Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a bardzo prosze

KOSMETOLOGIA- kto sie wybiera?? ktos studiuje? w ogole temat dla tych madrzejszy

Polecane posty

Gość a bardzo prosze

chce isc na kosmetologie zaocznie- najlepiej do lodzi, chcialabym wiedziec jak wyglaa rekrutacja sprawa wyglada po krotce tak: mam 24 lata i teraz bronie pracy magisterskiej w 4 klasie liceum mialam strasznie ciezki okres, chcialam rzucic szkole i w ogole.. ledwo zdalam mature.. na swiadectwie mialam niemal same 2.. poszlam na byle jakie studia( prywatne).. skonczylam licencjat.. w czasie studiow zmadrzalam- wyszlam za maz.. poszlam na uzupelniajace magisterskie... studia te byly totalna pomylka.. chcialabym studiowac kosmetologie.. jednak tak prawdopodobnie licza sie oceny ze swiadectwa.. a ja swiadectwo mam poprostu fatalne:( co ja mam zrobic teraz? czy przez to ze bylam glupia malolata bede musiala placic do konca zycia?

Gość g_b
najlepsza kosmetologia jest we wrocławiu, ale co za tym idzie jest drogo. ucze się w szkole kosmetycznej i za rok chciałabym spróbowac na studiach własnie na kierunku kosmetologia. niestety kładą ogromny nacisk na chemię a ja z chemią na bakier jestem... pozdrawiam

Gość g_b
a co do ocen to zalezy na jakich uczelniach. na niektórych licza sie wyniki z egzaminu na studia a nie oceny ze swiadectwa maturalnego

Gość a bardzo prosze
ja chce na zaoczne- w lodzi na uniwestytecie medycznym- jest tylko problem bo tam liczy sie swiadectwo.. no i jest rozmowa wstepna.. jest tez napisane ze "preferowana szkola kosmetyczna".. czy to znaczy ze musze najpierw skonczyc jakis kurs kosmetyczny? szczerze powiem ze nie bardzo mi to pasuje- takie uwstecznianie sie( i nie chce tu nikogo obrazic).. ;/

Gość g_b
nie sadze aby szkoła kosmetyczna była uwstecznianiem. zeby zaczac kosmetologie musisz miec chocby blade pojecie o fizykoterapii, dermatologii, anatomii i o kosmetyce pielegnacyjnej, bo jak wiadomo na studiach to juz wyzsza szkoła jazdy na wrotkach. Nikt nie bedzie mówił o typach cer, o zabiegach, o kosciach, masazach etc. tam bedziesz musiała juz conieco wiedzieć

Gość a bardzo prosze
no ja rozumiem.. ale sa jednak szkoly ktore nie wymagaja takiego przygotowania- zazwyczaj prywatne.. dla mnie jest to wiec uwstecznienie.. i strata czasu..

Gość g_b
oni tez nie wymagaja, a jedynie sugerują. co nie znaczy ze się nie dostaniesz na studia

Gość g_b
choc musisz wziasc tez to pod uwage, ze ci co maja pokonczone kursy czy tam szkoly maja jakby na to nie patrzec wieksze szanse

Gość ajaja
ja sie wybieram :) trzeba miec rozszerzenie z nowej matury z bioli i chemii, ale jak ze stara ni wiem, chyab trzeba przystapic do testu wstepnego z bioli i chemii:( wszystko na stronach akademii medycznych (tzn ja wiem ze akuart na nich mozna to studiowac, gdzie indziej-nie wiem) powodzneia, i spelnienia marzen zyczę, to najwazniejsze, :)

hej:) ja sie wybieram na zaoczna kosmetologie do Krakowskiej Wyzszej Szkoly Promocji Zdrowia, szkola prywatna wiec bardzo droga 500 zl miesiecznie ale szkola z dosyc dobra renoma. Nie mam zadnego przygotowania i ide na zaoczne, niestety nie moge sobie pozwolic na dzienne ze wzgledu na wysokie koszta jesli ktos sie wybiera do Krk to niech da znac:) pozdrawiam

Gość studjuje w nysiee
to jedyna szkola z bezplatmi studiami kosmetologicznymi co moge na jej teamt powiedziec wiec rekrutacja to jedno wielkei smeichu warte przyjmuja kazdego dolownie lacznie z ludzmi bez matury lub z giertychowska co do zajec to wszytkiego uczymy sie od podstaw nikt tu nie ma jakiego kolweik pojecia na temat fizjoterpaii dermatologi ani niczym podbym tz nie miał przed dostaniem sie tu akutlanie jestem an 2 semestrze najwiekszy nacik kladziony jest na chemie ktra nie jest az taka trudna co poporstu nudna i jak dla mnie osobice nie intersujaca jesli chodzi o zajecia praktyczne typowe dla salonow kosmetycznych to pratcznie ich nie posiadmy tj 2 godsziny co 2 tygodnie doswiadczenia mamy sie ucczyc na praktykach wakacyjnych podsumowujac moja szkola jest beznadzija i nie polecam jej osobiscie zaluje ze ja wybrałam mysalamze bedzie reperzentowac zupelnie inny poziom a nie wiekszosc nauczyscili nie posiadajcych magistra gdyby nie to ze juz mam za soba pratkycznie rok zmaronwany wybarala bym inna platna szkole ale teraz musze przecierpiec do konca pozdrowienia

Gość habris
ja sie wybieram na Małopolska Wyzsza Szkole Zawodowa na kosmetologie w krakowie. musze jeszcze porozmawiab z pania dziekan, bo mieszkam w Anglii i ona musi podjac pewna decyzje

Gość i po co odświerzacie tematy
z przed roku...

nie ma sensu, zrob 2 letnie studium ciagle nie rozumiem po co dawac kosmetyczce wyzsze wyksztalcenie... to z fryzjerstwa tez zrobmy;/ porażka w tym kraju mgr od maseczek:)

Gość a nie pomyślałaś że laska
nie po to chce iść na kosmetologie żeby wklepywac kremy innym kobietom, ale po to żeby zając sie np. kosmetykami, ich produkcją, nowymi formułami itd...

a ja się chciałam wybrać do Wyższej Szkoły Pedagogiki i Administracji w Poznaniu, ale nie wiem czy potem ktoś nie będzie krzywo patrzył na to, że kierunek stusiów wcale niezwiązany z nazwą szkoły :O, bo czesne całkiem całkiem ;) a na 500zł/mies. mnie nie stać :O http://www.wspia.pl/index.php?srodek=rekru/kierunki/kosmetologia jestem ciekawa czym się różni od Wyższej Szkoły Zawodowej Pielęgnacji Zdrowia i Urody albo Akademii Medycznej... jaki poziom (mam nadzieje, że również wysoki)

zurawinka jezeli kosmetologia kojarzy Ci sie tylko z maseczkami :o to jestes ograniczoną osobą... magistra to na pewno Tobie nie powinni przyznać.

Hej dziewczyny ide na ten kierunek bo interesuje mnie farmacja dermatologia kosmetyki itp. Niechce po tej szkole robc maseczek albo tipsow:(((( ale gdzie mozna pozniej szukac pracy??? czy ktos mi cos powie??? buzka ps narazie licencjat ale pozniej napewno chce zrobic magistra alle niebede sie tyle uczyc zeby pozniej zostac kosmetyczka:(( (bez obrazy)

Z Krakowa i wybralam Krakowska Wyzsza Szkole Promocji Zdrowia podobno wieksza renoma i wiecej nauki

Gość no wiec wypisywac ...
wypisujcie szkoły gdzie jest kosmetologia we wrocku , i podobno jest w Legnicy,ktos tam chodzi? trudno się dostac na zaoczne?

Gość no wiec wypisywac ...
a podnosze ten temat zeby nie robić nowego

Gość też
mysle nad kosmetologia.Niesety prawie wszyscy mysla ze po tym mozna byc tylko kosmetyczka albo nazywaja to kosmitolgia (u mnie w rodzinie). Co za wałki!