludzie wielu jest zgorzknialych i niezbyt przyjaznie nastawionych. Trzeba do tejpracy miec nerwy ze stali- codziennie obcujesz ze smiercia ...

Gość zastanów sięeeeeeee
Jeśli chcesz się babrać w gerontologii to ok, ale złóż papiery na inne kierunki, a potem przemyślisz sprawę. Gerontologia to nowy i niezbyt popularny kierunek, nie mam pojęcia czego tam uczą i czy to trudny kierunek, ale śmiem podejrzewać, że psychologii jest tam sporo. Z pedagogiką bym uważała do tego trzeba mieć powołanie. Wybrałaś najpopularniejsze kierunki, na które cięzko się dostać, ja w zeszłym roku nie dostałam się na psychologię mimo, że matura dobrze mi poszła.

Tak naprawde, to po kazdym z nich ciezko o prace, idz tam gdzie ci serce mowi ,a o prace sie bedziesz martwic potem

Gość .................hmmmmmmmm....
resocjalizacja i gerontologia dwa przyszlosciowe kierunki.... podobno resocjalizacja ze wzgledu na degradacje srodowiska glownie mlodziezowego jezeli chodzi o drgui to ktos juz sie madrze wypowiedzial

Gość jestem za gerontologia
na pewno ma \najwieksza przsyszlosc, mozesz sie rozwijac np naukowo, , bedziesz miala prace, co tez jest komfortowa sytuacja. Starsi ludzie sa ciekawi - maja tyle przemyslen , wspomnien. Poza tym starosc to nie patologia -ja np balabym sie resocjalizacji , nie mam ambicji zeby walczyc z marginesem np. To dziedzina u nas niedoceniana, a przeciez kazdego dotyczy, Zwlaszcza,ze sie spoleczenstwo starzeje. To nie tylko praca w domach opieki, ale mozna uczielac porad w osrodku, prywatnie, w uniwersytecie trzeciego wieku, prowadzic badania itd - nie znam sie,ale tak to sobie wyobrazam. U nas to wciaz lezy,ale na swiecie coraz bardziej ludzie sie tym zajmuja.Na pewno bedziesz mogla sie zalapac na jakis ciekawy, ambitny program unijny, zrobic cos nowego madrego i pozytecznego.

Gość rather go blind
wszystkie te kierunki sa do bani, bo po zadnym pracy nie dostaniesz, a jak juz to bedziesz zarabiac tyle co bezdomny w supermarkecie.

Gość martynka_32
to racja

po psychologii jeszcze z pracą nie tak ciężko ale to zależy od specjalizacji ;) znam wiele osób bo psychologii, które zarabiają super kasę w HR w różnych firmach albo w agencjach reklamowych

Gość najlepszy jest...
ten kierunek, ktory sie skonczy...:D

Gość a gdzie praca po pedagogice
poza szkołą oczywiście?

Gość najlepszy jest...
a to nowosc... najlepszy jest ten ktorego sie nie skonczy...????:D

hmmm to ja teraz nie do końca wiem o co Ci chodzi :O:P myslałam, że miałas na myśli, że każdy chwali swój kierunek...ale chyba nie o to biegało ?

Gość martynka_32
wysoka...co do psychologii to jeszcze sie z tobą zgodze-chociaz o dotyczy raczej duzych miast...ale gdzie ktos teraz znajdzie prace po pedagogice to nie wiem....no chyba ze za psie pieniadze.

jak dla mnie resocjalizacja ;) sie nawet zastanawiam nad pedagogka resocjalizacyjna, albo moze sama pedagogika.. ehh sama nie wiem :O

Gość martynka_32
i gdzie bedziesz pracowac?

pedagogika jest kierunkiem studiów, resocjalizacja specjalnością pedagogiki. Jestem pod pedagogice resocjalizacyjnej i chciałabym zmiec pracę, ale nie widze ofert kierowanych do pedagogów

nadal pracuję...w Sądzie i pracy nie chcę zmienic, tylko dodatkowo gdzieś jeszcze sie zatrudnic....nie ma żadnych ofert na 1/2 etatu dla pedagogów

myślałam nad zmiana,ale juz sama nie wiem