Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewunia **

Proszę pomóżcie ! Tabletki - kiedy wziąć kolejne opakoanie - biegunka

Polecane posty

Gość Ewunia **

Sparaw wygląda tak.. Biorę Harmonet. Miałam grypę żołądkową zaczęła się 9 dnia (9 tabletka) - to był wtorek. We wtorek rano raczej się nie wchłonęła, bo miałam biegunkę.. Jak się trochę uspokoiło to wieczorem wzięłam kolejną czyli 10 tabletkę. Trudno mi powiedzieć czy cokolwiek się wchłonęło, bo przez środę i czwartek nadal miałam biegunkę, ale już rzadziej odwiedzałam ubikację... ( środę i czwartek brałam normalnie rano tabletkę 11 i 12). W piątek było już w miarę dobrze, wzięalm normalnie, po południu tylko trochę bolał mnie brzuch, ale biegunki już nie było. Kolejne dni przyniosły poprawę, wszystko się ustabilizowało. Wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę (a powinnam dzisiaj - przez to że w tamten wtorek wzięłam dwie). Nie wiem, czy dzisiaj wziąć od razu 1 z kolejnego opakowania, czy zrobić 7-dniową przrwę, czy np wziąć w pierwszy dzień krwawienia? Poradźcie coś!! Proszę!

Gość monika z w.
wes jedną dzis i zorb 7 dniową przerwe

Monika dobrze mówi. Dziś weź z nowego opakowania jedną. Potem siedmiodniowa przerwa i znowu 21.

Gość Ewunia **
Dziękuję Wam :* Jest jeszcze taka sprawa, że wyjeżdżam akurat za 3 tygodnie i wolałabym brać bez przerwy (bo potem i tak przerywam branie bo wyjeżdżam na długo i z dala od chłopaka niestety :( ) - co o tym myślicie? Od kiedy mam zapewnioną ochronę?