Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kozikowa

babka oszalała

Polecane posty

Gość kozikowa

jestem załamana - moja babcia zamiast mi dała pół emeryturę rydzykowi na konto. Zabic taką. Jak się dowiedziałam była wojna. A ona jeszcze mówi- a kto mu ma dać? biedny człowiek. To anioł wcielony mówi o nim. Ona jest opetana. Codziennie chodzi 2 x do kościoła i tam tez daje na tace. A ja wnuczka nawet nie mam na cukierki. Stara jędza. Jakby nie te babki to Rydzyk by na rowerze jeżdził.

Gość rydzykowa
nie płacz, moja tez mu dała, moze nie całą emeryturę ale 100 zł. I codziennie tez łazi z rózańcem i książeczką, siada pod ołtarzem i na głos śpiewa , modli się.:O

nie wiem co bardziej cie wkurza. To, ze dala rydzykowi, czy to, ze nie dala tobie. Zarob sobie sama a nie zeruj na babce. To jej kasa i niech robi z nia co chce. NIe masz prawa rzadzij jej portfeelem. Faktem jest, ze starowinki przesadzaja, ale napewno nie wolno ci wytykac, ze zamiast jemu ma dac tobie. Po twoim poscie, gdybym byla twoja babcia - tez bym ci nic nie dala. Rydzykowi bym nie wyslala, ale taka pijawa wredna jak ty tez by nic nie dostala. Ja bym oddala na biedne dzieci.

Gość Basia Frączyk
Ja rozmawiałam ze swoja babcia o Rydzyku. One widzą w nim człowieka czynu, Radio Maryja to jedyna stacja w moim domu. Tez mi przyszło mieszkac z babcią Rydzykową. Moja jeszcze do tego codziennie modli się w pokoju i musi być godzinna cisza. jak zakonnica. Różaniec, modlitwy...do pokoju nie mozna wejść. ma 70 lat a zyje , zdrowa, a kłóci się. Mówi ze Rydzyk to ksiąz i jak mu nie da to ze nikt inny nie da. Z tego co wiem to mają księża wypłaty , ale jej nie wytłumaczysz.

przeciez jego Maybachma juz rok. to zrozumialem ze czas wymienic samochód. przeciez złomem nie bedzie jezdził :classic_cool:

to ze sie modla, to niech sie modla, co wam do tego? Niech tylko nie mieszaja w kraju! Jest wolnosc i kazdy ma prawo do tego, czego chce. Jest wierzaca, modli sie, to niech to robi! Tylko niech nie terroryzuje otoczenia, to wszystko na ten temat.

Gość kozikowa
z ztymi cukierkami to przesadziłam, ale ona mieszka u nas i traci prąd, wodę, i nie daje na opłaty.Nawet przysłowiowego cukierka nie kupi mi . Wiesz ile ma emerytury? 760 zł a 400 zł oddała rydzykowi. Skandal. Pytam jej czy nie za duzo. a ona- a na co mam wydawac? jesc mam, woda jest, spanie jest. tak..ale za jedzenie moja mama płaci.mama jej pierze, wode grzeje aby ciepła była. Nie rozumiesz mnie.

a prawda jest taka, ze Rydzyk swiecen nie ma :) on nie jest ksiedzem, jedynie kaplanem chyba, czy jakos tak, w kazdym razie KSIEDZEM NIE JEST :D A co to za czlowiek to szkoda slow :O

Gość Basia Frączyk
Moja babka jest tez pasozytem. Nie da nikomu i sama nie wyda , a rydzykowi da. Kłóci się niemiłosiernie z kazdym. Raz jej rózaniec schował mój brat i darła się - spazmów dostała. Poszła i kupiła nowy. Marudna jest, wtrąca się do zycia, brudzi, i bąki głosno puszcza. jest jakas nawiedzona.

no to niech jej nie pierze, nie kupuje i niech babka wie jakie drogie jest zycie. Takie gadanie, ze ma to, ma tamto tez nauczylo ja, ze pieniadz to nic, a rydzykowi sie przyda. Jak jest taka modlaca, to przejdzie te cierpienia ;) niech sama zacznie robic kolo iebie.

Gość suszek
kapłan to to samo co ksiąz chyba. To kim on jest ze chodzi w sutannie? Musiał miec święcenia.

nie wiem co robi sie z czlowiekiem, ze tak sie zachowuje. Odbija im, to fakt. Wszystkich maja za diablow tylko ten rydzyk. Jak wreszcie padnie to moze bedzie spokoj.

właśnie tych święceń nie ma :D i w tym cała rzecz, że watykan nad nim władzy nie ma :) i dlatego on ma w dupie całą kościelną hierarchię :D

Gość a moja ciotka
sprzedała swidectwa udziałowe mojej babci i dała rydzykowi.Babcia chociaż głęboko wierząca i praktykujaca dostała szału.

Gość kozikowa
Mam mówi ze to jej mama i musi jej prac boona jest stara i juz swoje wyprała w zyciu. Jak tu starej babce powiedziec - pierz sobie sama. Podrzuca smierdzące kiecki do kosza i trzeba prac. raz ja musiałam prac wszystko i gacie jej i rodziców. mam dość. O mały włos moja mama nie dawała by rydzykowi ale mówi ze daje na tace księdzu i juz nie ma na rydzyka. Ale babka daje co miesiąc. Biedny głodny rydzyk.

Gość kozikowa
to kim ten rydzyk jest - ma szaty księży, ma radio maryja, odprawia msze tak? boze , nie ma na niego siły? biedne oszukane staruszki. i przetłumacz takiej babce.

Gość rydzyk jest
rydzyk jest ojcem czyli księdzem w zakonie. ma wszystkie świecenia jak zwykly ksiadz ale należy do zakonu. gdyby był bratem to by nie miał sświęceń. A ciekawe swoja drogą co on robił na Zachodzie w latach 80- tych bo do Polski wrócił na poczatku lat 90- tych.

Gość ewiczek patyczek
zbierał kase tak jak tu.