Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *miska*

Planowanie slubu

Polecane posty

Gość *miska*

Hej mam pytanie do wszystkich w temacie, poniewaz sama w ogole sie nie orienteje nic a nic...na jakie wydatki musimy byc przygotowaniu chcac zrobic wesele na 70 osob? podpowiedzcie jekaie sa koszty prosze......... macie to zasoba lub jestescie w trakcie wiec pewnie dobrze wiecie, no i ile czasu na przod musimy o tym pomyslec , rok jest wystarczajacy?

Rok aż nad to ;) przede wszystkim zamówcie salę, te najlepsze są zawsze pierwsze rozchwytywane. Potem zakręćcie się za zespołem i za kucharka jeśli nie w restauracji (te najlepsze też mają terminy pozajmowane) później kamera i fotograf (jeśli chcecie i to i to) na samym końcu stroje. :) A najlepiej poczytaj TO: http://www.infoslub.pl/engine.php?path=organizer_1

Gość *miska*
dzieki kasiak, a jak sie sprawa ma z wydatkami? ile mniej wiecej sla, jedzenie, alkohol itd? jak to mniej wiecej obliczyc na 70 osob? stronkle odana rzez ciebie przegladam wlasnie.....

Napiszę tyle ile ja płacę: - sala (od znajomych) 500zł + media -jedzenie 3500 kucharka -zespół 1500 dwa dni -kamera 1300 dwa dni -fotograf 1000 wesele na okolo 90 osób. Wszystko wyniesie nas około 20 tyś a nawet mniej.

Alkohol nie wiem dokładnie bo to rodzice młodego kupują ale coś około ponad 2 tyś będzie Absolwent.

Gość *miska*
;) jedzenie hm masz na mysli w sumie czy tylko kucharka 3500 bo cos malo mi sie to wydaje na 90 osob

Nie to jest całośc jedzenie i opłata za kucharkę. Ja tam nie wnikam powiedziała tyle że chce to tyle się jej da. Pytałam się jej ile za wesele jedzenie i opłata dla niej to powiedziała że tyle :P 3500zł wyjdzie w praniu ile tak na prawdę tzreba będzie dać :O Nie jedno wesele robiła to chyba się na tym zna. Mam nadzieję :P

Gość *miska*
20 000 razem? czyli ty i pan mlody na dwudniowe wesele tak?dobrze zrozumialam? ja nie bede miala dzielonych jako tako kosztow, chcemy sami zorganizowac swoje wesele, rodzice nie bardzo moga nam pomoc, ale cala organizacja tgeo mnie przeraza, zwlaszcza ze raczej nie jestem osoba lubiaca byc w centrum zainteresowania, ale ccialabym zeby to byl wyjatkowy dzien....jak kazda pewnie ;)

Tak na oko około 20 000. Nie mieszkam gdzieś w wielkim mieście, a wiadomo im większe miasto tym większe koszty :)

Tak jak pisałam wszystko zależy gdzie mieszkasz. Sam fotograf u mnie 1000 zł w tym album na sto zdjęć i cała płyta zdjęć dla nas. Gdzie indziej fotograf jest dużo droższy jak prawie wszystko :O Najlepiej porozglądaj się teraz pozapisuj sobie gdzie jakie ceny, tak ja robiłam później łatwiej wybrać. I z powodu ceny i z powodu tego co proponują. To samo kucharki niektóre chciały jeszcze taniej inne tyle samo co moja, ale ta jest polecona przez rodzinę i znajomych wiesz najlepsza reklama idzie z ust do ust. Poza tym na początku wesele miało być na 60 osób kucharka sama mówiła abyśmy doprosili jeszcze ze 20 osób bo jedzenia będzie mnóstwo ta więc wyszło w końcu około 90 nie pamiętam teraz dokładnie. Zaproszenia mamy wypisane i wyleciało mi z głowy, teraz wiemy na 100% że tak z 10 osób na bank odpadną bo już nam mówili że nie będzie ich. W takim razie będzie około 80 a i tak nie pewne ile będzie.

Gość Alysa
Wesele w pensjonacie 120 zl od osoby w tym napoje,soki,ciasto i czywiscie jedzenie 200 zl tort 900 zl zespol 250 zl kwiaciarnia (moja wiazanka i swiadkowej,przypinki do garnituru dla mlodego i swiatka,wiazanka na samochod i dekorowanie kosciola kwiatami) 250 zl fotograf 1300 zl alkohol

Gość iwi123
to ja nie wiem gdzie wy robicie wesele że takie małe koszty wam wychodza??? Sama wiązanka dla panny młaodej 100zł, kościło 200-300 dekoracja, a samochód dodatkowo 100zł. to juz wychodzi 500 a piszecie o 250zł. lokal 115/ osobę, bez ciast , napojów i owoców. tort 300+50 dowóz w samym kościele od nas chca: 400 ksiadz, 200 organista, a 100 kościelny mi wyszły staszliwe sumy. robię na 70 osób

Gość Alysa
iwi 123 Wiazanke zamowiliam w malej kwiaciarni i zrobili mi dokladnie taka jaka chcialam za 70 zl.Wczesniej pytalam w innej to koszt 120 zl.Dla swiadkowej kosztowala polowe mojej,przypinki byla gratis.

Gość Madzia O.
tez polecam male kwiaciarnie,koszt wiazanki to 1/3 kwoty mniej