Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedwabista cera

Tonik czy zel do oczyszczania twarzy-co lepsze?

Polecane posty

Gość jedwabista cera

chcialabym zrezygnowac z uzywania toniku , bo ponoc niszczy cere (zauwazylam to juz , tylko nie jestem pewna czy to napewno wina tonika) ale chcialabym sprobowac uzywac zelu , tylko boje sie ze jak odstawie tonik , znowu beda mi wyskakiwac pryszcze ...ktorych raczej uzywajac go nie mam...? czy waszym zdaniem zel jest tak samo dobry jesli chodzi o to zeby nie robily sie krostki??!! czy skora jest po nim gladka swieza i zdrowa?! prosze o powazne odpowiedzi!

Gość jedwabista cera
nikt mi nie doradzi????

Gość hm hmmm
Toniku nie powinno sie uzywac do oczyszczania tylko juz po oczyszczeniu jako odswiezenie... oczyszczaj zelem lub pianka

kto Ci doradził oczyszczanie za pomocą toniku?????? rany....koniecznie żel lub pianka

Gość jedwabista cera
no wlasnie czy mozliwe ze po toniku wlasnie zaczeli mi sie robic malenskie dziurki na policzkach??

Gość jedwabista cera
tzn ze jak bede uzywac zelu , to tez nie bede miala wypryskow , i bede miala zdrowa cere??

Gość a do tej pory oczyszczałaś twa
rz tonikiem?????????????? przecież od tego jest żel albo mleczko nie dziwię sie, że miałaś niedoskonałości skoro oczyszczałaś twarz czymś co do tego nie służy, na pewno buzia była nie domyta i pojawiały sie niedoskonałości ja do demakijażu używam najpierw mleczka, a potem domywam twarz żelem, tonik zas służy do przywracana właściwego odczynu skóry, no i krem rano zaś myję buzię żelem i potem nakładam tonik (z ręki, bez wacika by niepotrzebnie nie pocierać twarzy i tym samym nie podrażniać jej) no i krem:)

NIe wiem czy to po toniku, to raczej rozszerzone pory...a jaki to tonik? Na bazie alkoholu? Jak długo go używasz?

Gość jedwabista cera
mleczka tez uzywam , i codziennie rano i wieczorem tonik!! uzywam go juz ponad 2 lata i jest to tonik z Ziaji "sopot" tonik relaksujacy!! a tak apropo czy rozszerzonych por mozna sie pozbyc???

myślę, że to dlatego masz te niedoskonałości, bo nie zaleca się oczyszczania twarzy przez długi czas zupełnie bez użycia wody dlatego polecam Ci mój sposób WIECZOREM - do demakijażu mleczko i dodatkowo porządnie domyć buzię żelem (domyślam się, że masz cerę mieszaną albo tłusta, tak?), a potem tonik i dopiero jak porządnie wsiąknie w buzię krem, a RANO mycie buzi żelem, potem tonik (też musi wsiąknąć porządnie) i krem:) a jeśli chcesz się przekonać czy buzia lepiej wyglada bez używania toniku to stosuj to wszystko co napisałam, ale pomijaj tonik wiem, że wiele osobom toniki szkodzą więc jeśli i Tobie też to po prostu go nie używaj aha! i używaj jakiś łagodnych żeli bez SLS, np. Lirene ma takich kilka, albo Dax Cosmetics

Gość mam w to brnac___-
od kiedy odstawilam tonik,mam lepsza cere.zmywam twarz mydlem w plynie seba med albo tym zielonym z aok-u i wklepuje krem nawilzajacy. cere jest promienista i ladniejsza. odrazdzam tonik,tylko pryszcze wyskakuja:(

Gość jedwabista cera
cere mam raczej normalna (ani tlusta ani sucha) , zrezygnuje z toniku , i zaczne uzywac zelu , Np czy ktos uzywa ten z nivea "kremowy zel"?? moze jest dobry... i pytanko jak sie pozbyc tych por???!! czy tez zel wystarczy , zeby zniknely?? ( aha i zauwazylam ze po toniku , piecze mnie twarz)!!

Gość jedwabista cera
halooo dziewczyny jestescie??!

Jeśli twarz Cię piecze po toniku to tym bardziej NIE UŻYWAJ GO! dziwne, że piecze Cię twarz po toniku bezalkoholowym (?) może masz podrażnioną buzię? Jeśli chodzi o krem do mycia twarzy NIVEA to miałam go i nie byłam zadowolona, bo moim zdaniem nie domywał buzi, ale wiadomo, że dla każdego coś innego. Natomiast jeśli masz rozszerzone pory to nie polecam Ci specyfików do mycia twarzy do cery suchej (ten krem Nivea właśnie do takiej cery jest przeznaczony) tylko raczej do normalnej:)

Gość Magda84
SPOSÓB NA RYSZCZE Bierzesz mydło, troszke wody i smarujesz krostki. Ja uzywam Protex. Uzywalam roznych specyfików, ale ten dziala najszybciej. Uwaga - stosowac miejscowo, bardzo wysusza. Problem znika juz po 1 dniu. Pozdrawiam i czekam na opinie czy na Was tez działa.

Gość por chyba porow

Gość a znacie jakies
dobre kremy matujaco NAWILZAJACE !!!! albo lekkie kremy nawilzajace, stosowalam troche kosemtyki vichy normaderm, i bardzo mi wysuszylo skore:( nie moge jej nawilzyc

i kolejny raz polecam nawilżający happyderm, do mycia twarzy uzywam zelu Garnier czysta skóra, jest super, bardzo dokladnie oczyszcza (okolo13zł), a pozniej rano happyderm. wieczorem zelem myje buzke i sudocrem. twarz jak pupka niemowlęcia, a kiedys mialam tyle syfów :) teraz tylko sie musze pozbyc plam :)

Gość maggie_
Nie można używać albo toniku, albo żelu. Te dwa kosmetyki mają inne działanie i należy używać obydwu - żelu do oczyszczania, a później toniku do wyrównania pH skóry. Odpowiednio dobrany do cery tonik na pewno jej nie niszczy. Polecam artykuł http://mellea.pl/articles/armia-tonikow

Gość etser24
Zgadzam się wpierw żel do mycia twarzy lub mleczko do mycia twarzy, a dopiero później tonik, a następnie nakładamy na twarz kremiki... Mogę polecić serię zioła polskie, zarówno jeżeli chodzi o mleczko, jak i tonik.

Gość heeeehhhheee
etser24, widać, że jeszcze bardzo mało rzeczy używałaś i nie masz porównania...