Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misia19

blagam pomozcie

Polecane posty

Gość misia19

witam. mam pewnien problem... a mianowicie od 2 maja bralam anty i caly czas mialam plamienia... do tego bolaly mnie bardzo jajniki i piersi... potwroty bol... lekarz kazal mi odstawic tabsy i zrobic proby watrobowe... wiec od 16 juz ich nie biore... ale za to mam plamienia strasznie ich duzo i sa obfite... czy ze mna jest cos nie tak?? myslalam ze to okres... ale ani mnie brzuch nie boli ani nic... blagam pomozcie podpowiedzcie co to moze byc...

Gość wejdz na zdrowie i uroda
tam moga wiedziec wiecej.

hormony to nie witaminy, rozregulowałaś sobie cykl, więc teraz trochę się chrzani. Nie bój się, organizm sam dojdzie do ładu, tylko to trochę czasu zajmuje. Jakieś 2-3 cykle i powinno być tak, jak było przed pigułami. A swoją drogą, to lekarz PRZED przepisaniem piguł powinien dac Ci skierowanie na m.in. próby wątrobowe, układ krzepniecia, ogólną morfologię, OB, cukier.

Gość bogatynka
proby watrobowe robi sie przed doborem tabletek, lec szybko do lekarza tylko juz do innego!

Gość wejdz na zdrowie i uroda
Poza tym wydaje mi sie, ze po zaprzestaniu brania tabletek mogl wysyapic taki niby okres. A zaczelas je brac prawidlowo?

Gość misia19
do ewa33: jestes pewna ze wszytsko wroci do ladu?? bo ja sie strasznie boje;) bardzo... tak teraz wiem ze powinnam przejsc jakies badania... ale moja ginekolg widocznie wie najlepiej... bardzo sie boje;( a to moze byc okres??

Gość misia19
tak zaczelam brac w pierwszym dniu okresu... ale nie robilam zadnuch badan.. zle sie czulam po ich braniu...

to nie da się powiedzieć, co to może być, może okres się przyśpieszył, może to tzw. krwawienie z odstawienia, tego Ci ginekolog też nei powie. Jeśli b.mocno krwawisz, to może to krwotok? W takim wypadku od razu do lekarza - da Ci leki przeciwkrwotoczne. Ale sprawy hormonalne sa b. skomplikowane i każde leczenie jest rozciągnięte w czasie, liczy sie cyklami, a nie dniami :). A lekarza warto zmienić, bo widać, że podszedl sobie za lekko do tematu. Lekarze to nie są wszystkowiedzące omnibysy, niestety.

Gość misia19
rozumiem ze kazdy sie moze pomyslic(mam na mysli lekarza) ale kurde nie kazac zrobic badan... to juz tzeba byc naprawde nie odpoiwedzialnym;/ no niewiem czy bardzo... wczoraj wieczorem 1 wkladka i dzis juz 1;/

nie, to myślę, że nie ma co panikować, trzeba pozwolić organizmowi wrócić do swojej normy :) na razie poczekać z innymi pigułami, porobić badania nie daj sie w kolejne pigułki wgonić, jak sie nie uregulujesz i nie pobadasz, bo tu nie ma co tak eksperymentować, to delikatna materia

Gość misia19
tak wiem... zmieniam wlasnie przychodnie... bo u mnie jest tylko jeden ginekolog... i niechce juz chodzic do niego... to myslisz ze powinnam poprostu poczekac?? tylko ze ja sie strasznie boje;( to jest takie nie jak okres czerowne a brazowe... sama juz niewiem... na zrowiu i urodzie nikt mi nie odpisuje..

Myślę, że to tzw krwawienie z niedoboru (taki nibyokres) - trochę się musi poregulować spowrotem

Jak sie tak boisz, to dla własnego spokoju możesz iść do lekarza, przecież to Ci nie zaszkodzi. Nie musisz zmieniać calej przychodni, przecież nie ma teraz rejonizacji a ginekolog jest bez skierowania. Możesz poprostu iść do innego gina i po problemie.

Gość misia19
ech to mnie troche uspokoilyscie... brzuch mnie troche polbolewa jak przy okresie.. wiec moze to naparde cos w rodzaju okresu.. wystapil po 2 dniach od nie brania tabeltek.. ewa33 niewiem jak jest u ciebie ale u mnie do gina mozna isc tylko do przychodni za darmoche bo po za przychodnia to od 60 e gore sie placi... juz i tak przez ta moja gin mam za duzo wydatkow;( poprostu mnie nie stac...

Gość misia19
ale odkad zaczełam uprawiac anala moje zycie stało się lepsze i tańsze,nie musze wydawac na antywłamaniówki i prezerwatywy dzieki czemu oszczedzam zgodnie z przyjetym przez rzad programem "tanie państwo" :)

Gość misia19
bardzo zabawny/a jestes ta co sie podemnie podszywa... bardzo.. smiej sie z wlasnej glupoty