Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taśma klejąca

Polak- to brzmi dumnie

Polecane posty

Gość taśma klejąca

* wydobycie węgla brunatnego- Polska na 6 miejscu w swiecie (dane z 2001 r.) * wydobycie węgla kamiennego- Polska na 7 miejscu w swiecie (dane z 2002 r.) * uprawa ziemniaka- Polska na 4 miejscu w swiecie * uprawa żyta- Polska na 4 miejscu * znani Polacy: - Maria Skłodowska-Curie - Henryk Sienkiewicz - Czesław Miłosz - Wisława Szymborska - Adam Małysz - Jan Paweł II - Fryderyk Chopin - Andrzej Wajda - Satnisław Wyspiański - Roman Polański - Adam Mickiewicz - Zdzisław Beksiński Wiele jest pięknych zabytków w Polsce, parkow narodowych i krajobrazowych, rezerwatow przyrody, a nawet roslin, ktore wystepuja tylkou nas :) Czy jestescie zadowoleni z tego, ze jestescie obywatelami naszego kraju?Czy uwazacie, ze mamy sie czym pochwalic przed innymi krajami? (nie mieszac do tego polityki)

Gość zwykla dziewczyna odpicowana
hmmm dumnie ja mam 24 lata zarabiam 700zl i na nic mnie nie stac mam gdzies Polske gowno mi dala

Gość taśma klejąca
to byli tylko przykladowi Polacy, ale niech bedzie- dorzucam Lema :)

a w produkcji buraków na wysokich stołkach zdobyliśmy chyba pierwsze miejsce na świecie...

ja bedę dumna jak coś pójdzie nie po myśli Leppera w brukseli i rozsypią tam gnój pod parlamentem :D

ciekawe dlaczego ostatnio kilka osob postanowilo zrzec sie polskiego obywatelstwa:o

Gość Mikołaj Kopernik
prof Aleksander Wolszczanin Krzysztof Penderecki Antea Kreglicka - miss swiata jakby nie bylo Ludwik Zamenhof - tworca esperanta Lech Walesa Zbigniew Boniek, znany przez prawie wszystkich Wlochów

Gość ooo macie jeszcze
Dariusz Michalczewski i Gołota :D

Gość ---LOL---------
Mam podwojne na wszelki wypadek..hehe

Gość taśma klejąca
sami widzicie, ze mozna by wymieniac i wymieniac... nie zapominajmy rowniez o historii Polski, rozbiorach, wojnach... mimo tego, Polska istnieje :D

Gość Unabomber kaczynski - znany

Gość BEZNADZIEJNE ARGUMENTY
No i co z tego że mamy tylu wybitnych Polaków w dziedzinie literatury, sztuki i nauki skoro przeciętny Polak nie ma co do garnka włożyć!!! Zresztą każdy kraj ma jakąś historię, swoje zwycięsta, sukcesy i porażki - to nie jest nic szczególnego i nie należy z tego robić wielkiej sprawy - zwyczajne koleje historii - ciężko jednak żyć wspominając co było kiedyś i jacy to my nie bylyśmy wielcy, wspaniali i waleczni skoro tak trudno żyje się z dnia na dzień. Może i kiedyś w przeszłości Polska miała się czym pochwalić ale teraz sytuacja w kraju jest po prostu katastrofalna.Wybacz ja jestem tylko człowiekiem który chce godnie i uczciwie żyć ,wychować swoje dzieci w stabilnym kraju gdzie politycy nie kłócą się bez przerwy o władzę i gdzie sytuacja stworzona dla osób wykształconych i chcąych się rozwijać jest na tyle ciekawa że nie chcą oni uciekać z tego kraju gdzie pieprz rośnie. NIe interesują mnie sentymenty i rozpamiętywanie przeszłości - ja żyję tu i teraz i jest mi bardzo ciężko mimo że skończyłam studia i obecnie robię doktorat.Co mi po dumie z wielkich Polaków skoro żyję tak skromnie że czasem dosłownie nie starcza mi na jedzenie... Dlatego uważam że argumenty które tutaj podajesz są po prostu bardzo płytkie - widać że nigdy nie musiałaś/musiałeś walczyć o codzienny byt. Jak dla mnie to hasło proponowane przez Ciebie może tylko brzmieć : ' Polak - to brzmi żałośnie ' ( bo tak niestety postrzega nas większość krajów zachodnioeuropejskich jak również Stany ...)

Gość taśma klejąca
jasne :) mozesz miec swoje zdanie, w koncu mamy demokracje :D

Gość sprawdzam emoty ino
🖐️ 🌻 😍

Jestem dumna z polskich kibicow pilki noznej,szczegolnie teraz kiedy to niemcy sie ich boja...polacy sa naprawde slawni

Jak sie mieszka z rodzicami, to mozna byc Polakiem, dumnym z wydobycia węgla kamiennego, uprawy ziemniaków, z Sienkiewicza, Papieża i Małysza. Inaczej bycie Polakiem wyglada jak trzeba żyć samodzielnie. Ja mam wyższe wykształcenie, 26 lat na karku, pracuję w zagranicznej firmie, kieruję 8-osobowym zespołem ludzi. I zarabiam 1600zł. Więcej zarabiają bagażowi w angielskich hotelach. Polska to piękny kraj, ale dopóki będzie ona rządzona przez oszołomów bez wykształcenia, będę się wstydził swojego obywatelstwa.

Nigdy i nigdzie nie wstydziłam się skąd pochodzę i kim jestem. Bynajmniej nie z powodu Kopernika, Wojtyły czy Wałęsy ale dumna byłam i jestem z tego kim jestem i co sobą reprezentuję. Lepper czy Giertych u steru rządów w Polsce nie są w stanie zmienić mojego stosunku do siebie i kraju z którego pochodzę

A gdzie dane o promilach we krwi w których dość często jesteśmy nie do pobicia (no chyba że przez Rosjan)? :D Nie można tego pomijać, toż to nieodłączna część naszej kultury!!!

Trawnik - urocza Dziewczynko - Szacunek Tobie . roznimy sie co do pogladow na polityczne sprawy . wielkie przepraszam w strone Ciebie ode mnie za wszelkie uwagi moje. pozdrawiam. Dzieki Tobie ucze sie pokoru i ciut ciut rozumku mi przybylo.

Gość kamina
i DODA

Gość TH is IT
Roman Polański to nie brzmi dumnie