Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 sa艂ata

sa艂ata do obiadu jak poda膰?

Polecane posty

Go艣膰 sa艂ata

czesc!chce zrobic bratu salate do obiadu czyli taka miseczke. z czym sie podaje salate??wiem ze moja mama podawala nam z octem i chyba smietana ale ja mam mleko w domu to czy mleko moze byc??i jakie proporcje dac na miseczke?? prosze o porade i dziekuje bardziej doswiadczonym:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tylko nie mleko
mo偶e by膰 jogurt naturalny albo zr贸b sos vinegrete (oliwa, sok z cytryny, s贸l, pieprz, cukier) wszystko "wyszejkuj" najlepiej w s艂oiczku z zakr臋tk膮 i polej tym listki sa艂aty. Mo偶esz poda膰 w miseczce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sa艂ata
nie moze byc mleko??nie mam nic innego.ani cytryny ani jogurtu moze jeszcze jakies opinie??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sa艂ata
moze ktos jeszcze??HELP

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mala muszka
salata z mlekiem raczej nie bardzo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 soadaooa
Ja robie tak: Salata, rzodkiewki, ogorek swiezy, szczypiorek, sol. Do tego smietana. Jak nie masz smietany, mozesz polac mlekiem, ale bezposrednio przed podaniem, bo inaczej splynie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 albo tak
sa艂at臋 porwan膮 posyp odrobin膮 vegety, mog膮 by膰 ziarenka smaku :zio艂owe albo uniwersalne i skrop olejem.. pycha:) tylko tak膮 jadam...polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sa艂ata
dziekuje za wszystkie wpisy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 koko szanel
fuj , co za obrzydlistwo - sa艂ata z mlekiem :( id藕 do sklepu , kup 艣mietan臋 i szczypiorek , a nie odstawiasz takie dziadostwo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sa艂ata
im a student;) wiec nie zloscic sie prosze..

Udost臋pnij ten post

oliwa z oliwek + ocet balsamiczny + przyprawy (bazylia, oregano) + pomidor + og贸rek + oliwki + ser feta (albo mozarella - wersja 艂agodniejsza) + cebulka MMMMMMMMM pycha :)

Udost臋pnij ten post

17.05] 14:52 tylko nie mleko ...sos vinegrete (oliwa, sok z cytryny, s贸l, pieprz, cukier) wszystko \"wyszejkuj\" najlepiej w s艂oiczku z zakr臋tk膮 i polej tym listki sa艂aty. sos vinaigrette to taki z dodatkiem octu winnego... :) a sa艂ata z mlekiem pewnie jest okropna :O Co艣 mi si臋 wydaje, 偶e autorka tematu po prostu sobie 偶artuje 馃挙 Ka偶dy g艂upi potrafi \'zrobi膰\' sa艂at臋 do obiadu. Pomy艣lcie, po co pyta膰 jak poda膰,skoro niczego si臋 nie ma ?????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JeLoOooBomBuS
Najlepiej jest ocenia膰 innym. Cho膰 czasem sami nie wiedz膮 tak zwyk艂ych i prostych rzeczy.. Niekt贸rzy robi膮 z mlekiem i cukrem sa艂ate.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
z mlekiem ? przecie偶 z tego nie zrobi sie sosu ! ja robie ze 艣mietan膮/jogurtem + sztpta soli + szczypta cukru + troch臋 cytryny + sporo koperku = pycha od oliwy li艣cie salaty ciemniej膮 i kapcaniej膮 jakby by艂y zgni艂e. oliwa jest ci臋偶ka na lekkie li艣cie sa艂aty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
E tam, zaraz kapcaniej膮. Przecie偶 nie polewasz li艣ci tylko oliw膮, trzeba najpierw polac sokiem z cytryny, zreszt膮 jest masa innych dodatk贸w: pomidory, og贸rek, cebula, mo偶na skroic ugotowanego buraka, i dopiero wtedy kropizz oliw膮 i nic nie kapcanieje; owszem traci na obj臋to艣ci ale nadal mi艂e dla oka i podniebienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"od oliwy li艣cie salaty ciemniej膮 i kapcaniej膮 jakby by艂y zgni艂e. oliwa jest ci臋偶ka na lekkie li艣cie sa艂aty." Ciekawe, sk膮d masz takie rewelacje? Od lat robi臋 r贸偶ne sa艂aty z winegretem, a ten jest na bazie oliwy (albo innych olei) i nic nigdy nie skapcania艂o, przeciwnie.

Udost臋pnij ten post