Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bernika

Bardzo proszę o pomoc!!!!!!!!!

Polecane posty

Mam 17 lat chodzę do liceum. Jadę na wycieczkę gdzie wszyscy piją ja nie piję, więc jestem izolowana nie mam przyjaciółki z którą miałabym jechać. Jak to zniesc??

nie jedź po prostu... w żadnym wypadku jednak nie ulegaj wpływom otoczenia, po to by sie z nimi zaprzyjaźnić... może sprobuj przekonać ich do siebie. przeciez nie tylko fajni csa ci którzy palą, piją i ćpają... ja tego nie robię i mam mnóstwo znajomych, nigdy nie miałam z tym problemów.

Ja tez na spotkaniach (przeważnie) nie piję. czasami sączę poooowoooli jakieś winko albo drinka (teraz są te samokwe wódki w małych butelkach) i wszystko jest wsio ok. Przeciez nie przestaną z toba rozmawiac jezeli nie bedziesz pic, nie ? Nie przejmuj sie tak bo nie picie to nie jest wcale problem !!

skoro jedziesz na wycieczkę z klasą, - tak przynajmniej wynika mi z tego co napisałaś -to przecież nie musisz mieć przyjaciółki. Jedź i pokaż pijusom, że bez alkoholu też można się dobrze bawić ;)

Gość a może zróba tak
napij się i zobacz z czym ci lepiej z tym że pijesz czy z tym że nie masz przyjaciół

to wszystko tak prosto brzmi odetnij się pokaż im aż do czasu kiedy nadejdzie wycieczka lub choćby odmowa w postaci nie złoże się po 10 zł na wódkę bo nie piję. NO chyba że imać się zsposobu z ostatniej odpowiedzi

Gość inkwizycja
proste nie proste nie jedz i już

Gość galinereczka
czemu nie chcesz pić wszystko jest dla ludzi

Gość calinuś
nauczyciele też piją ???

Gość Ale to forum dla
kobiet a nie dla małolatów :-D

Gość LOTS
zOSTAŃ W DOMU. nie ma co na siłe szukac odpowiedniego towarzystwa. oni sie nei zmienią ty tez się nei zmieniaj. :) fajnei jest nei pić !!!!

Czy kobiety to te które bardziej zasługują na pomoc z przerwaną prezerwatywą niż ja ze swoim??