Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrabiany w coś

wstrząs mózgu

Polecane posty

Gość wrabiany w coś

Pomóżcie mi, proszę. Jestem wrabiany w pewne wydarzenie... I mam pytanie dla ludzi posiadających na poniższy temat wiedzę: czy jest możliwe stwierdzenie u kogoś po tygodniu, nawet więcej, doznanego wstrząsu mózgu ( chyba fachowo nazywa się to wstrząśnienie). I ewentualnie jakie to mogą być badania.Dziękuję za zainteresowanie tematem.

wstrząśnienie mózgu to nieco \"za subtelny\" uraz, by mogły go wykryc po takim czasie badania, ale na podstawie OPISANIA objawów można przypuszczać, że to, co było, to wstrząsnienie mózgu, chyba, że ten ktoś był wtedy od razu w szpitalu i ma wyniki badań zrobionych bezpośrednio po urazie (TC głowy, rezonas magnetyczny)

Gość rozwodzący się
Dzięki! Ta osoba była w jednym szpitalu, gdzie po rzekomym urazie niczego nie stwierdzono (jeden lekarz coś tam wspomniał o lekkim wstrząśnieniu mózgu). Potem, po 9-ciu dniach, położyła się w innym szpitalu (za granicą - państwo byłego ZSRR), gdzie przeleżała 14 dni, a diagnozą były niby komplikacje po stwierdzonym wstrząśnieniu mózgu - nie wiem dokładnie jeszcze co, bo nie mam zrobionego tłumaczenia.Ta osoba zaaranżowała swój upadek niby przy mojej pomocy - żadnych obrażeń zewnętrznych nie było. W polskim szpitalu uznali, że blefuje. A teraz złożyła papiery stamtąd, że to są skutki upadku. To jest sprawa rozwodowa i ona tworzy taką lipną dokumentację...

Gość wrabiany w coś
:) rozwodzący się to też ja - tak dla jasności

Gość e2w6a
witam, mam pytanie mam juz 3 wstrzasniecie lekkie mozgu(w czasie 2,5roku). zle sie czuje nie bylam u lekarza ale po objawach wiem na 100% ze je mam. nie wiem czym to moze grozic - ale bije sie minal 3 dzien a ja czuje sie coraz gorzej. ewa

Gość jo425
witam tydzien temu uderzylam sie w przod glowy.dzis mija tydzien a ja w dalszym ciagu nie czuje sie dobrze .to znaczy bol juz nie jest taki straszny ale kreci mi sie w glowie i szumi mi w uszach kazdy dzwiek strasznie mnie irytuje.jak tylko zaczne sie poruszac to wszystko sie nasila. czy ktos mi moze powiedziec czy to normalne?