Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kartofel pomidorem Co. Ltd.

Zdaża się wam spotykać osoby, które jeszcze liczą w starych pieniądzach?

Polecane posty

Gość kartofel pomidor Co. Ltd.
wiecie, sprzed denominacji. Pamiętam, że jeszcze ze dwa lata temu się czymś takim spotkalem...........

Gość sledzie w smietanie
Niestety tak. Bardzo mnie to wkurza, tym bardziej że osoba która duże sumy tak przelicza jest w młodym wieku.

Gość moja mama i moja babcia
mają z tym problem :-) Jak coś kosztuje na nowe 20000zł, to czasem mówią, że 200000 i muszę się dopytywać, co faktycznie mają na myśli :-)

a ja sie juz nie moge doczekaj az bedzie ojro:) bedzie zabawnie, no i ile tych jak to sie mówi szfindli bezie:) wszystko zdrozeje dwukrotnie:) trzeba badzie miec łeb na karku, zeby nie dac sie wykolowac:) albo obycie z obcą walutą i przeliczaniem:)

Gość dość często ponieważ
moja mama ma z tym problem co tatę doprowadza do szewskiej pasji:D moja koleżanka również podaje duże kwoty w "starych pieniądzach" (dziewczyna ma 30 lat)

moja siostra wyjechała za granice przed obcięciem zer, teraz jak przyjeżdża to do 10 złotych jeszcze operuje na nowych ale powyzej to juz w starych, nie moge z nia kompletnie rozmawiać o pieniądzach bo kończy się na tym, że wieksza częsć rozmowy to dochodzenie o co której chodzi...

jasne, ze znam takie osoby w swoim otoczeniu.....jednak nie przeszkadza mi to, jesli im ulatwia to pojecie, o jakiej kasie mowia, to niech sobie tak przeliczaja :)

to straszne :O ja juz nawet nie umiem przeliczac na stere :) nie wiem :) operuje tylko nowymi. Dla mnie w tej chwili 100 000 to 100 000 i nie inaczej :)