Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosiaczeq

nieregularny OKRES--tabletki anty--ratunek???

Polecane posty

Gość prosiaczeq

witam wszystkie kobietki:) mam 18 lat i baaardzo nieregularne cykle mieciaczkowe. na poczatku bylo wszystko ok tzn zaczelam miesiaczkowac w wieku 14 lat i okresmialam dokladnie co 28 dni . w ubieglym roku dostalam dziwnego okresu trwal 2 dni bylo we krwi pelno sprzepow i baaardzo silnie krwawilam ( tampon zmienialam co 30 min. ) potem mialam jeszcze jeden normalny okres i zanik miesiaczki na 1,5 miesiaca.. poszlam do gina ktory stwierdzil ze wszystko jest ok i przepisal mi "luteine". po 7 tabltkach wrocil mi okres jednak cykl zaczal mi sie wydluzac.. najpierw 30... potem 35.. 37..40...... i tak to jakos lecialo wcale nie z gorki:( jakos przez dwa ostatnie dady okresow bralam luteine i juz po 3 tab. mialam okres. Jednak teraz spoznia mi sie znow 9 dni i juz mam dosc brania tych tabletek bo nie dosc ze si epo nich zle czuje (troszke mnie mdli) to nadzwyczajniej nie chce brac ich dozywotnio. Stwierdzilam ze dam sobie jeszcze 2 tygodnie a potem pojde znow do gina. Zawsze sie dobrze czulam nie mam anemi ani nic z tych rzeczy okresy ma nie bolesne i wszystko jest jak w najlepszym porzadku.. tylko sa nieregularne. Slyszalam ze zazywanie tabletek anty reguluje cykl. czy mogla bym poprosic lekarza o ich przepisanie?? jak myslicie? tzn jesli jestem zdrowa co sie pewnie okaze mze po jakichs badaniach. czy mogla bym sama go poprosic o przepisanie takich tabletek?? nie wspolzyje wiec moga bym je brac?? Byla bym wdzieczna za odpisanie:):):):)

Gość prosiaczeq
jej.. prosze odpiszcie bo nie wiem czy sie zblaznie jak go poprosze o te anty:(:(:(:(:(

wlasciwie to moglabys brac je wlasnie w takim celu... uzgodnij oczywiscie z lekarzem przez ile miesiecy i jakie....

Gość prosiaczeq
dzieki dzieki zaraz sobie poczytam o regulonie;)))

Gość ja ja ja ja ja ja
Od przeszlo 4 miesiecy mialam @ prawie non stop :( byly przerwy ,ale bardzo krotkie okolo 7 dni . Strasznie balam sie isc do ginekologa ,ale w koncu poszlam . Zbadal mnie ,zrobil usg i sie okazalo ,ze wszystko jest ok .Przepisal mi wlasnie tabletki anty ,mialam do wyboru jakies tabletki "regulujace" okres i wlasnie anty . I wszystko juz jest ok ,wiec nie boj sie ,ze sie zblaznisz :)

Gość to tez mnie spotkalo
mialam bardzo nieregularne miesiaczki,nawet jak urodzilam 2 dzieci to nic sie nie zmienilo.Doszlo do tego,ze caly czas non stop mielam plamienia,a przerwy kilku dniowe.Poszlam do gina i okazalo sie ,ze macice mam powiekszona i albo zaczne brac tabletki,albo....jak tak dalej bede plamic to beda mi musieli usunac macice.Wybralam mniejsze zlo-tabletki(DIANE 35)na poczatku mnie mdlilo,nawet wymiotowalam,ale to przetrzymalam ia teraz jest o.k.Przy okazji moje problemy z cera sie skonczyly:-)

Gość prosiaczeq
hym... usunac macice:O:O nie fajnie.. to ja chyba polece czem predzej

Gość to tez mnie spotkalo
tez sie tego przestraszylam.Chociaz nie chce miec juz wiecej dzieci,macicy nie zamiezam sie pozbywac.Moja kolezanka to przeszla i nie najlepiej sie z tym czuje.To jakbys nie byla juz kobieta-zgroza:-cDlatego to do mnie przemówilo i mimo bardzo zle sie czulam to zazywalam te tabletki.Mam nadzieje,ze za pare lat nie bede musiala ich juz zazywac?!My kobiety niestety jestesmy skazane na branie co rusz to nowych swinstw,na te nasze sprawy kobiece.Mezczyzni nie maja takich problemów,wogóle zadko chodza do lekarza.To taki nasz niewdzieczny los:-P