Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiabed

Haemophilus influenza - ciągła angina co robić?

Polecane posty

Gość gosiabed

U mojej 4 letniej córki właśnie wyszła w wymazie bakteria Haemophilus influenza. Dodam, że córka przeszła wszystkie płatne i bezpłatne czepienie w tym HIB. Jest przeziebiona od lutego. Ciągle angina, zapalenie uszu, ostatnio jeszcze doszedł ból głowy i gardła. Zjadła już masę antybiotyków a mnie się wydaje że jest jeszcze gorzej. Już nie wiem co robić i do kogo się zglosić. Albo ja przesadzam, albo lekarze bagatelizują sprawę. czy któraś z Was coś podobnego miała??? Podnieście mnie na duchu Gosia

To co opisujesz jest bardzo niepokojące, a wręcz alarmujące. Mój synek mając 13 m-cy chodził do żłobka i ciągle był przeziębiony (niby nic, ale katar i kaszel non stop). Tak więc czekaliśmy do wiosny żeby zaszczepić go na HIB. W pewien weekend zaczęła sie b. wysoka gorączka (40 st). Trwała z przerwami 4 dni, jeździliśmy w tym czasie po różnyc szpitalach w W-wie, ale nikt nie wiedział co mu jest (podejrzewali zapalenie stawu biodrowego, bo bolało go jak stawał na jedną nóżkę). Byliśmy wykończeni (4 nieprzespane noce) i już chcieliśmy uwierzyć jednemu z lekarzy, że to może trzydniówka. Dopiero ostatni lekarz przy badaniu przygiął mu główkę do klatki piersiowej (nikt wcześniej tego nie zrobił!) i dziecko mało nie wyskoczyło z kozetki. To było dla mnie jak wyrok: zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych o etiologii haemofilus influenza i posocznica. Spędziliśmy w szpitalu m-c, na kroplówkach z antybiotykami. Miał potem tk głowy, ale wszystko było w normie. Wiem, że to wygląda jak wyżalanie się po traumie. To było 3 lata temu, ale nie da się zapomnieć. Chcę Ci tylko napisać na podstawie mojej historii, że nie wolno lekceważyć hemofilusa. Szukaj dobrego lekarza i nie lekceważ przedłużających się chorób. Ja znalazłam wspaniałą opiekę lekarską i pielęgniarską w szpitalu na Działdowskiej w W-wie, gdzie mały został zdiagnozowany. Wiem, że do końca życia będę im wdzięczna za uratowanie mu życia. Był wtedy taki malutki...te kilkanaście godzin zadecydowały o tym, że jest teraz zdrowym, wesołym chłopcem...lekarz pod koniec powiedział mi jak już było prawie po leczeniu - mieliście wiele szczęścia - na kolanach do Częstochowy Mam nadzieję, że nie przestraszyłaś się mojej opowieści, chciałam tylko, żebyś była czujna.

Gość gosiabed
Dziękuję za informację. Przynajmniej wiem że to coś poważnego i muszę jak najszybciej ją wyleczyć. Jest na kolejnym antybiotyku i mam nadzieję, że wytępimy tę bakterię bo nie wyobrażam sobie aby przechodzić coś podobnego co Ty. Boję się dodatkowo o mojego synka bo ma dopiero 15 miesięcy a ciągle razem przebywają w dodatku on też zaczął chorować:(

Gość volvi
Witam, ja jako dorosła kobieta tezniestety mam tą bakterie, ale moja pani doktor pobrala mi wymaz z gardła i w labolatorium na podstawie tego co wyszlo zrobiono dla mnie autoszczepionke do picia. Spróbujcie moze to wam tez pomorze. Pozdrawiam