Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justinka_

Żołądek

Polecane posty

Gość Justinka_

Potrzebuję waszej porady.Od paru dni mam strasznie wzdęty żołądek.Kiedy coś zjem,nawet mały jogurt od razu żołądek mi dosłownie aż puchnie!Przez to w ogóle nie mam apetytu.Co to może być????

Gość glajka
brak apetytu?? dar od Boga!! ;-) a tak serio to mi tez czasem zdarzaja sie dni z takim brzuchem, ale wtedy activia i herbatka zielona lub pu-erh pomagają.

Gość Justinka_
Piję herbatkę z mięty,zieloną,czasami syrop Manti.Poczekam,może będą jakieś efekty.Ale tak na serio,jestem ciekawa czemu tak mam.Nie jem żadnych fasoli,grochu,jem same posiłki lekkostrawne. To uczucie nabrzmiałego,pełnego żołądku,nawet gdy nie zjem za dużo,jest bardzo nieprzyjemne.

Gość albaa
Manti to lek na nadkwośność. Jeśli jej nie masz, pogarszasz tylko sprawę i nie ma się co dziwić, że żołądek nie trawi. Poza tym "wzdęty zołądek" to średnio precyzyjne określenie. Wzdęcia bywają jelitowe i dotyczą raczej uczucia w całym brzuchu. Moim zdaniem to, co opisujesz, to NIEDOKWAŚNOŚĆ. Może najlepiej porozmawiaj z lekarzem.

Gość mięta powoduje gromadzenie
i puszczanie gazów :) i wzmaga uczucie głodu :))

Gość raviador
ESPUMISAN pomaga już po chwili, ja mam tak samo i mnie pomaga ............spróbuj może i tobie pomoże

Gość albaa
Espumisan pomaga na wzdęcia, nie na żołądek.

mnie na coś takiego pomaga jak przez 1 dzień się przegłodzę :) piję tylko soki wtedy i wod ę a to też powolutku. I następnego dnia pomaga. espumisan tez pomoże. Bo wzdęcia są nie tylko w jelitach,ale gazy znajdują się też w żołądku. Spróbuj

Gość niebieskoookaa22
i ja tak miałam... poszłam do lekarza a ten "niemota" zapisał mi leki na nadkwaśnosc(ranigast) później espumisan i omeprazol... doszło do tego, ze jak cokoliwek zjadłam to prawie mdlałam :o p.s. nie mam H.pylori zmieniłam lekarza a ten powiedział, ze to wątroba i przepsiał mi hepatil i sylimarol i pomogło, ale oczywiscie nie odrazu :) ale ogólnie, musze po posiłkach pic gorącą herbatę, bo inaczej to czuje się tak niewyraźnie... ... a Ty, to....hmm... proponuje pójsc do lekarza gastrologa a najlepiej to do dwóch... i zobaczyc co powiedzą

Gość mięta powoduje gromadzenie
Pytanie jest taki :) Czy boli cię brzuch(jelita), czy boli cię zaraz pod żebrami(żoładek)?

Gość Justinka_
Żołądek(pod żebrami) mnie nie boli,tylko czuję,że jak cokolwiek zjem to robi się bardzo wzdęty,jak balonik :(.

Gość bellezza
Justynko , przypadkiem trafiłam na waszą rozmowę . Mam podobnie i do cyklicznie od dłuższego czasu . Robiłam rózne badania . Mozemy o tym pogadać . Napisz czy jeszcze tu zaglądasz .