Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przekupka

pasty na chlebek-podajcie jakieś fajne

Polecane posty

Gość przekupka

bardzo lubię różnego rodzaju pasty,składniki do robota,brrr i już jest tak się zastanawiam czy sardynkę z puszki można połączyć z białym serem?? podajcie swoje ulubine przepisy past

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pewnie można :) ja robię z białym serem, mkrelą wędzoną i cebulą :) mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja kocham czosnek więc robie masło czosnkowe lub serek z czosnkiem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Robie twarożek z makrelą, szczypiorkiem i majonezem, pyszny jest tuńczyk z jajkiem i szczypiorkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przekupko! Ja tez robię pastę ze świeżego twarożku+ jakaś rybka z puszki w oleju (szprotka, sardynka, tuńczyk) + drobno pokrojona cebulka lub szczypiorek + estragon (najlepiej świeży) + sól + pieprz + sok z cytryny ... i to jest dobra koncepcja na dzisiejsze śniadanie! Natchnęłaś mnie! Acha! Ja dziabię widelcem - lubie widziec składniki , ale to rzecz gustu... Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przekupka
właśnie się przekonałam ,ze pasju twarożek i sardynka+cebulka+przyprawy=mniami mam pytanie,farmerka wspominała świerzym estragonie,ja jeszcze nigdy takiego nie kupowałam,gdzie to można nabyć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rośnie u mnie w ogródku za całkowitą darmochę... ;) Straśnie się rozłazi - no, może nie tak jak mięta, ale też ekspansywny. Małe wymagania i wierny w plonowaniu, odporny na siarczyste mrozy. A posiadasz może choć namiastkę ogródka, przekupko?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przekupka
no niestety ,jestem ''blokarz'':(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość popmusic
wydaje mi sie ze estragon mozna kupic w doniczkach, a jak nie to zasadzić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jeść mi się przez Was
zachciało :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja właśnie dzisiaj na śniadanie miałam pastę: biały ser+rzodkiewka+szczypiorek+jajko :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przekupka
balkonik jest,ale wychodzi na bardzo ruchliwa ulicę, o to by był estragon mutant

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość akle
twarożek + rzodkiewka(utarta na tarce) +szczypiorek +2 łyżki śmietany+przyprawy do smaku (pieprz, sól)= PYCHA !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
makrela w sosie pomidorowym < najlepsze te niemieckie , bo maja doprawiony sos> . wrzucam ja do miseczki , dodaje kaawłeczek startego na wiorki żółtego sera , pieprz < odrobinkę > oraz troszeczke majonezu . moje dzieci uwielbiaja jajka .. wiec wrzucam ze dwa , trzy ugotowane do maszynki ... zmielone łaczę ze szczypiorkiem , sole pieprzę , odrobinka musztardy < tyci > i majonez :) smacznego:)) w sumie jajka lepiej posiekac ... nie tworzy sie taka papcia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość metro
usmażona wątróbka drobiowa (koniecznie drobiowa)-zmielona + drobno pokrojona cebulka + posiekane drobno jajo na twardo + sól, pieprz i majonez jako zlepiacz. Proporcje to już wg własnego uznania. Pyszotka, mówię wam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 16 29
jajka, żółty ser, cebulka, majonez... genialna w swojej prostocie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchara ze az strach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
POLECAM TANIA PASTE I NIEDROGą.... PASTA Z MAKRELII uwedzona makrele obrac dodac masełko ( w proporcji ok 3/5) połaczyc z ostra musztarda (moze byc chrzanowa) -dodac do smaku ok 3-4 łyzki pieprz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przyszła pedagoczka
martinellko ja tez czesto robię z tej makreli!! taką samą , pyszna - rowniez polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość masło do makreli
makrela i tak jest tłusta - mówicie że to dobre?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja robię taką: 4-5 jajek na twardo siekam drobniutko, puszka tuńczyka- najlepiej w kawałkach i w sosie własnym- rozdrobnić widelcem, trochę szczypiorku, pieprz, sól do smaku i 3 łyżki majonezu. wymieszać i ... koniec. U mnie się zajadają wszyscy aż im się uszy trzęsą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja nie robię tylko kupuję gotowa :p z Lisnera - Pastella,pasta z tuńczykiem PYSZNA!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goudus
ja robię taką: wędliny starsze ktorych nikt juz nie chce jesc, szynka kielbaski, parówki co jest, mielę, dodaje rowniez gotowane jajko, do tego szczypiorek lub natka, przyprawy i troche majonezu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość też znam przepis z makrelą
rewelacja tak jak ktos sie tu wypowiadał ze makrela jest tłusta tez tak myslałam dopóki nie sprobowałam;) jadłam u babci na urodzinach;) polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anisik
A ja robie taka" makrelę wędzona rozdrabniam widelcem dodaje jajka pokrojone w kostkę, cebule ketchup, majonez i musztarde mieszam i dodaje, sól , pieprz pyszna jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Makrelowa: wędzona makrela-wyościowa i rozciapac 2 jaja- ugotowac na twardo i skori w kosteczkę 1/2 cebuli-pokroic w drobną kostkę 3-4 łyżki pikantnej musztardy sol, peiprz 5 jaj 2-3 łyzeczki musztady 4-5 łyżek majonezu 3-4 łyżki masła można doda szczypiorek sol, pieprz 1/3 kostki masła 20 dkg sera żółtego, startego na drobnej tarce, może by pomarańczowy 1/2 cebuli można doda musztardy so, pieprz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zrobiłam ten od Martinelliii
wczoraj:) wyszedł bardzo smaczny ;) dziekuje za przepis:)🌻

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zosia gosposiaa
Ja jak zostaja resztki z obiadu np kotlet z kurczaka miele , doprawiam i juz mam na chlebek;) Lubię też chlepek z kotletem mielonym i musztarda lub ketchapem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×