Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia.....

stosunek przerywany a kalendarzyk malzenski

Polecane posty

Gość natalia.....

dlaczego tak sie promuje, ze malzenstwa powinny stosowac kalendarzyk? Przeciez ta metoda jest tak zawodna jak zadna inna, jej skutecznosc to chyba 100% ciaz, jak mozna tak oszukiwac ludzi? Nie rozumiem, jesli metoda ma byc naturalna to czemu nie zacznie sie promowac stosunku przerywanego. Ten, oczywiscie rowniez czasem zawodny jest 10 razy pewniejszy od kalendarzyka. Znam duzo par "kalendarzykowych". ktore maja po kilkoro dzieci i troche stosujacych stos przerywany cieszacych sie tylko planowanym potomstwem. Ja z mezem od 5 lat tak uprawiam seks, mamy jedno dziecko i na razie z drugim czekamy i nam sie udaje. Jak wpadne nie bedzie tragedii, zdaje sobie sprawe ze to nie jest sposob dla ludzi niechcacych ciazy absolutnie, b mlodych itd Ale, do jasnej czemu tak strasznie, tak bezwzglednie sie krytykuje stosunek przerywany a tak wychwala kalendarzyk?? Co jest lepsze? Kto ma doswiadczenia w tej dziedzinie? Bo wg mnie dowody moje i mojego otoczenia daja jednoznaczna odpowiedz.

Gość lumpik maly
my tez z moim od roczku i sie udaje. Ale dzieciakom bym nie polecila. Pozdrawiam przerywanych:)

Gość si si si
robcie tak dalej a bociek przyleci

Gość natalia.....
i co nikt wiecej nie ma zdania?

Gość lilka79
jedno i drugie zmniejsza odrobine szanse na zajscie w ciaze i tyle. Kto ma nerwy niech probuje

Gość klaudia szifer
ja jestem za stosowaniem obydwu metod jednoczesnie. wtedy ryzyko jest zmniejszone choc i tak jest. ja absolutnie nie chce i nie moge miec dziecka i anjchetniej zabezpieczałabym sie kalendarzykiem, przerywanym stosunkiem, tabsami, prezerwatywami i wszytskim innym na raz...

Gość a czemu nie
a czemu nie mozesz miec dziecka?

Gość głupi jasiek
Czy to aby nie prowokacja ?

Gość natalia.....
nie to nie jest prowokacja tylko powazne pytanie? ciekawa jestem kto tez tak uwaza i kto w ten sposob zabezpiecza sie przed ciaza? Ludzie wstydza sie do tego przyznac w obawie, ze zostana wymiani. A mnie strasznie denerwuje publiczna krytyka calkowicie negujaca ten sposob. Uwazam, ze jest przesadna

Gość panammma
Tak i za kilka lat facet-impotent..... Można i tak. :/

A kto niby promuje kalendarzyk malzenski? Przeciez ta metoda jest przestarzala i nikomu wiecej niepolecana! Skad ty masz takie informacje? Wiesz na czym kalendarzyk polega? To ja ci powiem: Bazuje on na zalozeniu, ze owolucje ma sie dokladnie w srodku cyklu, czyli przy 28-cyklach w dniu 14. Ale przeciez juz od dawna wiadomo, ze cykle moga miec rozna dlugosc i ze owolucja jest raz wczesniej raz pozniej. Tak wiec zadna trzezwo myslaca osoba w dzisiejszych czasach nie poleci kalendarzyka malzenskiego! To, co sie promuje, to sa metody naturalne, ktore polegaja na obserwacji swojego ciala. Przy wlasciwym uzyciu tej metody, prawdopodobienstwo zajscia w ciaze jest niewielkie. Jestem 3 lata po slubie, od poczatku stosujemy metody naturalne, jak do tej pory dzieci nie mamy, a ja nie jestem w ciazy. Nikt normalnie myslacy nie promuje stosunku przerywanego, bo jest to metoda stresujaca i wymagajaca duzego opanowania. Juz nie raz tutuj na forum chlopaczki pisaly, ze nie zdazyli na czas wyciagnac... Juz nie wspominajac o tym, ze istnieje mozliwosc zaplodnienia jeszcze przed wytryskiem. Wiekszosc par w Polsce stosuje stosunek przerywany jako metode antykoncepcyjna. I ja sie zastanawiam, czy te gromady dzieci nie sa wlasnie z tej \"antykoncepcji\".

Gość dokładnie aga
ja mierzę tempke i obserwuje śluz od pol roku i czuję sie w tym coraz pewniejsza. Na początku myslalam, że to takie skomplikowane i pelne wyrzeczen a teraz wiem że to bardzo prosta sprawa, ktora sprawia mi nawet przyjemnosc. Dobrze poznalam swoj organizm, wiem w ktorym momencie cyklu jestem. Ja ze swojej strony polecam. Ale, co ważne trzeba być skrupulatnym i odpowiedzialnym żeby ta metoda dzialala. Na pewno nie jest to dla ludzi leniwych i nielubiących myśleć. Pozdr.