Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sałata

sałata do obiadu jak podać?

Polecane posty

Gość sałata

czesc!chce zrobic bratu salate do obiadu czyli taka miseczke. z czym sie podaje salate??wiem ze moja mama podawala nam z octem i chyba smietana ale ja mam mleko w domu to czy mleko moze byc??i jakie proporcje dac na miseczke?? prosze o porade i dziekuje bardziej doswiadczonym:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tylko nie mleko
może być jogurt naturalny albo zrób sos vinegrete (oliwa, sok z cytryny, sól, pieprz, cukier) wszystko "wyszejkuj" najlepiej w słoiczku z zakrętką i polej tym listki sałaty. Możesz podać w miseczce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sałata
nie moze byc mleko??nie mam nic innego.ani cytryny ani jogurtu moze jeszcze jakies opinie??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sałata
moze ktos jeszcze??HELP

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mala muszka
salata z mlekiem raczej nie bardzo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość soadaooa
Ja robie tak: Salata, rzodkiewki, ogorek swiezy, szczypiorek, sol. Do tego smietana. Jak nie masz smietany, mozesz polac mlekiem, ale bezposrednio przed podaniem, bo inaczej splynie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość albo tak
sałatę porwaną posyp odrobiną vegety, mogą być ziarenka smaku :ziołowe albo uniwersalne i skrop olejem.. pycha:) tylko taką jadam...polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sałata
dziekuje za wszystkie wpisy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość koko szanel
fuj , co za obrzydlistwo - sałata z mlekiem :( idź do sklepu , kup śmietanę i szczypiorek , a nie odstawiasz takie dziadostwo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sałata
im a student;) wiec nie zloscic sie prosze..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oliwa z oliwek + ocet balsamiczny + przyprawy (bazylia, oregano) + pomidor + ogórek + oliwki + ser feta (albo mozarella - wersja łagodniejsza) + cebulka MMMMMMMMM pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
17.05] 14:52 tylko nie mleko ...sos vinegrete (oliwa, sok z cytryny, sól, pieprz, cukier) wszystko \"wyszejkuj\" najlepiej w słoiczku z zakrętką i polej tym listki sałaty. sos vinaigrette to taki z dodatkiem octu winnego... :) a sałata z mlekiem pewnie jest okropna :O Coś mi się wydaje, że autorka tematu po prostu sobie żartuje 💤 Każdy głupi potrafi \'zrobić\' sałatę do obiadu. Pomyślcie, po co pytać jak podać,skoro niczego się nie ma ?????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość JeLoOooBomBuS
Najlepiej jest oceniać innym. Choć czasem sami nie wiedzą tak zwykłych i prostych rzeczy.. Niektórzy robią z mlekiem i cukrem sałate.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
z mlekiem ? przecież z tego nie zrobi sie sosu ! ja robie ze śmietaną/jogurtem + sztpta soli + szczypta cukru + trochę cytryny + sporo koperku = pycha od oliwy liście salaty ciemnieją i kapcanieją jakby były zgniłe. oliwa jest ciężka na lekkie liście sałaty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
E tam, zaraz kapcanieją. Przecież nie polewasz liści tylko oliwą, trzeba najpierw polac sokiem z cytryny, zresztą jest masa innych dodatków: pomidory, ogórek, cebula, można skroic ugotowanego buraka, i dopiero wtedy kropizz oliwą i nic nie kapcanieje; owszem traci na objętości ale nadal miłe dla oka i podniebienia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
"od oliwy liście salaty ciemnieją i kapcanieją jakby były zgniłe. oliwa jest ciężka na lekkie liście sałaty." Ciekawe, skąd masz takie rewelacje? Od lat robię różne sałaty z winegretem, a ten jest na bazie oliwy (albo innych olei) i nic nigdy nie skapcaniało, przeciwnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×