Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyromanistka

Warszawa, Stare Miasto, 13 maja, godzina 14!!!! Znowu strajkujemy przeciwko.....

Polecane posty

Gość dlatego przycodżcie
dobrze!!! Wszędzie powinny byc takie marsze. :) Pokarzemy, co myślimy!!

Gość gdzie byliście
kiedy ministrami oświaty byli przedstawiciele morderców narodu .Dlaczego wtedy nikt wam nie kazał wyjść na ulicę ? Jesteście żałosnymi trybikami w tej manipulacyjnej antypolskiej machinie.Każdy ,kto ma choć odrobinę przywoitości i rozumu nie pozwoli sobą manipulować.Giertych jeszcze nic nie zrobił ,a już ktoś się go panicznie boi . . Co do wymienionych wcześniej tytułów, żaden nie należy do literatury polskiej a jedynie polskojęzycznej.

Gość ojej no i odezwała się
armia moherowych świętochów:o Nikt nikim nie manipuluje!!! Właśnie nikt mi nie będzie wmawiał, że Żydzi są wredni, Murzyni nadają się do prac w polu a Polacy to jest najlepszy naród. A najlepszym Polakiem jest ojciec Grzyb:o Żałosne. Człowieka się ocenia za to, kim jest, a nie za to, jakiej jest narodowaości. Czasami wstyd być Polakiem w tym kraju:(

Gość do powyzszego postu
owszem, wtedy tez ludzie wyszli na ulice ( Solidarnosc) - nie pamietasz moze, jesli jestes mlody. Nie mowiac o pazdzerniku czy grudniu. W Gdansku sobota o 12tej

Ojciec Grzyb -to mi się podobało :D Żal du:Ppę ściska jak się czyta co tam się teraz dzieje:O. Naprawdę uważam ,że w Polsce jest wiele dobrych rzeczy , lepszych niż na zachodzie , ale obawiam się ,że to faszystowskie dziadostwo roz :) pier 😘 doli wszystko w drobny mak :O

Gość ojej no i odezwała się
dlatego NORMALNI obywatele powinni się w końcu uaktywnić, pokazać, co o tym myślą, pokazać, że skoro ok. 9% ludzi głosowało na LPR, to nie oznacza, że wszyscy sa nienormani- jedynie 9 nja 100 obywateli. A gdzie jest reszta??? Pokażcie się!!! Bo jak będziecie siedzieć w domu i oglądać Familiadę, to niedługo ten kraj może marnie skończyć.

Gość ześwirować idzie
Nie, no to nie do wiary. Nie, to być nie może. Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć bite studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jak by ktoś dał mi w morde, ja pierdole kurwa! Bracia poloniści, siostry polonistki, 130 było nas na pierwszym roku, myśleliśmy, że nogi boga złapaliśmy, że oto nas przyjęto do szkoły poetów. SZKOŁA POETÓW, dżizus, kurwa, ja pierdole! Przez pięć lat, stron tysiące, młodość w bibliotekach, potem bida, bida i rozczarowanie! A potem beznadzieja i starość pariasa, wszech porażająca nas wszystkich pogarda, władzy od dyktatury, aż po demokrację, która nas kałamarzy, ma za mniej niż zero. Inteligent polski, humanista, którym jest nauczyciel, po prostu jest wiórem, gdyż kawałek kiełbasy dla rządzących jest o wiele ważniejszy, żeby nim obdarować tych wszystkich, którzy potrafią krzyczeć, wziąć do ręki pręt, albo pałę i przypierdolić władzy. Dopiero wtedy ona słucha. A tych to ona nie słucha, bo oni mają opory. Przecież nie pójdą z prętami, bo to nie jest ich oręż!!! Ich oręż jest duchowy i intelektualny, tylko że ten... nic nie znaczy... Już gorsi ministrowie byli za naszej demokracji...

Gość gdzie byliście
nie oceniam ludzi po narodowosci Jestem daleka od tego. Jednak ,czy to ni nie dziwne ,że w spisie lektur wspołczesnych dla szkoły średniej nie ma pozycji polskich są jedynie polskojęzyczne Na czym młodzież ma się uczyć ojczystego języka.Skutki takiej indoktrynacji i wynarodowienia wi da ć po powyższych wypowiedziach. Kto z Was protestował przeciwko mi nistrom komuchom : Lybacka ,Wiatr i paru innch.

No to bierz się za pisanie i powstanie pierwsza w dziejach Polski 100% polska lektura:)! Czekam z niecierpliwością :D

Gość wiesz literaturę się ocenia
po jej wartościach estetycznych, literackich, językowych, kulturalnych, intelektualnych... Więc może po prostu Polacy zamiast tworzyć wolą bic gejów, wrzeszczeć frazesy o Żydach i tworzyć spiskowe teorie dziejów???:o Poza tym masz Kochanowskiego- nie był Polakiem?! Sępa-Szarzyńskiego, Kochowskiego, Reja (łojezu, no tak- to niezły odszczepieniec religijny był:o ), Szymonowica, Jesińskiego, Węgierskiego, Kraśickiego (który nawet BOSKUPEM warmińskim był!!!), masz Słowackiego, Krasińskiego, Asnyka, Herberta, Czechowicza (gej cholerny, no...) czy Sienkiewicza- jmitomana i Orzeszkowaą-patridiotkę:o Mało??? Proponuję przeczytać listę lektur:o

Gość no to niech czytają mam ich w
dupie:p A ja ide na manifestację, i zabieram ze sobą wielki transparent:P

Gość no to niech czytają mam ich w
aaaaaa... nie mogę:p Ale hasło będzie MOCNE:classic_cool:

Gość a ja se napisze tak
Roman: etyk-teoretyk:classic_cool:

Gość gdzie byliście
Mówiłam o lit. wsółczesnej. Herbert ? hmm

Gość a ja se napisze tak
eeeetam, współczesnej. To nie jest współczesna:o Z XX wieku masz Iwaszkiewicza, Czechowicza, Leśmiana, Brzechwę, Tuwima (no wuiem, wiem...), Słonimskiego, Barańskiego, Zegadłowicza, Andrzejewskiego (komuch ale nie Żyd) i wielu, wielu innych.

Gość do Żydów dorzucę
miłosz komuch, szymborska komuch.. taaa... i do tego Herbert, Gombrowicz, Mrożek, Baczyński, Bursa, Wojaczek, Dąbrowska, Kapuściński... przypomnij sobie jeszcze zanim zaczniesz w ferworze potworzyć pozezję

Gość idźcie się leczyć
:o

Gość upppppppppppp

Gość tak jassssssssssne
może tobie Lepper ssiej parówkę albo ty jemu:o

jeszcze od wszechpolakow oberwiecie:o ale tez bym sobie poszla:D

Gość treba isc koniecznie

Gość powaznie jak myslicie
czy jest jakas lektura szkolna, bezpieczna wg Romana. Bo mysle i mysle i zawsze albo Zyd, albo mason, komuch, gej, rozowodnik, bezboznik, narkoman, pijak. No wymiencie choc jednego czystego...

Gość tak jassssssssssne
nie ma czystych;) Ale wszechpolaków się nie bójcie- to pokojowa manifestacja. Na tej we wtorek nie było wszechpolaków. Pokręcili sie troszkę i poszli. Jeżeli będzie nas duzo, to wszystko będzie dobrze:) Nie chodzi przecież o naparzanie ale o to, żeby jak najwiecej ludzoi wyszło na uliće. Muszą to zobaczyć mieszkańcy Warszawy, ludzie, politycy! Bo znowu zakłamane media powiedzą, że 200 studentów [pokrzyczało coś pod UW i w dodatku byli to sami lewacy:o

Gość zgadzam sie
duzo i spokojnie

Gość tak jassssssssssne
Dlatego trzeba rozpowiedzieć wszystkim. Musi przyjść jak najwięcej osób:) Ja będę na pewno.