Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agniesia1982

Do Kobiet biorących CLO

Polecane posty

to moj pierwszy cylk z CLO i mam pytanie. Czy to prawda ze podczas brania leku nie wolno sie kochać az do dnia owulacji? Dziekuje za odpowiedz

nie wiem czy to prawda, ale wg mnie to bezsens, przeciez one wywoluja owulacje - w terminie... ja bralam te tabletki i fakt czekalam do dnia szczytu, no prawie bo juz w dniu 10 i 11 i 12... staralismy sie, ale kto powiedzial ze wczesniej nie mozna, zabobon jakis.. a udalo mi sie zajsc w ciaze przy pierwszym cyklu

Gość upppppppppiu

Agniesiu, odpowiedziałam Ci na innym topiku, ale widzę, że już tam nie zaglądasz, więc wklejam tutaj:-) To też mój pierwszy cykl z clostilbegyt, bo chyba o to Ci chodzi? Ale u mnie było tak, że brałam go przez 5 dni, a dnia 12, 13 i 14 cyklu lekarz powiedział, żeby \"działać\", więc było wręcz odwrotnie niż u Ciebie. Mam nadzieję, że się udało, bo to było w ten weekend. Pozdrawiam.

Może chodzi o to, aby \"zużywać\" niepotrzebnie plemników? Nie umiem tego wyrazić precyzyjnie, ale przy problemach z zajściem w ciążę lekarze radzą, aby nie kochac sie kilka dni przed owulacja. Myslę jednak, że kochanie na początku cyklu nie powinno przeszkadzać.

CLO jest na wywołanie owulacji (z tego co wiem), jesli masz problemy z peknieciem pecherzykow to sa na to leki, ale inne... nie znam nazwy, ale wiem ze sa znajoma brala CLO i wlasnie te drugie na pekniecie pecherzykow

mnie w ogole pecherzyki nie dorastaly, po braniu lekow mialam dwa, ale tylko jeden pekl i z dzieki niemu (cudem chyba) zaciazylam

mój lekarz chyba sam nie wie gdzie jest problem Mam wrazenie że leczy mnie na ślepo. Oby mial rację.

Ja lekarz stwierdził ze nie dorastają. Mo pęcherzyk w 13 dc mial 15 mm średnicy. Na drugi dzień miałam owulację, chyba miałam, bo wyczuwałam bół owulacyjny. Ale slyszała, ze ból owulacyjny nie świadczy ze owulacja była. Nic z tego nie rozumiem.

Ja lekarz stwierdził ze nie dorastają. Mo pęcherzyk w 13 dc mial 15 mm średnicy. Na drugi dzień miałam owulację, chyba miałam, bo wyczuwałam bół owulacyjny. Ale slyszała, ze ból owulacyjny nie świadczy ze owulacja była. Nic z tego nie rozumiem.

szczerze to niezbyt sie na tym znam, ale glowa do gory. ale jak masz watpliwosci co lekarza to zmien :)

Gość monikkkkk
odswiezam :) ja tez biore clo znaczy pierwszy cykl od 5 do 9 dc potem odstawiłam i teraz po owulacji biore duphaston. Dziewczyny a wy cos takiego bierzecie ??? i czy zaszłyscie po tych tab.

odświeżam :-) jest ktoś kto przyjmuje też CLO, ja biorę 4 dzień 11 dnia mam monitoring i czekam z niecierpliwością na wyniki ;-) Pozdrawiam

Gość mamem
Ja biorę dwie tabletki dziennie od drugiego dnia cyklu przez 5 dni, potem 12,13,14 dnia lekarz zalecił współżycie, a od 19 dnia cyklu przez 7 dni biorę Duphaston na wywołanie @.I tak już dwa cykle...bez rezultatu:-((((( Dodam, że u mnie jest podejrzenie PCOS.

Witam! JEstem mama dwulatka. Staraliśmy się o niego rok, po rozpoczęciu leczenia CLO zaszłam po pierwszym cyklu. Teraz znowu staraliśmy się przez 6 m-cy o drugie dziecko, zaszłam, ale poroniłam. Okres wrócił mi już po miesiącu. Dostałam znowu CLO i zaszłam w ciążę już w pierwszym cyklu po poronieniu. JEstem w 9 tygodniu, wczoraj dowuedziałam się na USG, że miałam ciążę bliźniaczą, ale jeden zarodek się nie rozwinął.

Hej dziewczyny tez odswiezam!!!!!.Moj problem jest taki ze w pierwszą ciaze zaszlam ot tak :) byla dla mnie baaaardzo pozytywnym zaskoczeniem , duza zdrowa dziewczynka (2,5 roku) obecnie. Z mezem chcemy 2 dzidzi i tu sie pojawil problem...... od 5 mc nic....robilam badania niby ok tylko lekko podwyzszona prolaktyna od lekarza ktory prowadzil moja poprzednia ciaze dostalam bromergon na prolaktyne i clo 1 tabletke rano....... u mnie byl ten problem ze @ jak chciala przychodzila testy owulacyjne pokazywaly owulke ale chyba jej jednak nie bylo prawie sie zalamalam.... teraz jestem w okresie okołowulacyjnym i po pierwszej serii clo i bromku , intensywnie pracujemy wieczorami nad efektem, jednak nie nakręcam sie tyle łez juz stracilam ze nic nic i nic ze nie zdziwie sie jak znow bedzie nic........ w sumie dowiem sie juz za 15 dni :)

A ja brałam CLO na poprawienie owulacji. Było wszystko ok, ale tak zeby było jeszcze lepiej brałam. Lekarz zalecił i brałam od 5 dnia cyklu. Zaszłam w ciąze za pierwszym razem stosowania. Pozdrawiam