Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamierzajaca_

Kredyt mieszkaniowy

Polecane posty

Gość zamierzajaca_

Witam planuje wziasc kredyt mieszkaniowy oczywiscie na zakup mieszkania i tu wlasnie mam pytanie-czy mozna jego czesc przeznaczyc na wyposazenie??? Moze to banalne pytanie ale ja nie mam o tym bladego pojecia a do banku narazie nie mam czasu isc... Dziekuje za odpowiedzi :)

Gość zamierzajaca_
naprawde nikt sie nie orientuje....?

Gość zamierzajaca_
...?

Gość zamierzajaca_
:(

Gość kazik2123
w zasadzie można tak wykombinować:)

Gość zamierzajaca_
niewiem czy dobrze rozumiem-tzn,ze mozna tak zrobic? ale przeciez bank moze chciec przelac ta kase na konto spoldzielni (moze-niewiem) ??

Gość kazik2123
tzn. chodzi o to, zeby wziac kredyt troche wiekszy niz wartosc mieszkania (z przeznaczeniem np. na remont) i nadwyzke przeznaczyc na wyposażenie, bo inaczej chyba nie da rady

Gość zamierzajaca_
no wlasnie chce wziasc wiecej,ale wlasnie chodzi mi oto,czy bank "daje" ta kase nam do reki i co z nia zrobimy to ich nie interesuje??

Gość kazik2123
tak, nadwyzke (tą sume na remont, czy wykończenie mieszkania) dostajesz do reki, tyle, że trzeba chyba w banku złożyć jakiś (fikcyjny oczywiście) kosztorys tego co chcesz zrobić w tym mieszkaniu, czyli np. podłogi -i podajesz koszt, itd. kwoty zawyżasz na tyle na ile potrzebujesz, nikt Ci nie przyjdzie sprawdzić co zrobiłaś z ta kasą ;)

Gość kazik2123
tzn. kosztorys oczywiście bardziej szczegółowy jeśli chodzi o podłogi.....np. podajesz z czego mają być zrobione, ile metrów takiej podłogi i cena za metr, i tak z innymi rzeczami

Gość khgkhgkg
w pko bp dostaniesz o 30% wiecej niz wartosc mieszkania i te pieniadza sa przeznaczone na dowolny cel

Gość zamierzajaca_
bardzo dziekuje za odpowiedzi :):):)

Gość kupowałam
brałam nie raz juz kredyt na mieszkanie:) to wiem. Masz np 60% środków własnych i oceniach ile ci brakuje do zakupu mieszkania bo trzeba juz miec na oku to mieszkanie. Np warte jest 100 tys i mówisz w banku ze potrzebujesz 40% bo 60% masz. Mówisz ze kupujesz mieszkanie za 100 tys , pokazujesz dokumenty ze kupujesz je i dostajesz kredyt . ja tak miałam. Niedostaniesz więcej niz tyle ile trzeba na mieszkanie.

Gość zamierzajaca_
a juz sie cieszylam ze na cos mi jeszcze wystarczy,nie ma to jak mieszkac w pustym mieszkaniu,jedynie na remont mi starczy a przeciez nie wezme dwoch kredytow...

Niektóre banki dają pewną sumę na wyposażenie mieszkania. Jest to niewiele, bo w granicach 10% sumy kredytu, ale na początek zawsze coś. Polecam stronę www.bankier.pl - tam są zebrane oferty kredytów hipotecznych różnych banków. PS. Powodzenia w przebijaniu się przez biurokrację - ja jestem dopiero w połowie drogi do własnego mieszkanka ;)

Gość kazik2123
od niedawna banki daja kredyty na 110-130 % wartości mieszkania i to jest informacja pewna :) nie wiem tylko ile trzeba się nachodzic, żeby dostać taki kredyt ;)

Gość zamierzajaca_
dziekuje za info a powodzenie napewno sie przyda :D Pozdrawiam!!!