Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielki znak zapytania

czemu ludzie bulwersują się jeśli ktoś może pozwolić sobie na luksus?

Polecane posty

Gość wielki znak zapytania

dajmy na to ktoś kupuj perfumy za 550 zł, zegarek za 1000 zł a kto inny kupije to samo za odpowiednio 20 zł i 50 zł. to czemu ten co kupuje taniej od razu się bluwersuje, że jak można kupic coś tak drogiego, że to niemożliwe żeby coś takiego mieć itp. itd. czemu ludzie są tak bardzo zazdrosni o przedmioty i luksus?

Gość bo ci biedniejsi
sami sa na tyle naiwni ,ze zazdroszcza dubr materialnych, gwarantuje,ze gdyby dopadli do kasy tez zastanawialiby sie nad tym , co Ty teraz

Gość bo ci biedniejsi
mialo byc "dóbr" sory

Zazdrosc i zawisc…nie da sie tego zmienic. Sama sie na tym lapie czasem choc moge sobie pozwolic na wiele fajnych rzeczy. Karce sie zaraz myslac: “Hej, nie badz swinia i nie zazdrosc, bo to glupota!”

Więc lepiej czasami nie mówić koleżance koledze co za ile choćby sie pytali:P bo później i tak jest głupie gadanie i liczenie komuś kasy, jakies 3 lata temu kupiłam sobie perfumy za 300 zl to juz nawet za taką cenę był temat(obgadywanie) chyba przez tydzien!!!że pusta nie ma na co kasy wydawac itp. to są moi dobrzy znajomi ale wiem ze przy nich nie moge wychodzić przed szereg i tak jest chyba wszedzie aaaaa i mam taka kol która zawsze chce wszystko wiedziec co za ile;) a jak sie pokłócimy czy cos jej nie pasi to zawsze mówi no tak ty to sobie mozesz pozwolic bo tobie na wszystko daja a ja niestety nie moge heheh rozwala mnie taka gadka na łopaty, ale niestety tego nie da sie zmienic taka mentalnosc ludzi: jak ma kase to: -albo rodzice mu daja -albo \"ukradł\" -i jak ma kase to głupi ja na szczescie nie naleze do żadnej z tej kategorii nie jestem ani super bogata ani nawet bogata ale biedna tez nie!!;) w każdym razie nie zazdroszcze ludziom a raczej staram sie;) zreszta każdy ma taki los i życie na jakie sobie zasłużył:P pozdrawiam

hmm to taka zawisc..kogos nie stac moze zjego winy :P i potem zre an kogos..wtedy odczuwa wiekszy komfort psychiczny..zamiast sie zmobilizowac by zrobic cos by potem tez se na dobra pozwalac...jak ktos ma to czemu ni moze wydawac :P ludzie po prostu lubią gdy ktos ma mniej od nich..raz se kupilam pefrumy za 125 zlotych 30 ml to juz jakas kolezanka mowila,ze ona by nidy tyle aksy nie dala,ze se super perfumy w douglasie za 40zlotych kupila:P

Gość diamond11
Hej! ja tez zadaje sobie to pytanie jak w temacie. Jestem juz w pewnym wieku wiec dorobilam sie na tyle, aby moc sobie pozwolic na nienajtansze przyjemnosci. To nie powinno nikogo bulwersowac ani nawet interesowac. Nie lubie tych dziwnych usmieszkow kolezanek jak patrza na moje marki ubran itd. Lubie wchodzic na takie strony jak www.premiumpoland.com bo sa to strony dla osob takich jak ja. Pozdrawiam Was i trzymajcie sie!