Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic nie qmam

Nie wiem o co chodzi z tymi filtrami... Jest jakiś DOBRY i TANI???

Polecane posty

Gość nic nie qmam

Muszę kupic filtr dla osoby z uczuleniem na słońce. Dwie godziny dziś i wczoraj na słońcu i cała twarz czerwona, swędząca:( Potrzebny jest lekki filtr, taki który nie będzie powodował zapychania porów i nada się dla osoby o wyjątkowo wrażliwej sórze. No i może kosztować max. 40zł...

Gość Klaudiusienieczka
Dostępne są filtry nawet 60, a standardy to 20, osoba wrażliwa powinna uzywać 25-40 wie taka z uczuleniem jeszcze wikszych, dopytaj dermatologa lub conajmniej farmaceutę!!

Gość nic nie qmam
wiem, że to powinien być tak filtr ok, 50 albo 50+ Ale nie wiem, czy wystarczy Iwostin Solecrin czy Loreal czy Avene? No i chciałabym, żeby kosztowało to coś max. 40zł:(

Gość Iwostin mi bardzo pomógł
bo ja wręcz czerwienie się na słońce, mam własnie 50+ i jestem dzięki temu bladziutka:) A na zaczerwienie polecam wodę termalną i następnym razem nie opalaj się bez kremu.

Gość nic nie qmam
o! a to ten nowy Iwostin??? Ile on kosztuje???To krem do twarzy, emulsja, balsam do ciała???? Nie jest za tłusty, nie będę wyglądać jak pobielony dziwak???:)

Gość nic nie qmam
proszę, napisz coś o tym Iwostinie!

Gość czyli Iwostin się nadaje
???? A może ktoś wie, jak sie nazywają te filtry w nim zawarte?

tak, Iwostin się nadaje, zawiera fotostabilne filtry - Tinosorby. ostatnio z lekkich filtrów kupiłam np. Biodermę Max Fluide SPF 50+ za 42 zł/40 ml. pozostałe lekkie filtry (fluid LRP, Vichy) są droższe (55-65 zł).

aha, jest jeszcze taka emulsja L\'oreala SPF 40 w malutkiej, pękatej butelce, 24 zł/30 ml, podobno dobrze się wchłania, daje taki śliski efekt (zawiera dużo silikonów). zawiera fotostabilny Mexoryl Sx.

Gość ulenkaaaa
A ja kupiłam krem do twarzy Ziaja , zawiera filtry mineralne,faktor 40. Jeszce go nie używłam, ale myśle ,, że warto spóbować. I cena niska, bo 7 zł za 15 ml ( malutki słoiczek )

z tyego co pamiętam to są 3 rodzaje promieniowania: UVA UVB IR co do tego ostatniego to nie pamiętam czy dobrze napisałam nazwę Wiecie moze który krem ma ten filtr?

Gość do justy
a który z nich jest naturalny??

żaden skuteczny krem z filtrami nie jest naturalny, bo filtry chemiczne są skuteczniejsze od mineralnych. nie orientuję się w filtrach tzw. firm naturalnych. wiem tylko, że używają jedynie jednego z filtrów mineralnych. IR to filtr chroniący przed promieniowaniem cieplnym, mają go np. filtry SVR SPF 50+, Bioderma Photoderm Flash do cery naczynkowej (tonująca).

Gość do justy
Dziękuję za odpowiedź :)

Gość nic nie qmam
Kupiłam ten Iwostin i jestem zachwycona!:D Ten krem jest suuuuper, bardzo lekki, po chwili się wchłania, nie zostawia tłustej warstwy, nawilża, skóra jest ukojona (a moja jest mieszana, łuszcząca, łojotokowa i bardzo wrażliwa na słońce, przesuszona:o), nic się nie wałkuje, nie jest tłusty:) Czuję, że będę go uzywać juz zawsze:) Uwielbiam krem Iwostinu nawilżający- jest rewelacyjny. Na lato będę go zamianiać na Solecrin. Aha, i zapłaciłam 29zł za 50 ml.

Gość nic nie qmam
może jeszcze sprostuje: jest lekki jak na filtr, nie ma co się spodziewac wodnistej konsystencji, ale takie straszne opowieści krążą o tych "tłusciochach", świeceniu i matowieniu twarzy mąką:o A po tym kremie twarz jest... normalna. Bardzo mi się on podoba:)