Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślepa kura.

PŁYN DO SOCZEWEK!!!!! P O M O C Y !!!

Polecane posty

Gość ślepa kura.

Podobno któryś ma być wycofany. który i dlaczego - może ktoś wie? Na ogólnym nikt mi nie odpowiedział... :(, a to dla mnie ważne...

Podobno to ma byc RENU MOISTURE LOCK B&L bo ost przegladalam allegro i na jednej z aukcji koles do soczewek dodawal plyn renu 60 ml i na dole dopisal ze w zwiazku z wycofaniem plynu przez producenta nie bedzie go wysylal.Szukalam 2 dni temu informacji na ten temat na str B&L ale nic nie byl.....

Gość tak tak ja też
o tym słyszałam dostałam od nich maila nawet ze 2 tyg temu.. Na szczęście używam Suflon'u. Tańszy i lepszy :) Mam nadzieje że soczewki robią bezpieczne. Jak dla mnie to skandal. Strach używać takich rzeczy. Oby sięnie okazało ze soczewki są ch**we !!

A co dokladnie napisali w tym mailu,dlaczego go wycofuja bo ja zadnych szczegolow nie znam a bardzo lubie ten plyn????:-(

Gość rikitiki
bo podobno receptura sprzyja rozwojowi jakiegoś grzyba który przyczynia siedo chorób rogówki. w usa było już ponad sto przypadków w europie i azji troche mniej. martwi mnie to bo mam ten plyn anie chcieli mi wymienic bo ponoc mój jest wyprodukowany we włoszech a nie w USA. boshhe jak mozna nie przebadac do końca płynu i go wypuścic na rynek?!?!?! wariaci!

ja czytlam we wczorajszyej gazecie \"nowy dzien\" o plynach bauscha. beda wycofane,bo powoduja u wiekszosci grzybice oka i moga doprowadzic do slepoty. ostatnio uzywalam tego plynu, ale z moimi oczami bylo ok. skad mamy wiedziec czy inne plyny nie sa robione podobnie?to skandal!!do tego jeszcze sprzedaja te plyny po normalnych cenach u optyka

Gość tak tak ja też
hmm zbyt dokładnie to go nieiczytałam, był po niemiecku, a stwierdziłam że mnie nie dotyczy więc olałam... Mój facet mi nawet wczoraj pisał że mówili w tv że może powodować nawet ślepotęi że go wycofują z rynku bo jest niebezpieczny dla oczu.!!! Tak podawali w wiadomościach ale tak naprawde to odnotowano większą 'zachorowalność' na jakąś tam chorobęoczu wśród użytk. tego płynu- jakaś infekcja oka...

no to Qupsztal na maksa....:-( a mam byc wycofany tylko ten plyn czy ten drugi w granatowym opakowaniu MULTI PLUS tez?\'Wlasnie niedawno kupilam moisture loca i juz sama nie wiem czy go uzywac......

Gość olennka
a ja wczoraj kupiłam ten płyn RENU... :O nie wiem czy go używać czy nie...

Gość ślepa kura.
To jak w końcu: ten biały czy granatowy jest do bani?

no wlaśnie w faktach o tym była mowa!! ja też używam renu!!! a mówili chyba o tym Moistureloc czyli tym co ja mam!!!

Gość olennka
tak, ten Moistureloc. Ja też mam właśnie ten :(

Gość endi
niestety tez go mam i prawie cała duza butelke no ale cóz moje oczy wazniejsze odstawiam to swinstwo!!

Gość czyli biały czy czarny
????

ja tez go mam:( jutro sprobuje wymienic bo niedawno kupialm nowa butelke ale stary m isie jeszcze nie skonczyl. Ledwo jak sie o tym dowiedzialam to juz mnie oczy bola:( boje sie:( do lekarza pojde na bank

Gość olennka
ale ja już nie wiem, czy w końcu wszystkie są złe czy tylko te ze stanów? Podobno te które są w Polsce czyli produkowane we Włoszech są ok... :O

Gość spokojnie po pierwsze jeszcze
nie jest udowodnione ze to ten plyn powoduje i wycofuja tylko na wypadek, po drugie wycofuja tylko produkowany w stanach zjednoczonych po 3 nie uwazacie ze w stanach soczewki nosi mnostwo osob a zachorowalo tylko 109? panika normalnie jak przy ptasiej grypie sama w tej chwili wlasnie koncze butelke renu no rub, wczesniej uzywalam moistureloc czy jak to sie tam zwie i na razie oczy jeszcze mam;) a tak w ogole to objawami przy tym, grzybie jest ponoc pieczenie oczu, zaczerwienienie i rozmyte widzenie(teraz pewnie kazda tak bedzie widziec:P)

ja mam ze wyprodukowano we Włoszech!!! ufff jednak skoncze ten, akurat mam duzo - 360 ml!! nie bede panikowac!! Od 5 lat uzywam tego plynu, wiec jak jeszcze przez miesiac bedeuzywac to moze nic sie nie stanie!!!

własnie co mowili w tv?? bo ja oczywiscie nie mam telewizora i tylko tyle co mami mi przez telefon grobowym glosem oznajmila ze powoduje jaka chorobe. mam jeszcze pol butelki. eh normalnie mozna oszalec. jeszcze wizyta u okulistki mnie teraz czeka. normanie szok zwlaszcza ze plyn mi bardzo pasowal ;/ a producent milczy normalnie super! to sie nazywa powaznie traktowac ludzi?? ale firma na tym straci wiele wiec wola milczec. niech to ..... chciala bym wiedziec co i jak z tym plynem?? zwlaszcza ze oczywiscie okulista polecila mi go i ze nie jest najtanszym nie spodziewalam sie czegos takiego. jaki inny plyn uzywacie??

Gość NO WłAśNIE bo też nie wiem
gagadka, nie używasz od 5 lat, bo moistureloc jest od niedawna na rynku :P

http://wiadomosci.onet.pl/1325125,11,item.html Ja od wrzesnia miałam straszne kłopoty z oczami, dostawałam krople na zapalenie spojówek, antybiotyki, maśc ze sterydami, łzy pieczenie zaczerwienienie i bół przez 6 m-cy. Nie wiem czy to od płynu ale ja tez uzywam tego płynu. Może jakis salon bedzie wymieniał płyny, podawajcie adresy

tzn ogólnie płynu renu używam od 5 lat!! a ten faktycznie wszedł niedawno!!

Gość NO WłAśNIE bo też nie wiem
a kiedy wszedł moistureloc? to dla mnie ważne

ja też mam ten płyn :( i to jeszcze połowę z 360ml butelki ;( i nie wiem,co robić,niby wyprodukowany we Włoszech...ale boje się troszkę..w linku chyba było coś,że w salonach powinni wymienić na inny,prawda? ale czy dotyczy to też już rozpoczętego? czy ktoś już wymienił?

dziewczyny, wymieniaja ten płyn w salonach Vision Express, kobietka kazała mi wylać reszte (bo mialam na dnie jeszcze troche) i zamienila mi na plyn innej firmy o tej samej pojemnosci, jesli macie ten Moistureloc to idzcie do Vision Express i wymieńcie.Ide za jakies 2 tygodnie do okulisty,przebadam sie i na bank zmienie soczewki,nie chce miec z bauschem nic wspólnego...

sluchajcie, ja rok temu chociaz nie uzywalam b&l tylko innej firmy, mialam jakis stan zapalny nic nie pomagalo, spojowki byly czerwone, troche bolalo mnie oko i trwalo to dosyc dlugo, w koncu przeszlo. tylko dlaczego zaden lekarz nie skierowal mnie na posiew czy wymaz, przypisywali kolejne antybiotyki. ta sluzba zdrowia. wiec tak sie zastanwiam czy inne plyny sa bezpieczne?

Gość ella 22
ja kupujęSauflon, jak dal mnie jest delikatniejszy

Gość z powyzej wymienionego
artykulu na onecie wynika po pierwsze ze przy praktycznie kazdym plynie mozna zlapac tego grzybka a po drugie ciekawe jak oni sobie wyobrazaja zeby pacjent ktory ma np -3 dioptrie zauwazyl ze ma mniejsza ostrosc widzenia:P