Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze napiszcie co sadzicie

Czy warto brac tabletki przez kilka miesiecy??

Polecane posty

Na przyklad na okres wakacji - wiadomo wyjazdy z chlopakiem itd. Mam 20 lat i nogdy jeszczen ie bralam ,ale tak obawiam sie ciazy ze wspolzycia w inny sposob sobie nie wyobrazam...Czy jesli bede brala tabletki powiedzmy 6 miesiecy to wszystko wroci do normy?? Teraz mam tak ze zawsze wiem kiedy mam owulacje, bo bardzo mnie boli, mam nadzieje ze po odstawieniu tabletek to wroci do normy i nadal bede to czula?? dziewczyny myslicie ze warto? Moja panika ciazowa jest okropna, wariuje juz od tego, chociaz juz nie uprawiamy seksu

bierz te pixy dla spokoju ducha, oplaca Ci sie albo osiwiejesz ;)

no wlasnie tez tak mysle...bo teraz nie robimy ze soba juz NIC a ja dalej mysle ze jestem w ciazy! mam tak odkad nam gumka pekla, myslalam ze osiwieje, nic sie nie stalo wprawdzie (postinor), ale tyle sie nberwow najadlam ze ten stres ze mnie do tej pory nie zszedl...takze chyba warto?

Gość anii
Wiesz jak mam straszny wstręd do tabletek anty, nigdy ich nie brałam i nie zamierzam. Cykl po anty wiadomo może się długo regulować. Myślę, że nie warto braż tabletek, no ale jak się bardzo stresujesz, to może powinnaś. Ja tez przez spory czas czułam bóle owolucyjne, a teraz już rzadko, choć nie brałam nigdy i nie biorę żadnych hormonów. Dobrze czuć ten ból nawet trochę, bo zawsze wiedziałam, że równo za 14 będę miała okres.

Gość anii
To jeszcze zależy jak się często, ze sobą kochacie, bo jak rzadko to chyba nie ma sensu się truć. No al jak paniecznie boisz sie wpadki po wypadku z gumką, to spróbuj może pobrać tabletki.

no wlasnie chcialabym zeby ten bol po odstawieniu anty wrocil, oczywiscie wypytam o wszystko moja gin. ale chcialam zebyscie Wy podzielily sie troszkem doswiadczeniamy z anty...jesli nei bede brala dlugo to przeciez trucizna to nie jest prawda? zwlaszcza ze poprosze o taki z najmniejsza dawka hormonow

boje sie naprawde PANICZNIE to juz jest chore, nie napisze od czego potrafie panikowac bo az wstyd...mysle o tym ciagle, takze chyba nie mam wyjscia, kochamy sie rzadko, ale jesli nie bede brala tabletek to nie bedziemy sie kochac wcale, bo tak sie boje :( kocham Go ze wszystkich sil i chce miec z nim dziecko, ale teraz nie moge sobie na to pozwolic

Gość anii
Oi le Ci lekarz dobrze dobierze i na krótko anty, to nie powino Ci nic być. Myślę, taj jak wczesniej pisałam, że jak takiego strasznego stresa, ze wpadniecie, to pobierz trochę anty, może się uspokoisz. tylko jest takie niebezpieczeństwo, że się przyzwyczaisz do anty i trudno ci będzie z nich zrezygnować.

Gość anii
Ja też swego czasu dość mocno bałam się ciąży, no ale teraz jesteśmy w takim punkcie związku, że jakby co do będziemy się cieszyć z dzidzi, a zabezpieczamy się tylko gumką.

anii, a ile masz latek jesli moge zapytac? ja jak mowilam 20 ,cale studia przede mna...echh zycie jest taki zakrecone ;)

Gość anii
ja mam 24 lata, mój chłopak rok więcej, więc wiadomo mamy już swoje lata. no rozumiem, że studia, no ale wiesz 15 lat też nie masz i jakby co to wsparcie rodziny pewnie masz. spróbuj tych tabletek, to zobaczysz jak się będziesz czuła po nich, ale na długo to nie polecam tabl. anty.

Gość alkabuńka
wiem o co Ci chodzi... tez nie bralam kiedys tabletek i mialam takie schizy ciążowe ze szok....mimo ze uzywalismy gumki to potem zastanawialam sie przez miesiac czy nie jestem w ciazy!!!! wiem ze to glupie;) teraz od jakiegos roku biore tablety i naprawde jestem zadowolona!!! jednak rzucam je po wkacjach...ale ze wzgledu na plany dzidziusiowe;) z tego co wiem wiekszosc moich kolezanek bez problemu wraca do swojego naturalnego cyklu - jedna nawet jest juz w ciazy:) Oczywiscie nie ma co ukrywac - jest to olbrzymia bomba hormonalna dla organizmu , cos sztucznego, coś co oszukuje mozg hihihi Ale mysle ze dla swietego spokoju warto naprawde!!! Wiem to z autopsji!!!

Gość Moim zdaniem warto.
Moim zdaniem warto. Antykoncepcja bardzo dobra, a po odstawieniu zaszłam w ciążę po miesiącu.

Gość mysle ze ...
warto, ja jestem w zawiazku "miedzynarodowym" i tez nie czesto kochamy sie ale, nie raz mialam wariacje w glowie czy nie jestem w ciazy, ale tabletki dzialaja i okres zawsze przychodzi na czas.