Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla pani doktor

pomoge w problemie!!!

Polecane posty

Gość wacek jacek
nudzisz się? współczuję ;-)

nie , nie nudze sie ale chce pomoc! nie jestem jeszcze lekarzem ale chetnie pomoge i doradze w sprawie antykoncepcji

no to prosze mi poradzic.byłam u gina. musiałam przerwac bo 6 tabsie drugie pudełko yasmin. miałąm plamienie. gin powiedział ze okres moze wsytapic planowo badz spoznic sie o kilka tygodni a nawet miesięcy. jakie jest prawdopodobiesntwo ze tak bedzie??zajda jakies zmiany w organizmie jelsi tak długo nie bede miec okresu?

Gość ingiera
ile tak normalnie moze spozniac sie okres???

Gość Turkus 25
hmm, no tak, powiedzcie mi, odstawiłam tabletki na 2 miesiace, po pierwszym okres dostałam tak jakbym brala tabletki, a teraz opóźnił mi się już 9dni, dwa dni temu robiłam test - negatywny, pierci mnie nie bolą, nie wiem co się dzieje, jutro znowu zrobi ę test, myślicie że zaszłam?

Gość Turkus 25
no to co z tym pomaganiem

bleblus: to wszytskoz alezy od organizmu , ja sama rzucialm tabletki po 14 dniach i okres wystapil regularnie,,, jak nie bedziesz miala okresu dluzej to moga zdarzyc sie bole brzucha, brzuch bedzie sie powiekszal-( zatrzymanie wody)

turkus25: mysle ze nie jest Pani w ciazy , oragaznim musi popsrotu teraz przyzwyczaisc do nowej sytuacji! mzoe byc tak ze nawet z miesciac nie bedzie miala ani okresu...ale ciaza raczej wykluczam , jezli minie miesciac a okresu nie bedzie trzeba sie zglosic do lekarza!

Gość do P.P.D.
Jak można sprawdzić czy powidzmy pewna chwiejnośc emocjonalna i zmiany nastrojów nie wynikają z zaburzeń hormonalnych, jaka jest procedura i czym to się leczy. Z góry dziękuję

ingera!po 1 musze wiedziec ile masz lat...okres mzoe sie spozniac wiel dni , zalezy jakie sa tego skutki...np stres , czy stosowala PAni jakas diete...jezli tak to okres mzoe sie spozniac nawet z miesciac jezli nie to do 7 dni to norma, dalej trzeba szukac przyczyny...jezli nie wystepuje ponad miesciac zgloscic sie do lekarza!

do ppd a bierze Pani jakies tabletki hormonalne???

od 14 godziny mnie nie bedzie , wroce w niedziele , wiec jak cos to odpowie dopiero na pytania w niedziele wieczorem , lub w sobote wieczorem

Gość do ppd
nie zażywam nic, ale przeczytałam gdzieś o takiej możliwości i chcę to sprawdzić. W ciągu minut mogę osiagnąć stan totalnego przygnębienia w zasadzie bez powodu i nie wiem co juzmam z tym zrobić

Gość rebeka
Droga pani doktor ja zazywam tabletki antykoncepcyjne harmonet,i ostatnio bardzo pobolewaja mnie piersi...niewie pani co moze byc tego przyczyna????lub jakies skuteczne srodki ktore sie z tym uporaja dodam ze niedawno skonczyl mi sie okres

Gość Agnezja...........
prosze o pomoc z nastepujacym problemem: czy moge byc w ciazy jesli nie kochalam sie z chlopakiem, ale jednak czlonek byl w pochwie przez kilka chwil, dodam, ze tak dzialo sie kilka razy - co tydzien, wiec \"zalapalam\" sie raczej na kazdy etap cyklu. okres mam zwylke co 31 dni, czasem co 29 ostatnio w kwietniu skonczyl mi sie 11 ...jest maj 12 -- do tej pory nie mam ...czy wysokie jest prawdopodobenstwo ze zaszlam w ciaze ? kiedy mam kupic test

Gość ingiera
wiec mam 18 lat. I w tym miesiacu zrobilam sobie 2 dniowa glodowke. Okres z regoly mam regolarny. Znajoma poweidzlala mi, ze podobno na wiosne moze sie spozniac-czy to prawda?denerwoje sie troche, bo spoznia misie juz tydzien,ale w czasie jak kochalismysie z moim chlopakiem to zawrze urzywalismy prezerwatywy i ani nam nie pekla ani sie nie zsunela-wiec czemu mi sie spoznia?

ingiera: wiec glodowka mogla spowodowac ze spoznia sie okres, rowniez to ze teraz sie stresujesz i to opoznia tez okres! bez obaw! uwazam ze w ciazy nie jestes i niedlugo okres dostaniesz!!!

rebeka: jezli bol piersi nie minie bedzie trzeba zmienic tabletki na inne

Gość ciapa
o czym moze swiadczyc mleczny sluz bez zapachu bez swedzenia? moze swiadczyc o jajeczkowaniu?? czy to moze grzybica?

Pani Doktor mam pytanie. Ostatnio biorę tabletki wspomagające odchudzanie to znaczy modelujące sylwetkę - CLA Clarinol. Biorę je od prawie dwóch tygodni. Czy jest możliwe żeby te tabletki wywołały u mnie miesiączkę? Zaznaczam, że miesiączkę dostałam o 5 dni za wcześnie. Czy te tabletki mogą wpływać jakoś na moje cykle??

Gość troszke_zaniepokojona
ok 21 dni temu spałam z moim chłopakiem. Nie zabezpieczylismy się. Ostatnio b zle sie czulam. Ostatnia miesiączke mialam ok 15 kwietnia, mam nieregularne miesiączki. W sumie wczoraj dzis moze jutro powinnam dostac mieisączke ale b sie boej i stresuje czy nie jestem w ciązy. Dzis rano zrobilam test ciązowy Quick Vue i wyszło ze nie jestem w ciązy.... czy ten test mozna wykonywac kiedy sie chce czy sa jakies okreslone dni bo na ulotce tego nie pisało ?! pomozcie....

do zaniepokojonej: test najlepiej powinno sie wykonywac w dniu planowanej miesiaczki , ale rowniez test powinnien wykazac ciaze nawet tydzien przed okresem! czesto jest tak z emyslimy z ejestesnmy w ciazy i mamy podobne objawy! uwazam ze nie jest Pani w ciazy, a jezli okres nie pojawi sie w ciagu miesciaca najlpeiej udac sie do ginekologa!!!

do cipy! jezli jest to 14, 15, dzien cyklu to mzoe to swiadczyc o jajeczkowaniu, przy grzybicy wystepuje twarozkowa wydzielina , zazawzse wysrtepuje swwiad lub pieczenie wiec w pani przypaku wykluczam grzybice

do Agnezji: test juz mozna wykonac dla spokoju ale uwazam ze nie jest pani w ciazy a spozniony okres jest wynikiem stresu!

do Lolisia:mysle ze tabletki nie przyszpieszyly okresy , bardziej prawdobodobne by bylo jak by okres sie spoznil...

do ciapy!!! przeprazsam ze uzylam innego slowa ale spieszylam sie i dobrze nie przeczytalam nicku!!! jeszce raz przepraszam!!

Gość jessssica
do tej pory zabezpieczalam sie z chlopakiem prezerwatywami może mi pani powiedzieć na jakiej zasadzie dzialaja plastry antyk. i jaka jest skuteczność bo do tabletek nie jestem przekonana tymbardziej ze mam problemy z zapaleniami pochwy co jakis czas :( prosze o pomoc

jessica: wiec palstry sa rowniez skuteczn jak tabletki, ale niektore osoba narzekja ze sie odklejaja, cena jest oczywiscie wyzsza, ja osobiscie polecam Jedna z najnowszych hormonalnych metod antykoncepcyjnych, coraz bardziej popularna wśród młodych kobiet, także w Polsce. Jest wygodna, o plastrach wystarczy pamiętać 3 razy w miesiącu, jest także dobrze przyswajana przez organizm, a jeśli chodzi o bezpieczeństwo i skuteczność – nie różni się od doustnych środków antykoncepcyjnych. Mały plasterek daje pewną ochronę, dzięki niemu nie trzeba pamiętać o codziennym łykaniu tabletek, koniec z prezerwatywami, globulkami, czy piankami! Współczesna medycyna działa cuda, żebyśmy mogły kochać się bez strachu.. Oczywiście, za całkiem spore pieniądze… Plastry zawierają środki hormonalna, które przenikając przez skórę zapewniają ochronę przed niechcianą ciążą. Substancje czynne zawarte w plastrach przechodzą do krwioobiegu i chociaż to dla niektórych brzmi nieprawdopodobnie, dzięki przyklejonemu do skóry kawałka tworzywa możemy uprawiać bezpieczny seks. Jedynym wskazaniem do zastosowania plastrów jest antykoncepcja. Oczywiście nie zapewniają one żadnej ochrony przed chorobami przenoszonymi drogami płciowymi. Nie powinny odklejać się w czasie kąpieli, sauny, czy ćwiczeń gimnastycznych. Dla kogo? Plastry są przeznaczone dla kobiet w wieku rozrodczym, które chcą stosować hormonalną metodę antykoncepcji. Plastry mogą być nieskuteczne u pań z bardzo duża nadwagą – kobiety ważące więcej niż 90kg powinny stosować inne metody antykoncepcji.

Gość kkkkkalaaaaa
przyszla pani doktor ja mam strasznie nie reguralny okres.. czasem go nie mam nawet 2 mce :(:( czy to normalne??