Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bubububuubuububb

SPIEKLYSCIE sie kiedys na sloncy albo solarium?

Polecane posty

Gość bubububuubuububb

Bo ja jestem cala bordowa, boze nie wedzialam ze tam sa takie mocne lampy, bylam drugi raz! A te baby mi nie powiedzilay ze to jakies super mocne lampy!! Ratujcie co pomoze? panthenol, wapno?! Ja nie chce miec raka skory !!!!!!!!! Ale chyba wiele ludzie sie nieraz tak spieklo na sloncu albo w solarium i nie maja raka prawda?? Kiedy bylam mloda i glupia to chodzilam na solarium regularnie przez ponad rok, strasznie tego zaluje ale chyba to nei znaczy ze bede miala raka?? nie mam znamiona zadnych duzych:(:(

Gość bubububuubuububb
boze i jeszcze teraz sie tak spieklam!! blagam powiedzicie ze o raka skory nie tak latwo...ludzie sie cale zycie opalaja....

Gość klik-klak
Ja kiedyś też spiekłam się poważnie na solarium, ekspedientka również nie była tak miła mnie poinformować, że dopiero co wymieniono lampy...ehh szkoda gadać. Mi pomogły wtedy: kosmetyki po opalaniu z Kolastyny (do stosowania również po solarium), zwykły krem bambino (uważam, że jest najlepszy na wszelkie podraznienia skóry, koi i łagodzi ból), a także wszelkie chłodzace preparaty na poparzenia słoneczne dlaczego żałujesz, że chodziłaś kiedyś regularnie na solarium? Czy widzisz teraz jakieś efekty uboczne?

Gość bububububuububuubuub
bo sie boje ze przez to dostane raka skory ale mam nadzie ze to nie takie proste...przeciez co druga kobieta by go wtedy miala...

Gość bubububububuubub
dziewczyny ratujcie!!!!

a co chcesz usłyszeć? że nie dostaniesz raka skóry? gwarancji nikt Ci nie da. i nie mam tu na myśli tylko tego poparzenia, ale w ogóle częste, regularne opalanie się. ryzyko jest wliczone w tę czynność tak samo, jak w palenie papierosów - raka płuc można dostać już od jednego papierosa i nic tu nie ma do rzeczy, że są osoby, które palą całe życie...

Gość dddddddddddddddd
mozesz miec raka skory ale nie teraz, to wyjdzie kiedys, on rowija sie bardzo powoli, nie daje znaku a dopiero później kiedy sa przezuty jest wykrywalny. Ale to nie znaczy ze od razu go masz, i weź tak nie panikuj. Lazilam przez rok to masz!!! zawsze trezba miec krem czy olejek z filtrem nawet z malym filtrem 5 albo 3. Filtry wychwytuja promienie sloneczne ktore sa szkodliwe. Z takimi filtrami tez sie opalisz a przynajmniej sie nie spieczesz. Mi pomaga maslanka, jogurt naturalny, smietana... ale i tak jak sie spieke to skora i tak zejdzie, mozna zlagodzic pieczenie. Poszukaj w necie jak taka zdesperowana jestes, wpisz w google na oparzenie to Ci powyskakuje. I wiecej rozumu na przyszlosc. Nie nalezy obawiac sie raka ale zniszczenia skory, wysuszenie, skora traci jedrnosc jesli tak czesto jest narazona na promienie sloneczne.

Gość bubububububu
wiecie chodzilam przez rok, ale przestalam i nei mam zamiaru wiecej, teraz chcialam pojsc RAZ przed latem zeby sie troszke opalic, ale tae babki mi nei powiedzialy ze sa takie mocne lampy! I nie myslcie ze jestem jakas idiotka - po prostu bylam mlodsza i glupia, teraz tego strasznie zaluje....ale tak sobie mysle solarium tez jest dla ludzi, jesli juz wiecej nie bede sie regularnie opalac to moze nie dostane raka ;(;( nie mam zadnych duzych znamion, takie najwieksze pieprzyki to maja ze 2-3 mm :(:( tym sie pocieszam ja wiem ze bylam glupia, i bardzo tego zaluje! nie straszc8e mnie od razu rakiem, wiele dziewczyn chodzi wiele lat, co wakacje wyjezdzaja gdzies nad wode i sie smaza, a ja tego nei robie...tylko ten rok chodzenia, no przyznaje spieklam sie klka razy w zyciu, ale to sie chyba kazdemu zdarzylo....

Gość bubububububu
aa i zakrylam te pieprzyki...

Gość bubububububu
sa kobiety ktore caly rok sa opalone i to baaaaaaardzo, a ja nawet jak na to solarium chodzilam to bylam tylko troche opalona, tylko przed 100 dniowka sie chyba raz w zyciu tak mocno opalilam...

Gość bubububububu
a jeszcze do justy- raka skory mozna dostac i bez opalania jak sie ma jakies duze znamiona, ja przynajmniej znamion nie mam ...:( echh wiem bylam glupia to teraz mam, ale prosze nie straszcie mnie bardziej :( to nie moze byc takie latwe dostac raka...a na stare lata-od czegos na pewno umre...ale z opalaniem koniec!! tak sobie mytsle ze latem to kazdy lapie troche sloneczka, a ja powiem szczerze ze nie- nie chodze nad wode ani na dzialke...tylko ten rok a moze i ponad rok, juz nie pamietam, solarium...