Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o tableteczki

PIERWSZE tabletki - pytanko

Polecane posty

Gość pytanie o tableteczki

Niedluo zaczne brac tabletki, o wszystko oczywiscie wypytam ginekologa, ale Was tez chce o kilka rzeczy zapytac, badzcie tak mile i odpiszcie mi, prosze :) 1. Czy po pierwszym opakowaniu tabletek w tej przerwie moze nie wystapic krwawienie i nie jest to zly znak? 2. Czy Moge plamic przez pierwszy miesiac i nie musze odstawiac tabletek? 3. Czy moze pojsc z raz na solarium? (wiecej nie bo nei opalam sie mocno tylko troszke) 4. Czy tabletki z mala dawka hormonow sa tak samo skuteczne jak te z duza? 5. Co w ogole powinnamc wiedziec i na co byc przygotowana przy pierwszym opakowaniu? Tzn. czy czesto wystepuja wymioty i takie tam..:)

1. Raczej rzadko się tak zdarza, że nie ma krwawienia, ale zdarzyć się tak może :) 2. Możesz plamić przez pierwsze 3 miesiące nawet-to normalne, trzeba to przeczekać. 3. Ja chodzę na solarium biorąc piguły i nic mi nie jest, ale to kwestia indywidualna. No ale mało dziewczyn chyba ma uczulenia, więc śmiało idź. 4. Są tak samo skuteczne, tym bardziej, że to Twoje pierwsze :) 5. O wymiotach podczas brania piguł to ja nie słyszałam. Różne są skutki uboczne, poczytaj na ulotce. To bardzo indywidualna sprawa, więc się nie dowiesz jak nie spróbujesz. Powodzenia :)

Gość odpowiadam
1. Nie wystąpi, jeśli zajdziesz w ciążę, co jest mało prawdopodobne przy prawidłowo branych tabl. 2. Tak, to czasem skutek przystosowywania się organizmu. 3. To zależy jaką masz skórę, bo mogą pojawić się przebarwienia, ale nie muszą. 4. Tak, prawidłowo przyjmowane. 5. Jak są dobrze dobrane, to nie ma wymiotów. Pozdrawiam :)

Gość bardzo bardzo Wam dziekuje
bo boje sie ze zapomne o wszystko wypytac lekarza :) A jesli chodzi o plamienia, to sa one o wilele mniej obfite niz okres? tzn. te plamienia przez pierwsze 3 miesiace? Nie te z odstawienia :) A i jeszcze jedno - zaczynam cwiczyc, tak ponad godzinke dziennie, czy wysilek fizyczny moze w jakikolwiek sposob wplynac na skutecznos tabletek??

Te plamienia są zazwyczaj mało obfite. Ćwiczyć możesz bez przeszkód :) Możesz robić wszystko :P

Gość odpowiadam
Potwierdzam, zazwyczaj wkładka wystarczy, a ćwiczenia to spokojnie. :)