Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tupe

zaciskam szczęki

Polecane posty

Gość tupe

od jakiegoś czasu zaciskam szczęki. dzieje się to coraz częściej. wręcz w tym momencie nie mogę ich całkiem rozluźnić i cały czas czuję - nie ból- ale czuję. podczas drzemki (autobusowej, bo w trakcie snu raczej nie) potrafię sobie boleśnie przygryźć język a zaraz po przebudzeniu boli szczęka. to nie wścieklizna;), nie robaki, no właśnie, nie stresuję sie ostatnio mocniej niż zwykle... ???

Gość marchewkowa
no właśnie też tak mam, miałam założyć topik na ten temat ja jężyka nie pprzygryzam ale cały czas czuję, że mam zaciśnięte szczęki, nawet jak śpię nawet mój dentysta zauważył to

Gość ........aa

Gość tupe
jak tak dalej pójdzie, to mój też zauważy:(((( normalnie już nie mogę. cały czas zaciśnięte:((((((( co robić?

Gość marchewkowa
to chyba na tle nerwowym a nie przygryzasz czasem skóry na policzkach od wewnątrz? ja tak

Gość mnie tu dobrze
powinnyscie iść do ortodonty. to się leczy. szczękościsk leczy się za pomocą szyny relaksacyjnej. poszukajcie o tym w googlach.

Gość tupe
wiem. zapytam dentystkę. ale taka szyna to jest raczej na noc. a ja to mam w dzień. a czy może być powodem spanie z pochyloną głową-takie autobusowe? bo ja tak śpię codziennie. co do stresu--musi być bardzo ukryty, bo nie stresuję się bardziej niż wcześniej a może rosnące zęby mądrości...?