Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszeczka23

przestał mnie kopac dzidzius!!!!

Polecane posty

Gość myszeczka23

otóz chodzi o to ze jestem pierwszy ras w ciazy i cały czas mama jakies obawy co do ciazy i wpgule .jestem w 6 miesiacu a za tydzien poczatek 7 ,mój dzidzius zacza mnie kopac z miesiac temu i robił to codziennie i dosc mocno przypominał mi o swoim istnieniu ale od tygodnia zauwazyłam ze kopie mnie tylko czasem w nocy ,rano lub jak kłade sie spac!!boje sie z e moze z ciaza jest cos nie tak ,ale nic mnie nie boli!do lekarza ide za tydzien ,pozatym kilka razy musiałąm wziac 2 letnio dziewczynke na rence pilnuje jejmi czasem niechce isc ze mna spowrotem do domu ,zdaryło sie kilka razy ze wziełam ja na rece i wniosłm na 3 pietro moze przez to mały mnie nie kopie??sama nie wiem moze wy cos podpowiecie

Gość Frida28
Zasuwaj do lekarza jak najszybciej bo powinien kopac bardzo często w tym czasie! Nie chćę Cie straszyc ale to bardzo wazne jak płód przestaje kopac,lub kopie coraz mniej!

Gość kopie cie przeciez
czujesz ruchy to chyba dobrze, po za tym powinnac sie udac do lekarza albo zadzwonić i powiedziec - zapytac co z tym robic , nawet do rodzinnego

Gość nie panikuj
licz ruchy dziecka. jezeli cos cie niepokoi to jedź do najbliższego szpitala i poproś o zrobienie KTG. Nie odmówią:) Ja tez tak miałam i też między 6,a 7m-cem. Mała przestawała kopać,a ja umierałam ze strachu. Wiesz co pomaga? Ja piłam troche coli,albo jadłam kostkę czekolady i kładłam się na trochę,żeby brzuszek mógł popracować. Zawsze kopała. Jeżeli nadal ni-to obudź dzieciaczka,poruszając brzuchem(brzuch w ręce i troszke go pozaczepiaj).Tylko musisz wtedy leżeć. Ruchy sprawdzaj zawsze leżąc na lewym boku.Wtedy dziecku jest najwygodniej. Co do noszenia 2latki-daj sobie na luz.Takie dzieci maja nogi i potrafią chodzic.nie powinnaś jej nosić.

Gość nie martw sie
kurde to normalne, spróbuje ci jak najlepiej przedstawic to dlaczego :) do 5 i torszke w 6 miesiacu, dziecko jeszcze nie cuje tego jak ty sie ruszasz tak dokładnie, nie przeszkadza mu to jak sie schybasz, nie czuje tego jak chodzisz, i wali cały czas girkami, jest bardzo aktywne od połowy 6 miesiaca dziecko wyczuwa juz twoje ruchy, przeszkadzaja mu niektótre twoje czynnosci, gdy ty chodzisz, ku zadziwieniu ono spi, dlaczego ? dlatego ze gdy chodzisz ono bujane jest w twojim brzuszku, buja sie i zasypia :), natomiast gdy ty odpoczywasz, dłuzej przebywasz w tej samej pozycji ono budzi sie i zaczyna szalec, nie zawsze mocno, ale czujesz, no dlatego kopie cie w nocy, bo wtedy ty jestes w spoczynku ja tez tak miałam, kilka razy płakałam bo nie czułam jego ruchów w dzien, ale połozna mi własnie tak to wytłumaczyła, no i tak jest na niejednej stronie o ciazy to przeczytałam :) zobaczysz, niedługo zacznie sie problem ze snem, bo małe bedzie cie w nocy budzic, bedziesz zasypiac pusna noca a wstawac skoro świt, jak ja se to przypomne ech,,, koszmar ! :D teraz jestem w 37 tyg ciazy, i uwierz mi ze ruchy dziecka sa raz na jakis czas, w dodatku nie tak mocne i jak w 6 miesiacu i 5, :) teraz sie ze tak powiem ślizga po brzuszku a nie kopie, i twoje powoli tez tak zaczyna robic, zaczyna mu brakowac miejsca itd.:) nie martw sie na zapas, ale jesli az tak sie boisz to idz do lekarza, uspokoisz sie :)

Gość myszeczka23
dziekuje za wasze rady i pomoc,troszke sie tym przejełam bo jak nieczuje dziecka to od razu przychodza mi dziwne skojazenia do głowy,wczoraj jak lezałam przed telewizorem yo zacza kopac mnie kilka razy ale tak mocno .dzis w nocy połozyłam dłonie na brzychu i reka az drzała po prostu czułam bicie serca czułam taki puls!!!a jeszce zapytam ,jak ubieram sie i podnosze prawna npge zeby załozyc spodnie to boli mnie w podbrzuszu niewiem dlazcego ale zeczywiscie czuje sie coraz bardziej ciezka,jest to dlamnie ciezki okres bo mojego partnera niema przymnie w tych najwazniejszych miesiacach boi pracuje zagranica .ale jestem tak szzcesliwa ze przezywam ta ciaze ,to niesamowite przezycie nie moge zrozumiec kobiet które niechca miec dzieci to najleprza zyc jaka mnie moze spotkac w zyciu wiem to teras!!!dzieki dziewczyny

SŁOWNIKU ORTOGRAFICZNY! Wiesz, żal mi Ciebie! Co chciałeś tym wpisem udowodnić? Że jesteś wykształcony? Że jesteś kim lepszym od osób, które zdenerwowane popełniają błędy ortograficzne? Wyobraź sobie, że w życiu są ważniejsze sprawy niż ortografia. A skoro już tak bardzo dbasz o poprawność ortograficzną, to na drugi raz napisz swój nick wielkimi literami, w końcu to nazwa własna. :P

Brzusio - \"słownik ortograficzny\" nie jest nazwą własną, chyba, że wymieniany jest jako tytuł książki - a tak tutaj nie jest :) Ps. Moim zdaniem, nawet w największym zdenerwowaniu powinno sie uważać na to, co się mówi i pisze. Nic nie usprawiedliwia tak rażących \"byków\". Ps2. Poza tym, moim zdaniem, jeśli kobieta jest w ciąży, to powinna działać odpowiedzialnie - skoro ją coś niepokoi, to miejscem na rozwianie obaw jest gabinet lekarski, a nie forum internetowe!

Gość myszeczka23
kobieto po to jest te forum zeby mozna było pisac o swoim obawach ,prosic o rade i ipt.co ty wogóle tu robisz ,jesli chcesz sie popisywac to popisuj sie na innym forum zwionzanym z ortografia a nie z maciezynstwem ok???

SŁOWNIKU ORTOGRAFICZNY! Skoro tak się nazwałeś (nick) to chyba już nazwa własna, prawda? A poza tym po skrócie PS nie stawiamy kropki.

Gość yst
Po skrócie "ps." zdecydowanie stawiamy kropkę.

Gość yst
A błędy ortograficzne myszeczki 23 są porażające i nie ma dla nich żadnego usprawiedliwienia.

Yst=> zanim coś napiszesz, sprawdź w słowniku - NIE STAWIAMY! Gwarantuję Ci to na 100%! To nie jest forum o poprawności ortograficznej! Myszeczka miała problem i złośliwości Słownika Ortograficznego w tym momencie są nie na miejscu.

Brzusio - ależ ja nie jestem złośliwy, zwracam tylko uwagę, gdy ktoś robi porażające błędy. A czy jest zdenerwowany, czy nie, czy zasłania sie np. orzeczeniem dysortografii, to mnie nie obchodzi - każdy jest zobowiązany pisać bez błędów ortograficznych, skoro uczy się w szkole swojego ojczystego języka. I rozumiem, że czasem robimy POJEDYNCZE błędy z powodu przeoczenia, ale takie nagromadzenie w jednym miejscu, jak w postach \"myszeczki 23\" jest karygodne! PS (masz rację, piszemy bez kropki, a w dodatku obie litery wielkie) Nie jestem polonistą, ani nie przechwalam sie swoim wykształceniem - ono jest najmniej istotne.

Aha! I jeszcze jedno - skoro się upierasz, że \"słownik ortograficzny\", to w moim przypadku nazwa własna, kłócił się nie będę - ale wiedz jedno - jeśli już tak chcesz mój nick potraktować, to tylko pierwszy człon pisze się z wielkiej litery - czyli powinno być \"Słownik ortograficzny\". Polecam w razie wątpliwości lekturę strony: http://so.pwn.pl/ - wszak człowiek uczy się przez całe życie! :)

Gość do myszeczki
Myszeczko zdaje mi się że ten wyczuwalny puls u twojej dzidzi to tętno. Zdrowej ciąży.

Gość do myszeczki
Myszeczko zdaje mi się że ten wyczuwalny puls u twojej dzidzi to czkawka. Zdrowej i spokojnej ciąży.

Słowniku=> faktycznie, człowiek uczy się przez całe życie :P Udowodnię więc, że Tobie jest potrzebna nauka: pod. za: \"Nowy słownik ortograficzny\" pod red. E.Polańskiego: \"Przydomki, pseudonimy i przezwiska ludzi wielowyrazowe piszemy wielkimi literami.\" :) I jeszcze jedna uwaga, tym razem czysto gramatyczna - \"wielką literą\" a nie \"z wielkiej litery\" :) Lecz swoje kompleksy na innym forum. Daj spokój dziewczynom, które mają poważniejsze problemy niż to, jak poprawnie napisać dany wyraz.

Gość PRZYSZŁY TATA
Słowniku, odstaw się na półkę, bo jesteś nieco nieaktualny!

Gość otwórzcie oczy
to przecież ktos sobie jaja robi:) takie błędy to tylko specjalnie mozna zrobić moj 10 letni syn z dysortografia to takich nie robi:D

Gość antyfanka janasa
a Wy tu sobie niepotrzebnie dyskutejecie zamiast napisac Myszcze najważniejsza rzecz : DO LEKARZA KOBIETO A NIE CZEKAJ I PYTAJ MĄDRYCH MAMUŚ Z KAFETERII !!!!!!!!!!!!! to, że u jednej minimalne ruchy dziecka nic groźnego nie przyniosły nie znaczy, że u Ciebie tez wszystko musi być ok !! czy wy nie potraficie zrozumiec, że kazdy z nas MA INNY ORGANIZM ?? :O :O :O :O to nie jest tak jak z psującymi się samochodami , że jak się zepsują hamulce to wiadomo co robić :O to jest nasze CIAŁO !!!!!!!

Ostrzeżenie dla małolaty składającej życzenia śmierci - to jest karalne, a ja mam obowiązek zgłaszać takie sprawy na policję. więc uważaj dziecko , co robisz, bo może być nieprzyjemnie. A to co robisz, nie pierwszy raz się Tobie zdarza.

Gość antyfanka janasa
Moder X ---> na tak rozwinięty debilizm nie ma niestety lekarstwa :O a czy nie możesz tej osoby po prostu zbanowac ??

Gość to było głupie........
nie weszlam tu po to by mieszać kogos z błotem - wypowiedziałam sie tylko , że bardzo głupia była wypowiedź tej o co chodzi, ale skoro dla niej to kupa flaczków to szkoda było sie odzywać

Gość bylo beznadziejne
zwlaszcza jesli to nie pierwszy raz...a wiadomo ze agresja rodzi agresje :O

Gość antyfanka janasa
a zartujcie ile chcecie tylko nie rozumiem dlaczego tym samym zasmiecac musicie czyjes topiki zamiast sobie wlasny zalozyc ?? :P to nie jest wcale trudne

Gość to było głupie........
Moder-x dobrze, że są tu tacy jak Ty :):):):)

Gość antyfanka janasa
heh skoro takie rzeczy Cię bawią to niestety zle swiadczy o tobie, twoim poziomie inteligencji i o caloksztalcie nawet jesli to byla prowokacja - zdrowej psychicznie osoby nie kręcą takie prowokacje