Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filomenka prawdziwa

Pryszcz niedojrzaly

Polecane posty

Gość Filomenka prawdziwa

ale wycisniety. Teraz powstalo takie zaognione miejce otoczone ropa. Powiedzcie jak to wygoic? Musze sie tego pozbyc do czwartku. Jest obrzydliwe i czerwono zolte.

Gość kainka
witaj w klubie- ja to zrobilam dzisiaj, na szyi i tak mnie boli że nie mogę ruszać głową!!!

Gość Filomenka prawdziwa
Tylko masc cynkowa? A wczesniej woda utleniona? Oj mam masc cynkowa ale wydaje mi sie ze jest za "slaba" na to swinstwo

masc cynkowa ci to wysuszy i do czwartku bedzie strupek albo juz odpadnie.

Gość tudidu
potraktuj go maścią ichtiolową na noc (i zaklej plasterkiem, że maść się nie starła przez sen)

Gość Filomenka prawdziwa
ale to ropieje paskudztwo i jest wilgotne... mozna na to masc cynkową czy tez ichtiolowa?

Gość lorena__________
tylko i wylacznie TORMENTIOL na takie przypadki.do czwartku zostanie tylko maly czerwony slad.albo nic ,zalezy jaka masz karnacje,skore.polecam,mnie to zawsze wybawia,cudenko za 5 pln! buzka!!!!

Gość lorena________
masz po tormentiol do apteki,ale jak wolisz to nie i mecz z ta pipa na twarzy!

Gość Tribiotic i opatrunek
z plasterkiem. W dzień zasypka... też siętak urządziłam i już5ty dzień sięgoi... Najlepiej nie moczyćtego... Ciężko takie cośwyleczyćszybko... Okłady z rumianku jeszcze! Tointex...

Masc cynkowa wysusza i goi ale bardzo powoli. Nie polecam na gojenie, chyba ze maly syfek. masc ichtiolowa wyciaga rope takze nie wiem jak to u Ciebie zadziala, ja mam tak ze jeszcze gorzej mi sie ranka babrze. Tak samo tormentiol o goi powoli. Najszybciej i najlepiej TRIBIOTIC jedna sazsetka kosztuje ok 2 zl. Zawiera antybiotyk. W piatek caly policzek sobie zmasakrowalam, tez ropialo i cos sie saczylo z rany. W sobote juz zrobil sie maly strupek. W niedziele wiekszy strupek a jak dzisiaj rano umylam buzie to calkiem sie zluszczyl strupek. Polecam tribiotic!!! a pod opatrunkiem goi sie jeszcze szybciej!!!

Gość lorena________
tormi wygrywa z tribim!!!! i nawet nie podwazaj tej opinii,chyb ze ty masz taka cere skorupe i potrzebujest juz cos w antybiotyku na syfa! tormi leczy stany ropne,zapalne i ten strup odpadnie juz na 2 dzien czyli jak dzis kupisz i sie tym ubzdykasz na noc to w srode odpadnie,a w czwartek troche fluidu i nie ma klopotu:)

Gość Filomenka prawdziwa
Dzieki dziewczyny :-) Ide do apteki i kupie i tormentiol i masc cynkowa i tribiotic. Wszystko zapodam :-P Nie kloccie sie, wiadomo ze dla kazdego pasuje cos innego

Gość pijaczek drobny
bardzo skuteczne na "wyciagniecie" stanu zapalnego co swietnie likwiduje pryszcza: lisc bialej kapusty potluc tluczkiem do miesa albo nawet i widelcem;) aby puscil sok i przylozyc na pryszcza- zakleic plastrem i trzymac tak caly wieczor zamiast kapusty rozkrojony listek aloesu miazszem w strone pryszcza;) ale kapusta dostepniejsza na drugi dzien wystarczy tylko korektorem posmarowac i gotowe

Gość Filomenka prawdziwa
A to bardzo ciekawy przepis. Ciekawe tylko czy skuteczny... :-)

Nie podwazam, tylko wole tribiotic ale to tylko w wyjatkowych sytuacjach kiedy naprawde duzy stan zapalny sie zrobil, po tormentiolu ranka dluzej sie goi i babrze...

Gość Filomenka prawdziwa
Opowiem Wam o mojej kuracji. Najpierw zapodalam tormentiol na to ropiejace zaognione wypukle miejsce. Wszystko sie zasklepilo i powstalo wybrzuszenie koloru skory bo wiadomo jaki tormentiol ma kolor. nastepnego dnia posmarowalam tribiotikiem i zaczelo sie goic. dzis miejsce jako tako wyglada jest mala czerwona blizna nie ma szans by sie do jutra zagoilo. Ale rzeczywiscie to dziala. Super sa oba te specyfiki :-) dzieki