Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uop

plis bierzcie pieski ze schronisk

Polecane posty

Gość uop

ile tam jest nieszczęść psich

Gość justyna___
POPIERAM!!! JAK JUŻ MÓJ DOMEK BĘDZIE SKOŃCZONY TO OD RAZU DWA WEZMĘ!!!! ONE SA TAKIE NIESZCZĘŚLIWE!!!

Gość ja wzielam jest kochany

Gość uop
naprawde kiedys weszłam do schroniska i miałam wrazenie ,ze te pieski zaraz zaczną miauczeć-byle tylko na siebie uwage zwrócić bierzcie chcesz miesz płatną miłość kup sobie psa

Gość a ja mam kotka

pieniądze idą do ogólnego worka w gminie, czyli np. jak gmina komuś płaci zasiek, czy obiady w szkołach dofinansowuje, to z tej kasy Ale fakt, że lepiej byłoby, jakby np. podatek od psów był ściągany rzetelnie i za to byłyby sprzątane trawniki - też rzetelnie. Tak jak na zachodzie, strasznie podobają mi się te motorki-gównojadki. Odpadłby problem psich kupek. Ale to problem dużo bardziej skomplikowany, powiązany z rejestracja psów, czipowaniem, rozmnażaniem i handlem - to cała psia polityka. I jakoś w tym kraju, chociaż co drugi politykuje, to nikt do tej pory nie zajął się tym, jak należy.

A temat schronisk to też temat-rzeka. Jakby była kontrola urdzeń psów, w ogóle najpierw ich dobra identyfikacja (obowiązkowe czipiwanie, na czipie dane hodowcy i wlasciciela), ogólnokrajowa baza danych - to może schronika nie byłyby prawie wcale potrzebne? Kazdy pies miałby wtedy własciela (tylko w wyjątkowych przypadkach mógłby go stracić). Wyższy podatek za psa powstrzymałby może weekendowych psiarzy przed bezmyślnym kupowaniem/przygarnianiem psa . To wszystko jest do zrobienia, tylko trzeba chcieć i mieć trochę kasy na to; ale chcieć - znaczy móc.

Ewo ,kochanie wierzysz ,ze nasz durny naród wychowasz jakimś chipem,ja bym nie była taką optymistką,pójdzie jeden z drugim utopi lub ukatrupi,brrr a potem powie ,ze samochód przejechał ile jest przypadków biednych psiaków przywiązanych do drzewa latem....ludzie nie mają serca i nic ich nie nauczy,a już polak to potrafi obejść prawo najlepiej

Gość uop
Sama wzięlam dwa wyżly i teraz wylizują mi odbyt aż milo!

Dlatego nie trzeba liczyć na serce ludzi, tylko zrobić takie przepisy, żeby się bali psa przywiązać. Jakby pies miał czipa, to od razu możnaby takiego z lasu zidentyfikować i wziąć za dupę właściciela - taką kare mu dosolić, a jak niewypłacalny, to do kicia, żeby sobie zapamiętał do końca życia. No, ale u nas demokracja przeciez jest, więc nie można... Burdel na kółkach.