Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Grzywa

Czy emulsja do kąpieli Oliatum posiada substancję myjącą??

Polecane posty

Jedni mówią ze nie, a inni że tak i że jeżeli użyję dodatkowo mydełaka, to osłabię działanie emulsji:o Jak to jest?? Kąpiecie maluchy tylko w tej wodzie z emulsją czy mydlicie jeszcze dodatkowo mydełkiem??

ja jak chcialam kupic Oliatum to pani w aptece powiedziała ze to sie stosuje gdy sa jakies specjalne wskazania bo to jest raczej produkt leczniczy przy jakis problemach ze skórą dziecka i wtedy działa tak jak nalezy. Pozdrawiam

Mnie emulsję Oilatum kazała stosowac dermatolog, ponieważ mój synek miał skazę białkową.Nalezy myć tylko tą emulsją i nie używać mydeł i żeli do mycia.Miałam też szampon do włosów Oilatum.Po tej emulsji skóra maleństwa jest bardzo dobrze nawilżona, a przede wszystkim nie podrażniona.Bo te mydełka i żele ponoć bardzo podrażniają skórę niemowlaka.A przez codzienna kąpiel maleństwa, zmywamy warstwę ochronną skóry dziecka.Tak mi tłumaczyła dermatolog.

No właśnie ja też słyszłam że to bardzo dobre rozwiązanie dla noworodka, ponieważ jego skóra jest bardzo delikatna. A powiedz czy główkę też myjesz tą wodą z emulsją??

witam, ja stosowalam oilatum przez dobry pierwszy miesiac. jest to rewelacyjny kosmetyk ale cholernie drogi i wystarczy myc dziecko tylko emulsja dodana do wody. a do wlosow jest szampon. teraz myje dziecko w linomagu ktory ma identyczna konsystencje ale jest duzo tanszy - i polecam go z czystym sumieniem. mojej malej sluzy :) krem do pupy tez mam tej firmy

Ja myłam szamponem Oilatum.Jest bardzo dobry. A emulsję Oilatum do mycia lałam do wanienki, wkładałam małego i myłam.

Gość asinek
my sosujemy oilatum emulsjeale dodatkowo myjemy mala mydełkiem olilatum albo iwostin bo mala sie poci a ja jakos wizulanie przyzyczajona do piany i wydaje mi sie ze sama woda z emulsja to sie umyc nie da ale jak mówiłam mojemu pediatrze powiedziała ze ok

Gość atida
Nasz Pan Doktor, zanim jeszcze Smoku sie urodził dał nam pakiecik Oilatum, szamponu i emulsji, poinstuował jak używać... Smoku był potem doskonale umyty i nawilżony :D ... Potem przerzuciliśmy się na Balneum Oilatum już ma substancję myjącą, więc mydło już jest zbędne, oliwka też ...

Gość ajajaja
Równiez uzywam Oilatum i jest swietna,córcia nie ma zadnych specjalnych wskazan,uzywam jej ze względu na to aby dobrze nawilzyc jrej delikatną skórę,która po Oliatum przestała się jak kolwiek przesuszac i jest bardzo nawilzona i delikatnie natłuszczona-po prostu super,szczerze polecam.Ps:czasem uzywam równiez bambino,która tez jest swietna,ale nie nawilza tak jak Oilatum,nadaje się jednak bardzo fajnie do masazu.

Gość kingulka20
a nie znacie ich strony?

Gość bo nie wiem....
Ile Oliatum kosztuje? Jest wydajna?

uzywam jej od zawsze bo skora malej jest fajnie nawilzona ale czy posiada substancje myjace??niewiem ale zuza po kapieli jest czysciutka:) polecam rowniez szampon i krem z tej serii. cena emulsjii 500ml ok.62 zl.

Faktycznie oliatum stosuje się z reguły wtedy, kiedy dziecko ma problemy ze skóra, ale na pewno nie zaszkodzi stosować tych kosmetyków również kiedy indziej. Myślę, że warto je kupić. Poza tym nie są drogie, znalazłam je na ekids.com.pl za naprawdę przystępna cenę.

Gość wlaj do wanny prafine i umyj
dziekco mydlem, skutek bedize jak po oilatum a w kieszeni zoastana kasa Oilatum to przereklamowany produkt!

Gość gość
Ja swojego maluszka myję w płynie mixa, jest delikty i nie szczypie, jest też 2 w 1, lub http://www.laroche-posay.pl/produkty-do-zabieg%C3%B3w-piel%C4%99gnacyjnych/Lipikar/Lipikar-Oliwka-myj%C4%85ca-p4147.aspx, dobre są do skóry wrażliwe, czasem uda mi się kupić taniej przez internet, ogólnie staram się nie używać ze składem, w którym jest mydło

Gość gość
Od urodzenia stosujemy i bardzo polecam. Drogi ale jak kogoś stać to polecam.