Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

witam, moje dziecko ma 8 mies, i od pewnego czasu rezygnuje (on - nie ja) z piersi - własciwie w ciagu dnia juz nie je - czy mogłybyscie mi napisac jak wygladaja posilki dziecka w tym wieku karmionego sztucznie?

witaj mój synek miał dokładnie tak samo (jadł tylko w nocy) wytrzymałam do 10 msc a wcześniej korzystałam z laktatora mleko sztuczne wprowadzaliśmy stopniowa, na opakowaniu jest wszystko napisane (polecam nestle - najbardziej mu smakowało ale nie było łatwo)

zapomniałam też dodać, że w tym okresie podawałam mu słoiczki (też nie było łatwo) teraz już gotuję bo bym zbankrutowała taki ma apetyt

ale dawaliscie w tym wieku tylko mleko - mój to juz dostaje mleko sztuczne i kaszki i zupki - moje i słoiczkoew- ytlko prawde powiedziawszy nie wiem jak mu to rozplanować - ile razy mleko a ile inne rzeczy, i tak sie miotam- raz po południo=u deserek, raz mleko... na piersi - to było troche prostsze, teraz niby jeszcze ssie, ale własciwie nie mozna tego uznac za posiłki i jest takie niewiadomo co

to dobrze, że wszystko już je (powinien zacząć od 7 msc, jeśli karmiłaś piersią) proponuję laktator, masz kontrolę nad tym ile je twoje dziecko - jeśli tak bardzo chcesz wiedzieć nasz maluszek (o ile pamiętam) jadł 1 deserek i jakąś papkę(też raz dziennie) a reszta to mleko (w tym wieku mleko to ciągle podstawa) z tego co piszesz chyba wszystko jest ok

musiałam wczesniej mu wprowadzic posiłki, bo szłam do pracy - na szczescie nie na 8 godz, a nie chcial sztucznego mleka. teraz juz sie je nauczył pic. ja po prostu nie wiem, np kiedy rano mu dac pierwszy raz mleko - raz je od razu po wstanieciu - o 6tej, czasem nie chce - dopiero o 9 je, po południu - czasem je po 3 godz od obiadu - mleko i wypija 120 - 180 ml( róznie) , a czasem nie chce tego mleka ale zje deserek - ale dpiero po 5 godz - chciałam sie dowiedziec jak inne dzieciaki... gdybym ja byla cały czas w domu to nie byłby taki problem, ale poniewaz zostaje z nianią to nigdy nie wiem co i kiedy jej kazac dac małemu...

jednak trochę dziwnie nasz maluszek jadał o regularnych porach (mniej więcj, z małymi wyjątkami) tak jest do dziś (15 msc) może nie zamieniaj mleka na deserek tylko poczekaj aż nabierze chęci na właściwe danie załóż książkę niani to będziesz wszystko wiedziała co jadł i kiedy będzie łatwiej wyciągnąć wnioski

no właśnie, jak dziecko je regularnie - to chyba nie ma większych problemów, ale tak jak nasz Emil - to po prostu można zwariować od tego zastanawiania sie - dać mu juz , czy jeszcze nie? mleko ? nie hccesz mleka, no to poczekamy, ale już minęły 4 godz - o co czekać dalej? i potem kiedy kolacja? co z wieczornym karmieniem? sczerze mówiąc już mam dość tego i jak w końcu to ja zrezygnuję z karmienia naturalnego - to chyba własnie z tego powodu.

U mnie tak to wyglądało : śniadanie - 2 danonki lub budyń z żółtkiem (na mleku modyfikowanym) II śniadanie - deserek obiad - zupka swoja lub słoiczek podwieczorek - jabłko, gruszka lub banan kolacja - kaszka mleka nie pije wcale bo nie lubi. Czasem troche z kubeczka wszystko je łyżeczką

Rafinka, napradę tylko tyle? ja się wciąż boję, że za mało mu daję, ale widzę , ze Twoje dziecko wcale tak dużo nie je. a w nocy? i przy okazji - jak się robi budyń z mleka modyfikowanego?

Jeżeli chcesz poznać dokładny jadłospis dziecka oraz znaleźć mnóstwo interesujących przepisów proponuję kupić książkę właśnie z taką tematyką. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco.

Gość gość
Jak budyń na mleku modyfikowanym??? Przecież mieszankę można podgrzać maksymalnie do 50 stopni Celsjusza, w wyższej temperaturze traci swoje właściwości.