Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iwona

5 miesiac niemowle

Polecane posty

Mam do Was ogromna prosbe.Nie wiem co robic.Moja mala ma 4 i pol miesiaca,karmie ja tylko butelka.Slyszalam,ze w 5 miesiacu mozna juz podawac dziecku starte jabluszko,a od 6-go kleiki.Tymczasem lekarz pediatra kazal podawac malej tylko mleko az do siodmego miesiaca,mowiac,ze tak lepiej.Co Wy na to?Jak to bylo z Waszymi niemowlakami?

co lekarz to obyczaj, mój natomiast powiedział, że mogę już wprowadzać, mała skończyła w piątek 4 miesiące bo im szybciej tym lepiej bo później gorzej dzieciom się przyswaja pokarmy, a z tego co wiem zasada najczęściej jest taka, kobieta karmiąca tylko piersią zaczyna wprowadzać po skończeniu 6 miesięcy a kobieta karmiąca butelką może już wprowadzać po ukończeniu 4 miesiąca, ja karmię i piersią i butelką więc już wprowadzam:)

Jeżeli nie chcesz mieć żadnych wątpliwości to skorzystaj z fachowej literatury. Proponuję książkę, która przedstawia schemat żywienia dziecka do drugiego roku życia. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco.

Gość gość
Jeśli karmisz mlekiem modyfikowanym to ja bym rozszerzala dietę (o ile dziecko jest gotowe). Na piersi lepiej jest karmić dłużej tylko swoim mlekiem. Lekarz tylko sugeruje A to matka decyduje:)

Gość gość
Mój synek ma 6 miesięcy. Odkąd skończył 4 miesiace dostawal startą marchewkę i jabłko. Powoli wprowadzałam nowe smaki. Nie dawałam kleiku. Od razu dostawał kaszkę mleczno-ryżową. Teraz je wszystko co można dawać w tym wieku i dostaje kaszke mleczno-pszenną. Nasza pani doktor powiedziała że to zależy od nas,najważniejsze jest zeby obserwować reakcje dziecka na pokarmy. Przede wszystkim chodzi o kupe.